Tax.lt narys Vaiciaciaku

V
Tax.lt narys nuo
2011-06-14
Vaiciaciaku
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-06-27 10:21 Apskaita & Auditas » Internetine parduotuve (kaip, ka, kur ?) » #963594

CoIop rašė:

O Jūs ką išrašinėjate ? Sąskaitas faktūras ar pirkimo pardavimo kvitukus ???
Ant kvitukų mano nuomone, parašai privalo būti.
Ant sąskaitų faktūrų (jei Jūs ne PVM mokėtojas ) - irgi turi būti ( jei niekas nepasikeitė).

Kadangi pirkėjai fiziniai asmenys, o knygelės mano nebrangios, galvoju išrašinėti pirkimo pardavimo kvitukus. Dėl to, kad tokį kvituką reikia dėti pirkėjui į siuntinį, man paaiškino VMI. Vieną kopiją pasilieku sau, kitą dedu į siuntinį. O tai, kad ant to kvito nebūtinas pirkėjo parašas, sakė, čia nauja tvarka. Dar prieš 3 savaites kai aiškinausi, tai sakė, kad parašas pirkėjo būtinas.
Sunku pasakyti kaip ten iš tiesų yra, kartais susidaro įspūdis, kad su individualia veikla patys VMI konsultantai nelabai dar turi paktikos.
2011-06-20 16:52 Apskaita & Auditas » Internetine parduotuve (kaip, ka, kur ?) » #962310

norginis rašė: Sakai būtina siųsti kvitą? smile .Suabejočiau. Esu pirkęs eshopose tai jokio kvito niekas nesiunčia.Tik faktūra į epaštą gauni.


Gal įmonėms kitaip, bet fiziniam asmeniui su IDV, VMI sakė, kad kvitą būtina siųsti. Žinoma vietoj jo galiu ir sąskaitą faktūrą dėti.
2011-06-20 15:33 Apskaita & Auditas » Internetine parduotuve (kaip, ka, kur ?) » #962221

norginis rašė: Kiek aš žinau tai jeigu pinigus gauni į banko sąskaitą tai kvito klientui išrašyti nereikia.


Ačiū už atsakymą, tačiau vistik kvitą, pasirodo, reikia išrašyti. Tačiau šio atsakymo paskatinta, pagalvojau, kad dar paskambinsiu į VMI pasiaiškinti ir šį kartą sužinojau, kad pagal naują tvarką ant kvito užtenka tik pardavėjo parašo. Taigi, galiu siųsti prekę įdėjusi kvituką ir nebesukti galvos, kaip man ant to kvito gauti pirkėjo parašą smile
2011-06-20 15:07 Apskaita & Auditas » Internetine parduotuve (kaip, ka, kur ?) » #962185
Sveiki,

pradėjau vykdyti individualią veiklą pagal pažymą ir vis iškyla kokių neaiškumų. Pavyzdžiui, nors internetinės parduotuvės dar neturiu, tačiau jau yra norinčių įsigyti mano prekes tiesiai iš manęs, o ne iš parduotuvės, kur jos kainuoja brangiau (kalbu apie knygas). Pirkėjai yra ir kituose miestuose, ir paprasčiausia man būtų jiems prekes išsiųsti paštu. VMI konsultantai telefonu sakė, kad aš bet kuriuo atveju, net ir siųsdama žmogui prekes paštu, būtinai turiu turėti jo, kaip pirkėjo parašą ant prekės pardavimo kvito. Prašau pasakyti, gal kas esate su tuo susidūręs, kaip Jūs darote?
2011-06-14 16:48 Bendra » Paslaugų sutartis - alternatyva autorinei sutarčiai ir IDV? » #960688
Sveiki,

vykdau individualią veiklą ir noriu man reikiamas kalbos redaktorės paslaugas gauti pasirašydama su ja paslaugų teikimo sutartį. Prašau pasakyti, ar aš teisingai supratau, kad nuo šios sutarties reikia mokėti 15 proc. GPM (susimoka pajamų gavėjas), o sodrai nieko nereikia mokėti.
Šiandien klausiau sodros, tai darbuotojas iš pradžių man ėmė sakyti, kad tokios kaip paslaugų teikimo sutartis iš viso nėra, bet kai pasakiau, kad tarp fizinių asmenų, tai pasakė, kad tada gerai ir kad sodrai nieko nereikia mokėti.
Ir ar aš, kaip fizinis asmuo su IDV turiu kam nors pranešti, kai sumoku atlyginimą pagal minėtą paslaugų teikimo sutartį?

Iš anksto labai ačiū smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui