Tax.lt narys Rochery

R
Tax.lt narys nuo
2011-04-07
Rochery
forume parašė 17 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-05-07 17:59 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #1058675
Laba diena, labai reikia jūsų pagalbos.
Pagal paslaugų teikimo sutartį pernai metais buvo sumokėtas avansinis mokestis 500lt. Sutartis buvo nutraukta, avansas negrąžinamas. Kur dabar padėti tuos pinigėlius ir kaip panaikinti tiekėjo skolą?

Labai ačiū.
2012-02-16 13:10 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1031999
Ačiū Mariska,
vėl pabandžiau išsiųsti ir atrodo, kad pavyko. :)
2012-02-16 10:02 Gyventojų pajamų mokestis » FR0573 Metinė A klasės pajamų deklaracija » #1031976
Laba diena,
prašau pagalbos.:(
Vakar bandžiau elektroniniu būdu deklaruoti FR0573 deklaraciją. VMI deklaraciją atmeta, nes yra klaida, o klaida vadinasi taip: "Puslapyje nerastas laukelis, numatytas šablone. Puslapis: FR0573A Laukelis: A19-1".
Nesuprantu kas per klaida, nes deklaracijoje tame laukelyje reikia įrašyti valstybės kodą iš kurios buvo gauti pinigai. Man nereikia pildyti to laukelio, nes buvo priskaičiuota ir išmokėta tik DU.

Būsiu dėkinga už pagalbą.
2011-08-02 11:23 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #973280
Ačiū mergaitės :)
Dabar visai susipainiojau ir reikės daug ką taisyti smile . Įtariu, kad dar kai ką ne taip susivedžiau smile .
Per kur vedami grąžinimai iš pirkėjų? Aš dariau per KIO. Ar teisingai?
Per kur registruojama kasos aparato apyvarta, kuris nėra prijungtas prie kompiuterio? Vėl vedžiau per OŽ. Neteisingai ar ne?
smile
2011-08-01 22:23 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #973188
Ačiū Girele ;)
Ačiū Finval, jau pradėsiu kraustytis, tik prieš tai paklausiu dar vieno klausimo, nes nežinau ar teisingai susivedžiau smile . Žinau, kad niekas negimė mokėdamas, bet labai nemėgstu kitiems lįsti į akis, nes visada viską pati stengiuosi išsiaiškinti. Bet kadangi dabar dirbu nuo ryto beveik iki ryto, tai nebespėju pati susiieškoti ko reikia, nors jau temos perskaičiau 160psl.
Kaip cente registruojami įnešimai iš kasos į sąskaitą banke? Aš vedžiau per operacijų žurnalą, bet dabar kažkodėl pradedu galvoti, kad reikėjo per Bankas - Įplaukos į sąskaitą smile ...
2011-08-01 12:35 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #972994
Ačiū Finval, kad gaištate savo brangų laiką dėl tokių kaip aš smile .

Noriu paklausti kaip apmokate sodrą ir GPM Cente? Per mokėjimo nurodymą ar per Operacijų žurnalą?
Ačiū!
2011-07-30 21:19 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #972807
Finval, norėjau padėkoti, kad atsakėte į man rūpimus klausimus. Didelis AČIŪ!
Turiu vieną elementarų klausimą, į kurį niekaip nerandu atsakymo. Kaip atsispausdinti , KIO, darytus bankinius pavedimus? Kai juos pildžiau neatsispausdinau, o dabar nežinau kur tą padaryti. Jau atrodo visą programą išlandžiojau :( Nežinau kaip iškelti seniau užpildytus dokumentus, kad duotų spausdinti.
Ačiū.
2011-07-17 12:59 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #968829
Laba diena, čia ir vėl aš. smile

Gal galėsite man kas padėti keliais kalusimais:
1. Sąskaitoje faltūroje man pastoviai nesutampa galutinė suma keliais centais. Kainų ženkliškumą nusistačiau 4 skaitmenis po kablelio. Prekės kainą taip ir rodo, bet prekės sumą apvalina į 2 skaitmenis po kablelio, tad galutinė suma visada skiriasi :( Ar galima kažkaip padaryti, kad prekės suma nesiapvalintų kaip jai patinka?
2. Koks yra operacijų atlikimo eiliškumas, kuomet pirkėjas iš anksto apmoka S/F banko pavedimu už prekes, kurių dar nėra sandėlyje? Pas mus individualūs užsakymai ir prekes perkame tik po pilno apmokėjimo. Sunkiai suvokiu kaip man išrašyti S/F. Programa neleidžia išrašyti S/F, nes tokių prekių nėra sandėly. Jeigu einu per užsakymus, tuomet kartais prekės pakimba rezerve ir aš jų iš ten nebegaliu išimti, kad jos nueitų į sąnaudas. Ir paskui bandau išrašyti S/F, tai vistiek rėkia, kad prekių nėra sandėly. Pasirenku, kad tai išankstinė S/F, bet ten niekas nesikeičia.

Ačiū.
2011-07-11 22:38 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #967103
Ačiū Finval už atsakymą. smile

Aš rašiau ne apie pirkimus, o apie naujos prekės kortelės užvedimą. Kai užvedam naujai prekei kortelę, ten reikia pasirinkti iš trijų punktų: Darbas/Paslauga, Kuras, Gamyba. Tai prekėms, skirtoms perparduoti aš pasirinkau gamyba, o prekėms, kurių neperpardavinėsiu - Darbas/Paslauga.
Ar teisingai mane supratote ir vis dėlto man rezervą reikės siųsti Edlontai?
2011-07-11 19:39 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #967091
Noriu pasiklausti žinovų ar nebūsiu truputį prisidirbus ne to ko reikia. smile
Prekes, skirtas perparduoti susivedžiau kaip "Gamyba". Pirktas prekes, skirtas gamybai, tokias kaip siūlai, etikečių laikikliai, susivedžiau kaip Darbas/Paslauga, kad nesimaišytų su prekėmis skirtomis perparduoti. Dabar klausimas ar gerai padariau, nes kaip žiūriu, sunaudojus siūlų babiną, aš jų nelabai galiu nurašyti į sąnaudas per Nurašymus.

Būkit geri, atsakykit kas nors, nes jegu blogai padariau, tai rzervą reikės siųsti Edlontai, bo nemažai gavimų suvedžiau :(
2011-07-11 16:41 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #967068
Elyte, AČIŪ!
2011-07-10 21:16 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #966844
Gal kas buvote susidūrę su tokia problema, kuomet pildant ir jau ten neleido jo užpildyti.
Programą perkroviau jau kelis kartus, bet situacija nepasikeitė :(
2011-07-10 19:55 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #966840

Rochery rašė: Sveiki, priimkite naujokę į savo gretas. Temą skaitau nuo pradžių, tačiau atsakymo į savo klausimus dar neradau. Pradėjau suvedinėti prekes ir gavimus, tai bijau, kad paskui nereikėtų vesti iš naujo.
1. Klausimas dėl naujų prekių įvedimo ir gavimo suvedimo. Aš ne PVM mokėtoja. Kai įvedu naują prekę, lentelėje turim kelis laukelius: kaina be PVM, su PVM, savikaina, antkainis, PVM 21%. Jeigu aš ne PVM mokėtoja, tai ar man reikia pildyti laukelius kaina be PVM, su PVM? Ar pildyti tik savikainą, kur iš karto įrašyti sumą su PVM? Ka daryti su laukeliu kur PVM 21%? Ten visada rašyti 0 ar galima kažkur nustatymuose padėti varnelę, kad PVM visada būtų 0?
2. Kaip pildosi laukelis Antkainis? Ten reikia įrašyti procentus, kad gautum pardavimo kainą. O jeigu aš nežinau kiek procentų daugiau yra pardavimo kaina negu savikaina ir žinau tik pardavimo kainą litais?
3. Kaip Cente pildosi prekių pardavimai, kuomet spausdinami čekiai visiškai paprastu kasos aparatu neprijungtu prie kompiuterio?

Būsiu be galo dėkinga už atsakymus, nes žianau, kad visiems trūksta laiko ir saviems darbams :(


Išsiaiškinau visus klausimus išskyrus paskutinį.
Ir turiu dar kelis: Kur programoje galima pakeisti KIO serijos numerį? Kol nardžiau po programą, įrašiau bet ką, o dabar noriu pakeisti.
Kaip užregistruoti prekes atiduotas pagal konsignacijos sutartį?
Jeigu perku prekę, kurią jau ne kartą pirkau, tik dabar pasikeitė jos kaina, man reikia susivesti tą prekę dar kartą tik jau nauja kaina ar kažką galima koreguoti, kad nenusimuštų prieš tai buvusios operacijos?

AČIŪŪŪŪŪ :)
2011-07-07 11:54 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #966297
Sveiki, priimkite naujokę į savo gretas. Temą skaitau nuo pradžių, tačiau atsakymo į savo klausimus dar neradau. Pradėjau suvedinėti prekes ir gavimus, tai bijau, kad paskui nereikėtų vesti iš naujo.
1. Klausimas dėl naujų prekių įvedimo ir gavimo suvedimo. Aš ne PVM mokėtoja. Kai įvedu naują prekę, lentelėje turim kelis laukelius: kaina be PVM, su PVM, savikaina, antkainis, PVM 21%. Jeigu aš ne PVM mokėtoja, tai ar man reikia pildyti laukelius kaina be PVM, su PVM? Ar pildyti tik savikainą, kur iš karto įrašyti sumą su PVM? Ka daryti su laukeliu kur PVM 21%? Ten visada rašyti 0 ar galima kažkur nustatymuose padėti varnelę, kad PVM visada būtų 0?
2. Kaip pildosi laukelis Antkainis? Ten reikia įrašyti procentus, kad gautum pardavimo kainą. O jeigu aš nežinau kiek procentų daugiau yra pardavimo kaina negu savikaina ir žinau tik pardavimo kainą litais?
3. Kaip Cente pildosi prekių pardavimai, kuomet spausdinami čekiai visiškai paprastu kasos aparatu neprijungtu prie kompiuterio?

Būsiu be galo dėkinga už atsakymus, nes žianau, kad visiems trūksta laiko ir saviems darbams :(
2011-06-16 23:08 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #961479
Elyte, ačiū už atsakymą. Jeigu einu per tą vietą, kurią nurodėte, tai man programa išmeta error'ą, kad toks preview jau egzistuoja ir nieko neparodo. Gal žinote kur internete galima parsisiųsti šią formą?
2011-06-16 21:43 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #961458
Sveiki, testuoju bandomąją Cento versiją. Šiandien ieškojau programoje Formos FR0572. Ten tokios nėra ar tik aš nerandu? Būsiu dėkinga už atsakymą.
2011-04-12 23:21 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #939406
Labas vakaras, noriu pasiklausti išmanančiųjų kaip reikėtų įforminti susidariusią situaciją.
Buvo vykdoma veikla pagal verslo liudijimą, vėliau pagal individualios veiklos pažymą. Buvo perkamos medžiagos ir gaminamos prekės, taip pat yra ilgalaikio materialaus turto. Buhalterija nevesta, tad ir jokių likučių šiai dienai nėra. Visai neseniai buvo įkurtas UAB su įstatiniu kapitalu 10000 kaip ir priklauso.
Klausimas iškylą kaip įmonei akcininkai gali perduoti visą turtą, kuris buvo įgytas vykdant tą pačią veiklą pagal liudijimus ir kokios turėtų būti sąskaitų korespondencijos.
Jaus skaičiau, kad galima registruoti kaip įmonės skolą akcininkams per 4 klasę, bet norėčiau išgirsti ir kitų išsamesnių nuomonių.

Dar norėčiau sužinoti kaip turėtų būti registruojama, jeigu savininkai kartais perka medžiagas ar ilgalaikį turtą, kai įmonėje neužtenka pinigų.

Būsiu be galo dėkinga už atsakymus, nes jau kiek domėjausi, visų apklaustųjų nuomonės skiriasi :(
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui