Tax.lt narys fausta333

F
Tax.lt narys nuo
2011-02-10
fausta333
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-08-03 12:58 Bendra » Importas » #973690
Pagal proforma-invoice apmokėjome JAv tiekėjui už prekes 81 USD. Transportą apmokėjo pats tiekėjas. Gavome prekes. Pasirodo, kad tiekėjas tiekimą darė pagal commercial invoice su verte 5USD ir visos prekės praėjo vienu KPN (kuris priskirtas vienai iš pozicijų). Elektroniniu paštu atsiuntė noramlų commercial invoice su suma 81 USD....Kaip mums dabar daryti, kad sutvarkyti tvarkingai? Sąskaitoje yra produktų, kurie pagal KPN priskirti prie akcizinių prekių (nors turime kreiptis į muitinę, kad tiksliai nustatytų, ar taikomas akcizas, kadangi prekė visiškai neatitinka KPN aprašymo, konkrečiai, pagal KPN ji priskirta produktams, kurie degdami skleidžia kvapus....nors realiai juos draudžiama deginti...) - ar reikalingas akcizo sandėlis (prekės skirtos namams kvepinti ir bus parduodamos vietoje)? Padėkite, prašau, nuo ko pradėti? KOkie dokumentai reikalingi? Nes šiuo metu nesutvarkytos nei deklaracijos, nei buhalterinė pusė, o prekės jau pas mus. Iš anksto dėkoju.
2011-08-02 16:50 Bendra » Mokesciai ivezant prekes is JAV » #973401
Kadangi pirma karta susiduriame su importu is JAV, prasau, patarkite, kaip yra su mokesciais (akcizas, PVM, muitas) - ju apskaiciavimu, deklaravimu bei sumokejimu. Ar kvapai drabuzinems (tarp rubu), i kuriu sudeti ieina dalis etilo alkoholio priskiriami prekems, kurioms reikia steigti importo sandelius? ar importo sandelius reikia steigti importuotoms prekems, kurios bus parduotos LT rinkoje? Kokie niuansai yra su mokesciais importuojant prekes is JAV? prasau, pasaidalinkite turima informacija bei patirtimi. Is anksto dekoju!!!
2011-02-10 13:44 Bendra » Pakuotės mokestis » #914063
Prašau pagalbos prie tos pačios temos.
Mes įvežame prekes kartoninėj pakuotėj (simboliskai uždengti prekių šonai, kad nesusilankstytų) ant euro palečių: kuriai kategorijai priskiarama kartoninė pakuotė ir kokiai priskiriamos paletės? kartoninės dėžės priduodamos į makulatūrą (dokumentų neturime), o paletės išvažiuoja pas klientą. Būsiu dėkingą už pagalbą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui