Tax.lt narys Aleksanderis

A
Tax.lt narys nuo
2011-06-12
Aleksanderis
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-06-12 19:43 Bendra » Autorinė sutartis » #959985
Sveiki,
žinau, kad dirbantiems pagal autorinę sutartį atostogos kaip ir nepriklauso.

Tarkim situacija yra tokia - programuotojas dirba pagal DS ir pagal autorinę sutartį toje pačioje įmonėje (gan įprasta šiais laikais situacija). Pagal DS priklauso kasmetinės atostogos ir kompensacija už nepanaudotas atostogas, jeigu DS yra nutraukiama. Tačiau, kad per atostogas bus sumokama autorinio atlyginimo dalys - dažniausiai būna tik žodinis susitarimas, o su kompensacijomis - dar sudėtingiau. Praktika rodo, kad atostogos dažnai kaupiasi, ir todėl klausimas dėl kompensacijos - irgi aktualu.

Ar galima įtraukti atskiras sąlygas apie apmokamas atostogas į pačią autorinę sutartį? Arba gal galima sudaryti kokią nors atskirą sutartį tais tikslais? Arba gal prie darbo sutarties nurodyti, kad per atostogas priklausytų kokie nors priedai (autorinio atlyginimo didžio), ir kad už nepanaudotas atostogas kompensacija būtų sumokama periodiškai? Gal šie būdai skamba banaliai, bet gal visgi yra kokios nors "lazeikos", taip sakant.

Vieną kartą jau teko "praskristi" su atostogomis dirbant pagal autorinę, todėl ateičiai norisi sumažinti tokias rizikas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui