Tax.lt narys abui

A
Tax.lt narys nuo
2011-03-26
abui
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-05-15 12:02 PVM » del PVM » #1154708
Laba diena, prašau pasakykite ar kuriam nors iš punktų klystu (dėl PVM mokėjimo):
Perkame prekes pardavinėti Lietuvoje iš UK tiekėjo, bet jis suteikia galimybę (per e-shop'ą) pirkti tik kaip fiziniui asmeniui, tad:
1) UAB Kompanijos darbuotojas nuperka iš UK tiekėjo prekes kaip fizinis asmuo, jis gauna prekių invoice'ą kuriame surašytos kainos ir įskaičiuotas PVM (mokama iš kompanijos kreditinės kortelės registruotos to asmenio vardu kompanijoje) - sakykime pirkta už 100LTL (82,64LTL+ 17,36 LTL PVM);
2) Darbuotojas perduoda šias prekes kompanijai kartu su gautais invoice'ais;
3) Kompanija parduoda prekes už 110*1,21 = 133.1 LTL fiziniams asmenims Lietuvoje (pardavimo metu išrašoma sąskaita su fizinio asmens vardu, pavarde, adresu).
4) Kompanija parodo savo pirkimo dokumentus VMI, kuriuose nurodytas įskaičiuotas PVM, taip pat nurodo tiekėjo PVM mokėtojo kodą bei pardavimo dokumentus;
5) Valstybei kompanija sumoka 133,1-133,1/1,21-17,36LTL = 5.74LTL

Ar klystu kur nors? Ar praleidau kokį popierių/sąskaitą, kurio būtina procese? Ar darbuotojas gali pirkti tokiu metodu, kad galėtume nuskaičiuoti PVM iš mokamos dalies valstybei?
Ačiū!

2011-04-30 14:03 Bendra » Įstatinis kapitalas » #945351
Bus nuominių dėl tokio varianto ? :)
2011-04-23 22:01 Bendra » Įstatinis kapitalas » #943567
Dėkui, vis dėl to pasirinktas UAB variantas (įsisteigiant iš savų lėšų).
Nuspręsta didinti investicijas imant paskolas iš fizinių asmenų (fa duoda paskolą ja).

Ar įmanomas toks variantas (paskolos sutartis) :

1) FA interneto puslapyje įveda reikalingus sutarčiai rekvizitus ir perveda pinigus iš savo banko sąskaitos į JA sąs.;
2) JA įsipareigoja grąžinti paskolą kompanijos akcijomis po tam tikro nutarto laikotarpio;
3) Į buhalteriją įtraukiama suma prie ilgalaikių paskolų;
4) Sukakus terminui ir įvykdžius visas sąlygas paskola padengiama naujai išleistomis akcijomis (atnaujinami įstatai);
5) Buhalterijoje nurašoma suma nuo ilgalaikių paskolų ir pridedama prie įstatinio kapitalo.


Kaip suprantu šiuo atveju kompanija už paskolas, kurios vėliau konvertuojamos į įstatinį kapitalą neturėtų mokėti jokių mokesčių valstybei ?

Ar paskolos įforminimui būtinas FA parašas, ar pakaktų sutikimo tinklalapyje ir nurodymo pervedimo paskirtyje?
2011-03-27 14:46 Bendra » Įstatinis kapitalas » #932155
Dėkui, toks variantas jau atrodo realiau nei pirminis. Gal dar kokių variantų būtų kokia tvarka viskas vykdoma (kad neprireiktų GPM) ?

Gana įprastas tikslas: 70-75% akcijų steigėjui ir 25-30% investuotojams, steigėjas pats neturi pinigų ĮK įnašams, juos surenka iš investuotojų, įkuria kompaniją ir perleidžia sutartą akcijų kiekį investuotojams.
2011-03-26 22:31 Bendra » Įstatinis kapitalas » #932025
[quote="Rainis"]

abui rašė: Prašau padėkit :

1. Su tais (būsimais) investuotojais tegu FA sudaro paskolos sutartis tam pinigų surinkimui - išvengsite keblumų dėl GPM.
... Be to, jei pinigų surinkimui sudarysite paskolos sutartis, galite paskolas grąžinti akcijomis - gal išvis mokesčių nereikės. Dar pasikonsultuokite su tą sritį išmanančiu juristu, kaip ten reikėtų viską tiksliai apiforminti.


1) Su kiekvienu investuotoju FA pasirašo paskolos sutartį, kad gauna tokią sumą pinigų, o ją gražins ne pinigais o A kompanijos akcijomis;
2) Surenka pinigus iš visų investuotojų (įstatinį kapitalą);
3) Tais pinigais įneša įstatinį kapitalą mainais į 100% kompanijos akcijų;
4) Gražina skolą ne pinigais, o sutartą akcijų kiekį investuotojams?

Šitokiu atveju viskas labai gražiai atrodo, tik vienas klausimas tada: kadangi sakykim įstatinis kapitalas 200 000 Lt, yra 200 000 akcijų po vieną litą (emisijos kaina = nominaliai vertei = 1LT). Investuotojai tuos pinigus investuoja už 25% akcijų, tai grąžinant akcijomis jų kainą (sakykim "rinkos" kainą įvertina kaip 4LT už akciją).
Iš čia gaunas, kad gaudamas paskolą FA investavo į akcijas, kurių emisijos kaina buvo 1LT, o skolą grąžino kaip po 4LT už akciją. Tas atsiradęs skirtumas neskaitomas kaip "pelnas" kurį gavo FA (ta prasme GPM neatskaitomas)?
Nes tokiu atveju atrodytų, kad išeina GPM susimažint tik 4čiu (tiksliau tiek, kiek procentų akcijų skiriama investuotojams)..
2011-03-26 15:57 Bendra » Įstatinis kapitalas » #931898
Prašau padėkit :
Domina klausimas dėl AB įstatinio kapitalo surinkimo ir akcijų pardavimo. Ar įmanomas toks variantas:
1) Surinkti investicijas iš investuotojų į fizinio asmens taupomąją sąskaitą akcinės bendrovės A įkūrimui;
2) Panaudoti surinktus pinigus kaip įstatinį kapitalą kompanijos A įkūrimui (investuotojų neįtraukiant kaip akcininkų, siekiant supaprastinti steigimo procedūras ir pagreitinti sprendimų priėmimą – vienas investuotas/akcininkas turintis 100% akcijų);
3) Už tam tikro laiko akcijos bus padovanotos (pagal akcijų dovanojimo sutartį) 1‘o punkto investuotojams prieš tai sutartą akcijų kiekį (pvz. 10% kompanijos akcijų – kompanijoj būtų akcininkas su 90% akcijų + naujieji akcininkai sumoje turintys 10% kompanijos akcijų).
Ar prieš registruojant kompaniją pakaktų sumokėti 15% GPM nuo surinktos iš investuotojų sumos? Ar renkamas investicijas kaip nors įmanoma apiforminti (pavyzdžiui su tam tikrais įrašais bankiniuose pavedimuose), ar pasirašant kokią nors tarpusavio sutartį, kad šio mokesčio neprireiktų mokėti (renkant pinigus į taupomąją sąskaitą ir vėliau panaudojant visas surinktas lėšas AB įkūrimui)?
Jei dovanojamų akcijų nominali vertė viršija NPDx24, ar tie, kam jos dovanojamos turi susimokėti GPM?
Dėkui.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui