Tax.lt narys Kristina_buh

K
Tax.lt narys nuo
2011-12-06
Kristina_buh
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-12-07 18:11 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1010807
Nezinau, ar su tuo paciu vyru kalbejau, bet ir su manim jis kalbejo grieztai. pakelto tono gal ir nebuvo, bet grieztumo pakako.
Dar kalbejau ir su Vilniaus draudeju ir apdraustuju skyriaus vedejos pavaduotoja Laima Nageliene (ja man rekomendavo vyrukas is uzsienio ismoku tarnybos). Ji tik patvirtino fakta, kad musu situacijoje sodra turetume moketi NO, o jau sumoketas imokas Lietuvoje galime grazintis. Zodziu nieko naujo nesuzinojau is jos..
Visai idomi Užsienio išmokų tarnybos konsultacijų sk. vedėjos issakyta nuomone.. Gal ir verta ja vadovautis. Idomu tik tai, ar jei netycia NO sodra pareikalautu sumoketi sodra ten, tai ar nepriskaiciuotu kokiu baisiniu delspinigiu ir baudu, uz tai kad laiku nemokejom jiems? smile
2011-12-07 11:08 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1010604
sonata600,

Gal galite pasakyti, kokiais teises aktais ar nutarimais vadovaujantis, Jus teigiat, kad jei NUF reg.pažymėjime nurodyta, kad imone veikia pagal LT įstatymus, visus mokesčius, išskyrus PVM, galima moketi Lietuvoje?
siandien skambinausi i uzsienio ismoku skyriu, tai jis man labai konkreciai ir tvirtai isvardino visus LT ir EEE teises aktus, kuriais vadovaujantis, imone, nevykdanti veiklos LT, nesvarbu, ji ten NUF`as ar kas tik nori, sodros mokescius turi moketi Norvegijoje. Ir dar pabreze, kad tokios imones - "pasto dezutes Lietuvoje" greitu metu bus prigautos, todel jei ziurime i imones ateiti, turetume vadovautis tais nutarimais, kurie galioja jau nuo 2004 m, o ne praktika imoniu, kurios dirba kaip "visi", t.y. rizikuoja su tikslu moketi mazesnius mokescius. Tai dabar pasimeciau jau visai... smile
2011-12-06 16:58 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1010478
labai aciu uz atsakymus!
1. Dar del PVM registravimosi LT. Tai taip iseina, kad jei mes LT PVM apmokestinamu pardavimu neturesim, mes turim teise i atskaita?
2. Del NUF apskaitos. Imone ten turi vietini buhalteri, kuris veda ju apskaita. AR Lietuvos UAB turi vesti Norvegiskojo PVM apskaita? T.y. ar ji turi sutapti su NO buhalterio PVM apskaita?
2011-12-06 16:15 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #1010456
Sveiki,

Esu naujoke siame forume. Perskaiciau sita tema nuo A iki Z, bet vistiek klausimu kilo.
Lietuvos UAB įsiregistravusi NUF (veiklos pazymejime nurodyta, kad veikia pagal LT istatymus). Mokescius moka tik Lietuvoje. Isskyrus PVM (yra isiregistrave ten PVM moketais ir moka MVA)
Man kylantys klausimai:
1.Ar įsiregistravimas NUF atleidžia įmonę nuo prievoles gauti forma E101 darbuotojams?
2.Kaip su pelno mokesčiu? Kokioje salyje jis turi būti mokamas?
3.Jei imone Lietuvoje veiklos nevykdo, tai ir PVM mokėtojais Lietuvoje registruotis neturi?
4.Musu situacijoje darbuotojai negali būti komandiruojami ilgiau nei 183 d. per metus. Bet imone turi užsakymu Norvegijoje. Ka daryti tokioje situacijoje, nenorint, kad atsirastu prievole moketi mokesčius Norvegijoje? Idarbinti naujus darbuotojus ir komandiruoti juos? O ka daryti su tais, kuriu 183 d limitas baigesi?
5.Kalbant apie idarbinima – kur privalo būti idarbinti komandiruojamieji darbuotojai, Lietuvos UAB ar NUF?
6.Ir dar toks ko gero labai platus klausimas – kaip suristi NUF ir motinines Lietuvos UAB buhalterija? Kaip turi susivaikscioti pinigu srautai?

Zinau, kad klausimu surasiau daug, ir ne visi jie konkretus. Tiesiog pirma karta susiduriu su tokios imones apskaita, ir bandau pradžiai issiaiskinti bent esminius klausimus.. Is anksto dėkoju uz pagalba ir bet kokia naudinga informacija..
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui