Tax.lt narys Aivarask

A
Tax.lt narys nuo
2011-11-29
Aivarask
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-01-14 17:01 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1020198
Aciu, Gintarai. Tikrai labai aiskus ir issamus atsakymai. Butent tai, ko man ir reikejo. Kur kas aiskiau dabar viskas. Dabar skaiciuojames samatas kiek viskas kainuos ir tada spresime kada galime pradeti statybas. Kai turesime atsakymus i siuos esminius klausimus, butinai susisieksiu ir kalbesime. Iki smile
2011-12-10 15:01 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1011591
artas71, kaip jus manot, jei Lietuvoje nusiperku baldus ir santechnika, turiu isigijimo saskaita faktura, susikraunu i sunkvezimi ir vezuosi i Norvegija, tai ant Norvegijos sienos turesiu moketi dar ir norvegiska 25% PVM? juk ji sumokejau Lietuvoje...ar tokiu atveju gal butinai Lietuvoje turiu iformint eksporta? o ant Norvegijos sienos tada gautusi importas...bet kaip tada tas forminimas is saves sau? paaiskinkit jei galit.
p.s. cia viskas kaip fizinis asmuo. ten nusipirkau - i cia vezuosi.
2011-12-01 14:17 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1009243
Supratau...tada gal visgi reiktu kad israsytu ta saskaita uz darbus. o ji butinai turi pereiti per muitine, ar kazkokiu kitokiu budu sumokamas PVM uz darbus nuo sumos saskaiteleje?
2011-12-01 11:33 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1009088
Nesu isitikines, bet tai yra reikalavimai norvegiskoms imonems. mes nama statysimes-pirksim kaip fiziniai asmenys, tokiu budu visa atsakomybe uz norvegiskos teisines bazes atitikimus tenka rangovui t.y. lietuviskai statybinei firmai kuri statys? taip iseitu kad mano "problema" tik ismuitinimas?
2011-11-30 22:32 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1008967
Didelis dekui uz atsakymus. "Teorija" aiski smile
Gal galetumete aiskiau apie "registravimąsi PVM mokėtoju kitoje šalyje iki mokesčių slėpimo, mokant už "lievas" paslaugas per banką"?
Pirksiu nama is LT imones kaip Norvegijos gyventojas t.y.fizinis asmuo. Kokios cia reikia registracijos PVM moketoju?
Nesiruosiu uz "lievas" paslaugas moketi per banka - atvaziuosiu ir susimokesiu uz darbus grynais Lietuvoje. Ka turejote omeny?
Ir dar vienas klausimelis, jei dar neatsibodau smile Sakykim nusipirksim baldus ir buitine technika LT parduotuveje ir gausim saskaitele. Sukraunam ir vezam i Norge. Tai butinai reik formint muitinej eksporta? bet juk sumokeje LT PVM, tai gausis kad papildomai mokesime PVM ant norvegu sienos? Dekoju.
2011-11-30 18:20 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1008915
Padekite, prasau kas nors... smile
2011-11-29 19:53 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1008440
Sveiki visi. Saunu, kad radau idomu ir naudinga foruma. Jau 6m gyvenam ir dirbam Norge. Jei kam kils klausimu del mokesciu dirbant samdomu darbuotoju pas norvegus, visada prasom klausti. Turim sukaupe nemaza patirti.
Tuo tarpu norejau paprasyt pagalbos. Nusprendeme Norvegijoj pasistatyt nama. Jei statys LT imone, kiek suprantu, formins eksporta i Norge su 0% PVM. Klausimai:
1.Koks prekes pavadinimas israsomas invoice? koks prekes kodas?
2.Ar galima rasyti "Pilnai sukomplektuotas namas" ir krauti visas medziagas, iskaitant vidaus pilnai apdailai, baldus ir buitine technika? Ar cia jau butina detaliai vardinti viska deklaracijoje?
3.Aisku, kad mokesiu 25% PVM nuo invoice sumos, bet kaip su muitu? ar tikrai jo nebus? Logiskai - jei deklaracijoje irasytam prekes kodui importuojant i Norge muitas netaikomas, tada kaip ir nereikes, neziurint i tai kad "po tuo kodu" bus ivezama viskas nuo A iki Z?
4.Ar teoriskai galima susitarus "mazinti" kaina invoice, kad isvengti PVM nuo dideles sumos? gal kas susidure ar jie ten muitineje i tai gali kreipti demesi?
5.Statysim uz savo lesas, ar imanoma jei sutartume su statytojais uz darbus "atsiskaityti" Lietuvoje ir atskiros saskaitos uz montavima neisrasineti ir jokiu mokesciu nuo to nemoketi?
6.Kokiu dokumentu apie statybas (medziagu isigijimo, darbu atlikimo kaina ir t.t.) gali reikti po to pridavinejant ir pan? ar is viso ju reikia jei statysime be banko paslaugu?
7.Kokia to krovinio ismuitinimo tvarka man, kaip fiziniam asmeniui?zinau tik kad ant sienos reik moket ta PVM, bet kada ir kokiu budu? gal kas susidurete?
Is anksto labai dekoju uz patarimus smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui