Tax.lt narys dalius777

D
Tax.lt narys nuo
2011-12-12
dalius777
forume parašė 16 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-01-02 12:44 Įvairūs » Kasmetinės apmokamos atostogos » #1016155

Tininga rašė:
Pagal viską, vadovaujantis įstatymais, jums turėjo sumokėti maždaug 543 Lt (neatskaičius mokesčių), nes atostogų laikotarpiu buvo 14 d.d., bei 112 val. pagal įprastą grafiką, o būtent taip reikia mokėti atostoginius esant suminei apskaitai.

Atostogų už pirmus darbo metus priklauso ne pusė, o visos.
Visai nesuprantu, kokią kompensaciją dienomis jūs turite galvoje. Atostogos yra perkeliamos ir niekur jos nedingsta.


Tai apie perkelimą ir kalbėjau. Kompensacija gal nelabai čia tinkamas žodis. Turėjau aumeny ar jas galiu atgaut. Ką Jūs dabar parašėt, tą ir norėjau pasakyt. Nesu lietuvė, tai truputi sunkoka išreikšti savo mintis taisiklingai smile
O kas liečia pinigų, reikės kalbėti su įmonės buhaltere ir klaust kas ir kur man nedamokėta.
Labai Jūms dėkoju, padėjote, dabar viską supratau.
2012-01-02 12:13 Įvairūs » Kasmetinės apmokamos atostogos » #1016141
Atsiprašau, neatsakiau :)
Dirbti pradėjau nuo 2010.12.14,darbo grafikas: 3 dirbu nuo 8-21, 3 išeiginės. Atostogavau nuo 2011.08.06 iki 2011.08.26 viso 21 diena ir iš jų buvo pagal grafiką 9 darbo, 12 išeiginių.

Aš manau, kad man sumokėjo gerai, tik niekaip negaliu apskaičiuoti kiek man dar priklauso tų nelemtų atostogų dienų smile

Pamiršau pasakyt, kodėl dar aš susipainiojau - darbdavė man tvirtina, kad pirmais darbo metais darbuotojui priklauso tik pusė kasmetinių atostogų, nepriklausomai nuo to ar visus ar puse metų atidirbta! Nesamonė kažkokia smile O mano draugė buhalterė tvitina, kad priklauso visos.

Klausiau ne apie kompensaciją pinigais, o dienom. Apie tai, kad kompensacija sumokama tik išeinant iš darbo žinau, klausiau ar įmanoma tas atostogas panaudot šiais metais, nes kažkur skaičiau, kad jos neperkeliamos.
2012-01-02 11:43 Įvairūs » Kasmetinės apmokamos atostogos » #1016114
Ačiū. Darbo sutartyje parašyta, kad d/u apskaičiuojamas pagal suminę d/l apskaitą 5 d.d slenkančiu grafiku mokant ne valandinį, o minimalų d/u. Nors kada ėjau atostogų d/u buvo mokamas valandinis. Paskuj buvo pakeista d/s.
Tai iš Jūsų atsakymo supratau(nors ir pati taip maniau), kad sumokėta man tik už dalį atostogų, t.y. už mano grafiko darbo dienas, kurios yra atostogų laikotarpyje(jų buvo 9 iš 21d. atostogų). Žinojau, kad panaudojau ne pilnas atostogas, apie tai buvo kalbėta, bet kadangi nesu žinovė šioj srityj, tai susipainiojau truputi.
Atostogos man priklauso kiek ir visiems - pilnos, tik mano atviejų 35 k.d.
Idomu ar galiu likusias paprašyt prie tų 35-ių priklausančių jau šiais metais ar man už jas turi kažkaip kompensuot?
2012-01-02 09:45 Įvairūs » Kasmetinės apmokamos atostogos » #1016068
Sveiki,
su Naujai metais visus!
Turiu klausymėli ir dabar pabandysiu jį suformuluot smile
Praeitais metais rugpjučio mėn. turėjau kasmetines atostogas atidirbusi įmonėje jau 8 mėn. Atostogavau nuo 2011.08.06. iki 2011.08.26 gaunasi 21 kalendorinė diena, tačiau pinigų gavau už tai tik 357,76 Lt.(alga minimali, dirbu pilnu etatu, darbo grafikas - 3d. dirbu, 3d. ne, rugpjutį dirbau tik 6 dienas) Pasakykite prašau, kiek aš išnaudojau atostogu ir ar priklausė man dar kažkas 2011m. ir jei priklausė, tai kiek ir kada aš galiu juos panaudot?
Ir dar vienas klausymas. Kadangi esu neigali, tai kiek žinau, man priklauso ne 28, o 35 kal. d. atostogų. Ar darbdavys mano prašymu gali suteikti visas dienas iškarto, jei jų man skubiai reikia dėl svarbių priežaščių. Ir jei iš anų metų liko nepanaudotų atostogų, ar gali pridėti juos man prie tų, kurias prašysiu?

Na pabandžiau suformuluot, kaip mokėjau, jei bus kas neaišku aš patikslinsiu savo klausymą. Ačiū už paaiškinimus.
2011-12-13 06:41 Įvairūs » VMI patikrinimas » #1012071
Susutarimas buvo 700Lt į rankas + vežioja į darbą, man darbo labai reikėjo ir sutikau su tokiom sąlygom. Paskuj ji nutarė atimti 100 ir nebevežiot. Teisingai Jus pasakėt, kad jei kitaip negali uždirbti, dirbsi bet kokį darbą, kad pavalgyt ir sumokėt. O ką daryt, kai iš tų kapeikų dar ir atimt noti? Ir dar ji pasakė tada, kad jai nesvarbu, kad aš busiu priversta eiti pestute žiema 10 km į darbą per mišką, jai truksta tu 100 Lt mokėsčiam. Vat tada ji ir pradėjo ant manęs jot.Pasakiau, kad negali taip daryt, juk taremės, priminiau, kiek viršvalandžių dirbau nieko nesakydama, tada ji pakeitė dg, bet aš dabar priešas numeris 1. O dabar dar ir mokesčiams ją įskundžiau pasirogo :) Man visas kaimas tvirtino, kad ji yra sukta ir neteisinga, kad ji dar man padarys, bet aš stengiausi neklausyt ir laikytis susitarimo, bet ji pirma jo nebesilaike.
2011-12-12 17:18 Įvairūs » Pinigų priėmimo kvitai » #1011970

KJurate rašė:

dalius777 rašė:
Sveiki,
ar gali paprasta pardavėja pasirašyti ant pinigų priėmimo kvitų ir mokėti pinigus vadybininkams ir prekių vežėjams be raštiško savininko įgaliojimo?

Jei pareiginėje instrukcijoje numatyta pagal darbo pobūdį, arba turį įgaliojimą tada gali

O jei nei to nei to nėra? Aš galiu turėt nemalonumų? Nenusižengiau įstatymams?
2011-12-12 17:12 Įvairūs » VMI patikrinimas » #1011968

Soffy rašė:
O patikrinti be jokio paskundimo, tai VMI jau niekaip negalėjo? Kodėl jos tokios minties nedaleidžia?

Ir jei jau nieko nerado blogo, tai tikrai ne Jūs skundėte, Jūs tai viską žinojote, nebūtumėte taip paskundę, kad nieko nerastų, tai paaiškinkite, kad jei labai ardysis, tai kitą kartą VMI ras viską ir dar daugiau.

Bandžiau taip sakyt, neklauso ir girdėt nenori. Tu ir viskas, joms patogiau taip galvot, nereikia smegenų daug sukti.
2011-12-12 17:10 Įvairūs » VMI patikrinimas » #1011967

rimantas88 rašė:
Liudna istorija. Ir tur būt dar galima šią klaidą ištaisyti - pranešti VMI apie juodąją buhalteriją. Tai kiekvieno piliečio pareiga.

O tikslas? smile Juk viskas dabar ten taip sutvarkyta, uodas nosies neprikiš smile
2011-12-12 17:05 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011966

KJurate rašė:

dalius777 rašė:

O kokius turite raštiškus įrodymus, kad dirbote daugiau valandų, nei numatyta darbo sutartyje? Ar pasirašant ant prekių priėmimo dokumentų rašėte ir valandas?
Manau, kad čia derybų reikalas su darbdaviu. Suprantu,kad nesezonu kaimo parduotuvė neturi lėšų pažadėtajai algai,nes nesukaupė aidėjimų... tai gal geriau išeikite atostogų ir pradėkite ieškoti alternatyvos.
Teismai niekam nieko gero neatnešė, o ir darbdavys tikrai turi didesnes galimybes pasisamdyti advokatus... nebent jau subrendo didelis noras pasibylinėti.
Su VDI visada galite apie tai pakalbėti, bet raštu ir su įrodymais, kuriuos turės pateikti darbdavio buhalterė su darbdavio žinia, juk turbūt neturite visų darbo laiko apskaitos žiniaraščių ir darbo užmokesčio žiniaraščių patvirtintų kopijų...

Bilynėtis su ja nesiruošiu. Žinau, kad ji visvien nenulips nuo manęs, kol neišeisiu iš darbo. Noriu tik kad ją gerokai papurtytu. Aš jau ne pirma pas ją tokia, o gal kokia 30-ta per 12 metų. Visos buvo priverstos išeiti iš darbo savo noru, tiek sugadindavo moterim nervus, kad jos neatlaikydavo. Aš irgi negeležinė, bet užsispyrusi, dirbu gerai, taisyklių prisilaikau, darbe drausminga tiek, kiek dirbant su pijokais gali būti drausmingas, todėl laukiu, kad ji pati parodys iniciatyvą ir paprašys mane iš darbo, tada bent bus priversta sumokėt išeitinę kompensaciją už 4 mėn. Tegul aš nieko labai nepešiu, bet gal ji nuo šiol elgsis su žmonėm sažiningai.
Aišku, kad visų darbo laiko apskaitos žiniaraščių ir darbo užmokesčio žiniaraščių patvirtintų kopijų aš neturiu, viskas pas buchalterę ir panaikint šito visko ji negalėjo, nes rezervinių kažkokių kitų neturi.
2011-12-12 16:44 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011962

allina rašė:

dalius777 rašė:
Sveiki,
Iki 2011.11.01 dirbau ind.įm. 4 mėnesius po 13-14 val. per diena 15-16 dienų per mėnesi (vidutiniškai 198 val. per mėn.). Po to dar 6 mėn. dirbau po 14 val. per dieną 15-16 dienų per mėn.(210-224 val. per mėn.) sumoje viršvalandžių gaudavosi nuo 30 iki 56 val. kas mėnesi, nors (jei neklystu) pagal LRV DK įstatymą leidžiama dirbti ne daugiau 168,1 valandų per mėn. esant penkiu d.d. savaitei. Visus tuos 10 mėnesius gaudavau 700Lt. į rankas, nei daugiau, nei mažiau.
Darbo sutartis nekolektyvinė, suminė darbo laiko apskaita, sudarant 5 d.d. darbo savaite slenkanciu grafiku, valandinis mokėjimas 4,85Lt/h.
Dabar darbo sutartis pakeista nuo lapkričio 1d. Viskas, kaip ir priklauso - dirbu ne daugiau 12 val. per dieną, turiu pietų pertrauką ir gaunu minimalų LR nustatytą darbo užmokėstį.
Patarkit ką daryt su tais mano visais nežmoniškais viršvalandžiais. Ar galiu kreiptis dėl to į VDI? Ar darbdavys privalo už tai man kompensuot?
Patarkit žaliam zmogui. Ačiū smile

P.S. Esu III grupės neįgali, 50% darbinga.

Nepykit,dazniausia buna taip,kaip norit darbo sutinkat su visomis salygomis,o paskui keliat pretenzijas, kokio velnio dibot tuos visvalandzius?keista. Nedirbkit arba susitarkit,tada nereikes ieskoti ko nepamete,be abejo VDI tik apsidziaugs , juk ju darbo rezultatai geres...



Nepykstu, tačiau aš sažiningas žmogus ir jei jau buvo susitarimas abipusis, tai reikia jo abiem pusėm ir laikytis. Aš laikiausi, o darbdavė ne, pasakė, kad atims iš algos 100 Lt. arba nevežios, o tai jau nesažininga, tai jau ir alga būtu mažiau LR nustatyto minimalaus atlygio! Kadangi man darbo labai reikėjo, o tokiam mieste, kur gyvenu jį susirasti problema, dėl to dirbau ir laikiausi susitarimo.
Na kol kas savo aš laimėjau,nors gaunu dėja tik minimalų d.u.(ne 100 Lt. praradau), bet dirbu tik 12 val. per dieną su pietu pertrauka ir vežioja į darbą. Bet darbdavė man dabar keršija, jeigu aš dirbu iki 21 val. tai turiu sedėt darbe iki 22 val. kol užsidarys parduotuvė ir mane nuveš namo, koks tikslas buvo trumpint tas darbo valandas. Kaltina tuo, kad paskundžiau ją mokėsčiam ir jie avažiavo ją tikrinti, nors to nedariau, kažkoks geradaris ir be manęs atsirado, šmeižia mane, elgiasi su manim, kaip su šiukšle, tyčiojasi iš manęs. Bandžiau paaiškint, kad man nerūpi jos dviguba buchalterija ir pan., jei tai neliečia manęs, kaip ji nori, taip lai gyvena, ji netiki.
Priežasties atleisti iš darbo pagal straipsnį už pražangas arba pačiai prašant, kad nemokėti išeitinės kompensacijos, ji neturi, o aš patyčas kenčiu dantis sukandusi ir elgiuosi, kaip priklauso, todėl kolkas savo iniciatyvos nerodo, tik ieško priežasčių, bet žinau, kad po švenčiu ji griebsis šito rimtai. Aš turiu nors kaip apsiginkluoti.
2011-12-12 13:31 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011848
Didelis dėkui, tačiau aš tik dirbu kaime, o gyvenu mieste.
Ačiū už pagalbą smile
2011-12-12 13:29 Įvairūs » Pinigų priėmimo kvitai » #1011843
Sveiki,
ar gali paprasta pardavėja pasirašyti ant pinigų priėmimo kvitų ir mokėti pinigus vadybininkams ir prekių vežėjams be raštiško savininko įgaliojimo?
2011-12-12 13:27 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011841
Supratau, dėkoju. Ir paskutinis klausymėlis - ar galiu aš su tuo pačiu klausymu kreiptis į VDI? Ar neverta ir jie atsakys tą patį, ką ir Jus?
2011-12-12 13:19 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011835
Matot, kaip yra. Kada man reikėjo skubiai darbo, o darbdavei pardavėjos, buvo abipusis susitarimas, kad moka 700 ir vežioja į darbą/iš darbo, nes dirbu kaime. Tačiau problėmos prasidėjo kai man buvo pareikšta, kad arba atimam 100Lt. ir vežiojam toliau arba paliekam taip ir eik 10 km. pestute, nes mums truksta mokėsčiams mokėti pinigų.
Kas mėnesį darbdavė pakabindavo ant sienos darbo grafiką, kur aš ir kita pardavėja dirbame po 12 val. plius dar įrašyti darbuotojai, kurie patys įm. nedirba, o dirba tik darbo knygutės.
Aišku aš suprantu, kad net jei visas kaimas tvirtins, kad mes su kita pardavėja dirbom kas tris dienas po 14 val., t.y. kaip dirba parduotuvė - nuo 8:00 iki 22:00 aš galiu nieko neįrodyt, tačiau nejaugi aš nieko visai negaliu padaryt?
O tai, kad dirbau pilną etatą, o Sodrai nurodydavo, kad dirbu tik pusę, ir kad pasirašinėjau algalapy tik už pusę etato algą, gali būti panaudota kaip įrodymas?
2011-12-12 13:00 Įvairūs » VMI patikrinimas » #1011826
Gal ir ne į temą, bet parašysiu. Atsitiko taip, kad susirgau ir išėjau į biuletenį, o tuo metų mano darbdavę atvažiavo tikrinti VMI. Aišku nieko blatno jie nerado, viskas buvo paslėpta ir juoda buchalterija išvežta, tačiau dabar turiu AŠ problėmu su savininkę ir jos motina (kaimuose visad šeimom (klanais) valdo)todėl, kad jos kaltina dėl patikrinimo mane. Jos sudėjo kartu du įvykius - patikrinimą ir mano ligą ir nusprendė, kad mokėsčiam jas įskundžiau aš. Sako, kad kai tik aš susirgau, mokėsčiai iškart prisistatė, kad aš paskambinau ir įskundžiau. Dabar kasdien girdžiu, kad aš melagė, skundikė ir kad š..ku joms ant galvu.
Dabar labai gailiuosi, kad ne aš jas įskundžiau, butu ne taip skaudu visą tai klausyti! smile
2011-12-12 12:37 Darbo teisė » VIRŠVALANDŽIAI » #1011817
Sveiki,
Iki 2011.11.01 dirbau ind.įm. 4 mėnesius po 13-14 val. per diena 15-16 dienų per mėnesi (vidutiniškai 198 val. per mėn.). Po to dar 6 mėn. dirbau po 14 val. per dieną 15-16 dienų per mėn.(210-224 val. per mėn.) sumoje viršvalandžių gaudavosi nuo 30 iki 56 val. kas mėnesi, nors (jei neklystu) pagal LRV DK įstatymą leidžiama dirbti ne daugiau 168,1 valandų per mėn. esant penkiu d.d. savaitei. Visus tuos 10 mėnesius gaudavau 700Lt. į rankas, nei daugiau, nei mažiau.
Darbo sutartis nekolektyvinė, suminė darbo laiko apskaita, sudarant 5 d.d. darbo savaite slenkanciu grafiku, valandinis mokėjimas 4,85Lt/h.
Dabar darbo sutartis pakeista nuo lapkričio 1d. Viskas, kaip ir priklauso - dirbu ne daugiau 12 val. per dieną, turiu pietų pertrauką ir gaunu minimalų LR nustatytą darbo užmokėstį.
Patarkit ką daryt su tais mano visais nežmoniškais viršvalandžiais. Ar galiu kreiptis dėl to į VDI? Ar darbdavys privalo už tai man kompensuot?
Patarkit žaliam zmogui. Ačiū smile

P.S. Esu III grupės neįgali, 50% darbinga.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui