Tax.lt narys vakarone

V
Tax.lt narys nuo
2012-01-30
vakarone
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-01-25 22:30 Bendra » Veiklos sustabdymas » #1382159
o man problema tokia. dirbu kitame darbe, pilnu etatu. Turiu UAB įmonę. Ten esu akcininkas ir direktorius. bet dirbu tik po 1 val. per diena ar kazkaip, gerai ir nesigilinau., vnz gaunu mizeri. Dabar susidare tokia situacija kad reikia iseiti is pagr. darbo. Bet negaliu stoti i darbo birza net kabu kaip direktorius toje imoneje. Plius dar jei neturesiu pagr. darbo, teks imonei moketi mokescius sodrai nuo mma, o pinigu imoneje nera. Planas butu toks, kad iseiti is darbo ir savo imoneje.... ir stoti i darbo birza (kad gauti nors kazkokoia pasalpa kol surasiu kita darba (mazas miestas ne taip lengva).... Bet kaip sustabdyti laikinai imones veikla, kad ten niekas nevyktu... ir manes ten nefiguruotu... Ar yra vykdomi kazkokie imones patikrinimai VMI ar Sodros laikinai sustabdant veikla? Imone niekam neskolinga.... Turiu šiokį tokį ekstra planą, save atleisti, ir laikinai surasti kitą direktorių ant tokio pat mizerinio etato, kad tik būtų. bet ar jam kur nors finansiškai tas nėra blogai kur nors mokesciuose ir pan.? (realiai is mano imones jis aisku nieko negautu).
2015-07-11 18:10 Darbo teisė » direktoriaus atleidimas ir išregistravimas registrų centre » #1279199
įmonėje yra du akcininkai. vienas akcininkas normalus kaip ir priklauso, kitas akcininkas tik ant popieriaus, realiai vadovauja tam popieriniam akcininkui kitas. abu akcininkai vienodai balsų 50:50 :) (kai viskas gerai nepagalvoji deja).... vienas akcininkas yra ir direktorius. tas kitas nelegalus akcininkas tiek visko pridirbo, kad direktorius nori iseiti, nes nebemato prasmes ir apskritai nori uzdaryti imone. Atrodytu dar galetum apeiti ta nelegalu akcininka, bet imone tam nelegaliam akcininkui yra skolinga. .... bankroto skelbti negali del tam tikru priezasciu. kaip uzdaryti imone ir atleisti direktoriu, jei balsu turi po lygiai, ir zinai kad kita puse nesutiks. Galu gale nepavykus susaukti susirinkimo, vistiek lieka klausimas del imones, ji juk vadovo neturi... o naujo 100 proc,. nerasim.
2015-02-22 21:54 Darbo teisė » Ir darbdavys, ir akcininkas, kaip atleisti save iš darbo, kai balsu po lygiai? » #1262541
Turiu UAB. UAB turi du akcininkus. kuriant uab kazkaip nepagalvojus akcijas pasidalinom per puse: 50:50. Taigi taip iseina kad balsu turime po lygiai. Vis kyla klausimas: tai jei kiltu gincas, kas butu teisus ir kieno virsus? juk balsu po lygiai? tuomet kazkaip nepagalvojom. na ir kai problemu nera, tai irgi kazkaip nepagalvoji.
Šiuo metu esu direktore ir akcininke. UAB veikla nenesa jokio pelno, tik nuostolius. o ir patikrinimu bijau kaip velnio, nes zinau kad butu chana. ir daug kitu problemu. todel norisi iseiti kol dar nevelu ir neprisiviriau koses ant viso gyvenimo. nors nieko blogo nedarau, bet zinot kaip valstybei atrodo.

norisi iseiti. bet kaip iseiti, jei prasymo kazkam rasyti negaliu, nes kaip suprantu atleisti kaip ir priimti turi akcininkai. kitas akcininkas tikrai nesutiks, nes neras kito durniaus, kuris apsiimtu vadovauti. o imone be direktoriaus juk negali likti. imone uzdaryti taip pat jauciu ne taip paprasta, nes yra skolu siokiu tokiu, dar kabo pinigai vienur. bankrota skelbti irgi nesinori. nes ir neiseitu.

kaip issikapanoti is sios padeties?
2013-08-30 15:30 Bendra » UAB --> MB ? » #1177151
nu velnias, nusodinote.... turiu UAB.. dirbame iš idėjos, todėl labai kerta per kišenę Sodra, nes net jei algų neisšimokame vistiek turi mokėti ir vmi tuo paciu. todėl ieskau budu kaip apeit ta sodra.... jau apsidziaugiau MB, galvojau ieskosiu budu ir se tau, nuo kitu metu vel tas pats kas uab. tada manau tikrai neverta..... vien tas dokumentu pertvarkymas kiek kainuios..... eina jie .... o jau apsidziaugiau
2013-05-18 11:43 Darbo teisė » Ar yra būdas mokėti tik už atliktą darbą, o ne atlyginimą? » #1155569
Esame smulki įmonė, išgyvename tik iš reklamos, kurios deja, labai labai mažai. Dirbame praktiškai iš idėjos, tačiau tikimės, vis tikimės geresnių laikų. o gal.... įmonėje du žmonės. buhalteriją tvarko įmonė (nors tiek ten ir tos buhalterijos :) ).

kadangi negali zmogus buti universalus viskame ir tie du zmones na neturi gal gabumu reklamos srityje, noretume priimti i darba reklamos vadybininka. Taciau problema, kad neturime pinigu moketi atlyginima. Gal yra koks budas, kad tarkime moketi galetume tik uz rezultata. Tarkime jis suranda imone, ar asmeni, kuris nori reklamuotis pas mus, ir jam nuo tos sumos 40-50 proc. tenka. Na puse jam, puse mums. Ir taip kiek suras, tiek ir uzsidirbs. Aisku jei gerai sektusi, ir pajamos taptu pastoviomis, galetume ir priimti jau bent su minimumu. Taciau dabar kebli situacija.

ka daryti? ir reikai ir negali idarbinti nes pinigu nera.
2012-01-31 10:41 Darbo teisė » Ar gali direktorius UAB gali būti ir direktoriumi ir buhalteriu » #1026188
bepigu visiems buti gudriems, kai yra pinigu, o kai ju nera, tai ka daryti. pinigu juk spausdinti nepradesi.. tai ir tenka ieskoti bent kokiu iseiciu. drebi, bet ka daryti... pinigu tai nera... kad butu valstybe normali ir pirmus metus nuo isikurimo neimtu mokesciu, leistyu atsigauti tada jo, atsigautum ir butu gerai. bet kai tu dar net nepradejai dirbti, o jau riekika kiek sumoketi, ir nuo pirmos dienos prktiskai pradeda smaugti, tai kaip pradeti normaliai uzdirbti pinigus? gerai kuriu verslas gamybinis ar net prekybinis.
2012-01-30 18:41 Bendra » Paslaugų sutartis - alternatyva autorinei sutarčiai ir IDV? » #1025995
o tarkime jei mes norime platinti laikrasti, bet na nesamdysime gi zmogaus (pinigu nera tiek).... patiems laiko nebus. ar imanoma kaip nors apeiti ta idarbinima? o daryti taip kad jis mums teikia paslaugas ir tiek. panasiai kaip musu buhalterija tvarko imone (mes jai juk algu nemokam ir sodrai nemokam)... tai kazka panasaus su fiziniu asmeniu ar imanoma padaryti? zmogus dirbtu tik viena diena i savaite ir tai ne visa darbo diena, o tik kol isnesios laikrascius
2012-01-30 18:27 Darbo teisė » Direktoriaus ir darbuotojų darbo trukmė pagal poreikį. Kaip įforminti? » #1025983
mums ta pati situacija, bet kazkaip nezinau, neina issiaiskinti o kaip datryti is tikro.. juk nerasysi minutem kur ka darei kur ejei..

kazkada kursuose kai buvau bandziau isklausti,bet aiskiau vistiek nepasidare. tik dar baisiau... dar pasake, kad jei pas tave tabeli parasyta kad dirbai 1 val. ir butent tada, tai veliau ar anksciau neturi buti fiksuota jokiu darbu (tvarkytos saskaitos, apmoketos saskaitos, ir pan., juk per banka sumokejus matosi laikas)... vnz... grybu karas....

biesina, mokescius didziulius mokek, dirbi praktiskai is idejos, imone ir isteigei kad tik reklama oficialiai galetum pinigus imti, o dabar popierizmo daugiau nei veiklos...

o kur dar darbu sauga ir visa kita, kai paskaiciuoji, tai cia net pinigu nera kad visa tai susitvarkyti... tai ka daryti? jei susitvarkysi, bankrutuosi.... padaro tokia padeti be iseities. lieka tik kakla itraukus sedeit
2012-01-30 18:17 Darbo teisė » Ar gali direktorius UAB gali būti ir direktoriumi ir buhalteriu » #1025980
visus metus pas mus direktorius buvo ir direktorius ir buhaltere... nors direktorius buhalterijoj nerauke visiskai, tai uz ji dirbo viena buhaltere pazistama.. galima sakyti dirbo juodai, nors direktorius mokejo is nuosavu pinigu, ne is imones. imone netyurejo pasirinkimo, nes samdyti buhalteri oficialiai pinigu tiesiog nebuvo, direktorius praktiskai pats is idejos dirbo... bet visada gerai pasidomekite, kartais tos savos buhalteres buna net brangiau... galu gale kai su kazkokiu pazistamu issikalbejo kiek moka tai buhalterei, pazistami pasiurpo ir paprotino kad nebuk durnas. tai jau kita diena atsisake tos "juodos buhalteres, ir dabar kita imone oficialiai tvarko buhalterija.... o mokam trigubai maziau nei buhalterei... visada verta pasidometi keliais variantas.... ne visada buna pigiau nelegalas. iki siol kai pagalvoji dar spjaudomes, kad tokie durni buvom, kiek vejais pinigu paleista
2012-01-30 17:59 Darbo teisė » Darbo grafikas » #1025979
gerai kai dirbama 8 val ar bent pamainom kiekviena diena ar kas savaite... o ka daryti, kai tavo darbas toks, kad tu gali viena diena dirbti visa diena, kita tik 1 val., o kita gal isvis nieko nedirbti... esi toks laisvas... koki grafijka tada sudaryti?

gali tarkime pasidaryti 1 val per diena... bet tai tarkime kiek aiskinausi, tu negali kitu laiku net dokunmentu ar saskaitu moketi, nes jei prigaus bus ale pazeidimas.... arba tarkime tenka net nakti kartais i ivyki koki vykti (zurnalistinis darbas).... tai kaip tada? ka pildyti koki grafika, kur fiksuoti viska minutemis?

niekaip nesuprantu... jauciu garantuotai patikrintu, tai nuskalpuotu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui