Tax.lt narys patent

P
Tax.lt narys nuo
2011-10-28
patent
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-10-28 11:46 Įvairūs » prekių ženklo registravimas » #1000177

Modestas rašė:
1. Ar būtina įteisinti įmonės logotipą?
2. Kiek tai kainuoja?


1. Šiaip versle nėra privaloma įregistruoti prekių ženklą savo firmos logotipą, ar etiketę, ar prekinį ženklą.
Bet įregistruodami (patentuodami), Jūs įgyjate tam ženklui teisinę apsaugą. Be apsaugos galite dirbti, bet kur garantijos, kad kitoje gatvės pusėje nepradės veikti po metų-kitų naujas UAB su lygiai tokiu pačiu, kai Jūsų logotipu? Turėdami registraciją, Jūs galite su tuo kovoti teisinėmis priemonėmis.
2. Kainos: 1 etapas - valstybinės rinkliava paduodant paraišką 240 Lt + 120 už papildomas veiklos sritis. 2 etapas - maždaug po metų vėl 240 Lt už liudijimo išdavimą (kartais neprieinama iki 2 etapo). Prie šito pridėkit išlaidas patentiniam patikėtiniui ar kokiai nors kontorai, kuri tvarkys registraciją (- nuo 300 Lt). Registracija galioja 10 metų, tuo laikotarpiu daugiau išlaidų praktiškai nebus (nebent protestai, teismai ir pan.).
2011-10-28 11:33 Įvairūs » prekių ženklo registravimas » #1000167

Jolke rašė:
Kam dar į kokias firmas kreiptis? Mes patys susitvarkėm, jau gavom patviritinimą ir po trijų mėnesiukų jau turėsim oficialų firmos logotipą. Viskas labai paprasta. O gal ne apie firmos logotipą čia kalbama?


Galima patiems tvarkytis prekių ženklų registraciją, nesikreipiant į tos srities specialistus (registruotus patentinius patikėtinius).
Lygiai taip pat galima patiems teisme gintis, o nesamdyt advokato. Arba patiems taisyti automobilį, o ne vežti į servisą. Arba patiems statyti namą, o ne samdyti statybininkus.
Žodžiu, visur yra tam tikra specifika ir tos srities specialistai. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui