Tax.lt narys roxaz

R
Tax.lt narys nuo
2012-01-30
roxaz
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-10-22 15:01 PVM » ES šalis - ne ES šalis ir PVM » #1291055
Sveiki,
Pardavinėju (virtualius) daiktus online žaidimuose (individuali veikla). Mažesnė dalis klientų iš EU, didesnė iš Azijos. Mano supratimu, jei per paskutinius 12 mėn. bendra pajamų suma iš EU yra mažesnė nei 55000 eurų tai man nereikia mokėti PVM? Ar teisingai galvoju? Jeigu ne - tai kokia gi ten tvarka? Bandžiau skaityti PVM įstatymą, bet labai jau painu ten.

Dar radau VMI puslapyje:

rašė: 1.3 Kokiais atvejais asmenims nėra prievolės įsiregistruoti PVM mokėtoju?
Lietuvos Respublikos asmenys neprivalo registruotis PVM mokėtojais, jeigu:
• už vykdant ekonominę veiklą šalies teritorijoje patiektas prekes ir (ar) suteiktas
paslaugas per metus (per paskutiniuosius 12 mėnesių) atlygis nebuvo didesnis kaip 155 000 litų,
• prekės tiekiamos ir (arba) paslaugos teikiamos už šalies teritorijos ribų,

Tai jei klientai ne EU tai skaitosi, kad veikla vyksta už šalies ribų?

Iš anksto dėkoju.
2014-02-20 16:19 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1209191
bandau pildyti GPM308 už praeitus metus ir nelabai susigaudau.. mano veiklos kodas 82.99 (Kita, niekur kitur nepriskirta, verslui būdingų pasaugų veikla). ką reikia rinktis GPM308V priedo V1 (manau 93-kitos individualios veiklos pajamos) ir V2 langeliuose? Nerandu nieko kas iš esmės atitiktų veiklą. V2 nėra nieko panašaus į kitas niekur nepriskirtas paslaugas..
2013-07-10 16:52 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1166790
Rinkausi 30% pajamų variantą, tad išlaidų registruoti ir nereikia. Duomenų bazė tai mysql duom. bazė su visais užsakymų duomenim, prekės, kainos ir t.t. Jei VMI norės info tai greitai aš jiems excelio failiuką išeksportuosiu ir viskas. Kadangi duom bazėj visa info yra tai tik vaizduotė riboja jos pateikimo formas, na o viena tų formų ir gali būt būtent IV apskaitos žurnalo pavidalu smile
2013-07-10 15:59 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1166772
Kadangi viskas vyksta per el. parduotuvę tai net nevedu jokio apskaitos žurnalo. Viskas yra duomenų bazėj. Neperku nieko ir iš fizinių asmenų - pasirodo savos produkcijos per akis :D Mėnesio gale tik susirenku $ kursus kiekvienai praėjusio mėnesio dienai, sudauginu iš USD kainos ir va litais pajamos. Man ir VMI patvirtino, kad reikia būtent tos dienos LB USD kursą naudot skaičiuojant pajamas (bet reikėjo atsakymo laukt virš mėn, nes paklausimas internetu. vietiniam skyriuj dundukai aptarnauja, nieko nežino nesupranta..).
2013-06-04 17:55 PVM » Individuali veikla pagal pazyma ir PVM » #1159355
Sveiki,
verčiuosi individualia veikla pagal pažymą ir pajamos jau artėja 155 000 lt. Tai man iškilo klausimas ar būtina registruotis PVM mokėtoju.
VMI radau info, ir ten rašo kad neprivalu registruotis jei "prekės tiekiamos ir (arba) paslaugos teikiamos už šalies teritorijos ribų".
Nesu įsitikinęs, kad tai tinka mano situacijai. Parduodu virtualų turtą online žaidimuose, kuris yra "savos gamybos", neperku, neimportuoju. Pirkėjų didžioji dalis yra iš azijos, rusijos, ir t.t., nemanau, kad yra nors vienas lietuvis klientas. Tai ar šituo atveju skaitosi, kad prekės/paslaugos tiekiamos už šalies teritorijos ribų?
2013-01-17 10:51 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1122926
A na jei valiutų konvertavimas gali būti sąnaudos, tai turbūt nedaug tos bėdos. Yra atskiras paypal accountas visam tam reikalui tai viskas bus tvarkoj.

O dėl pirkimų, tarkim negaliu aš pats išrašyt sąskaitos faktūros (jei apmokėsiu vėliau) ar pirkimo-pardavimo kvito smile
Kiek skaičiau tokį VMI pdf apie IV tai taip supratau, jog abu variantai tinka. Turint omeny, jog pirkimas iš privataus asmens, sunku tikėtis kažkokių dokumentų iš jų. Juolab, kad ten juodi geimeriai, intelektas nešviečia taip sakant smile

EDIT:
invoice.tax.lt atrodo naudingas, tik va kadangi pats programuoju tai man nė mintis nešauna rankiniu būdu išrašinėt sąskaitas ir t.t. Mano planas buvo sugeneruot kvitus/sąskaitas automatiškai kiekvienam pirkėjui. Ar yra kokis API ant invoice.tax.lt, kad mano web shopas galėtų tiesiogiai bendraut su sistema? Neužmačiau nieko apie tai viešoj info

EDIT2:
dar iškilo klausimas dėl pajamų..
kas realiai bus tos pajamos smile
tarkim man sumoka per paypal 100$, iš kurių aš gaunu 96.80$ (jie pasiima 3.2%).
tai mano pajamos bus 100$ ar 96.80$?

ir dar turbūt pasirinkus 30% leidžiamų atskaitymų tarifą valiutų konvertavimo nuostoliai pervedant į lietuvišką banko sąskaitą jau bus mano problema smile
2013-01-16 21:59 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1122742
Visdar tikiuos, kad pavyks ką nors prakalbinti smile
Padariau pajamų / išlaidų apskaitos žurnalą ir užpildžiau pavyzdžiu metodo, kurį manau turėčiau taikyti.
http://pastebox.it/file/ELEOdPZxXlK4veCv0fxemEjhb5U/JZKBsQ.jpg
Taigi paprastumo dėlei visa apskaita vyktu USD, mėnesio pabaigoje USD pajamos būtų vedamos į LT banko sąskaitą kur valiuta konvertuojama į LT, ir tada mokesčiai būtų skaičiuojami nuo LT pajamų stulpelio sumos.

Taigi sakykit ar mąstau teisingai, ar visai į pievas nusisvaigau? Jau pabodo įstatymus vartyt, ten a nei jokios užuominos apie užsienio valiutas. Jei viskas vyktų litais tai viskas paprasta ir aišku, akmens amžius kažkoks žodžiu. Įspūdis toks, jog valdžiai atrodo, jog smulkus verslininkas, kaip koks būras, nosies iš savo kaimo neiškiša..
2013-01-15 16:12 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1121965
Planuoju verstis internetine prekyba nematerialiomis prekėmis. Jei tiksliau daiktų mmorpg žaidimuose internetinė parduotuvė.

Rinka - tarptautinė. Neapsiribojama ir EU.
Apmokėjimo būdai - paypal arba paymentwall.

Dalis apmokėjimų keliaus tiesiai į paypal sąskaitą.
Dalis apmokėjimų bus išmokami paymentwall vieną kartą per mėnesi. Ten jie nesuteikia daug info apie kiekvieną apmokėjimą atskirai ir apskritai kaikurie apmokėjimai uždelsia net iki 2 mėn dėl to, kad jie užtrunka surinkti pinigus iš daugybės apmokėjimų vykdytojų.

Dėl valiutų kurso svyravimo ir nesutapimo (paypal LTL:USD kursas visada mažesnis nei Lietuvos Banke) kiekvieno pardavimo registravimas litais labai problematiškas.

Ar būtų galima išlaidas, pajamas kai apmokėjimas gaunamas tiesiai į paypal, ir vienu įrašu kas mėnesį paymentwall išmoką kuri apimtų keliasdešimt ar šimtų įvykdytų užsakymų, registruoti USD smile
Taip pat pajamos būtų kas mėnesį perkeliamos į banko sąskaitą Lietuvoje konvertuojant USD į LTL. Ar būtų galima skaičiuoti visus mokesčius (GPM ir t.t.) bendros gautos sumos litais smile

Taip pat norėjau pasidomėti kokiais dokumentais reikia grįsti prekių įsigijimą iš individualių asmenų smile Jie man jokių sąskaitų neišrašys. Čia turbūt gaunasi internetinis nematerialių prekių komisas.


Bandžiau tais klausimais domėtis mokesčių inspekcijoje, bet ten pasirodo tik moka protingas minas nutaisyt, galvą linksėt ir deklamuot jų trumpąjį numerį.. Žodžiu jie manęs visiškai nesuprato. Elektroniniai užklausimai taip pat verti tiek pat kiek google - gavau atsakymą be jokio teksto tik su krūva jau matytų *.doc ir *.pdf smile
2012-02-04 16:32 Gyventojų pajamų mokestis » darbas užsieniečiui » #1027973
ne nu mirsiu tuojau. jei aš būčiau ne lietuvoj tai kokio velnio man lietuviškus mokeščius mokėt?
2012-01-31 20:48 Gyventojų pajamų mokestis » darbas užsieniečiui » #1026650
na gi aš dirbsiu :)
2012-01-30 15:35 Gyventojų pajamų mokestis » darbas užsieniečiui » #1025898
Niekur neužmačiau, kaip įteisinti tokius darbo santykius. Yra asmuo iš už jūrų marių, užsiimčiau serverių priežiūra, administravimu. Tam fiziškai ofise sėdėt nereikia šiais laikais. Galimas darbdavys ne iš ES. Skaičiau nemažai apie individualias veiklas ir verslo liudijimus, bet nuo jų tik galva sukas, ir atrodo nieko konkretaus apie savo atvejį nematau.

Kaip būtų galima legalizuoti iš tokios veiklos gaunamas pajamas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui