Tax.lt narys rasa_u

R
Tax.lt narys nuo
2012-04-18
rasa_u
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-08-01 17:02 Bendra » Archyvavimas » #1082079
Noriu sutvarkyti visą įmonės (UAB) dokumentaciją už praėjusį ir einamą laikotarpius, nes daugybę metų viskas segta bet kaip. Dokumentų į archyvą priduoti neplanuojame, tačiau norisi viską turėti tvarkingai, kad prireikus archyvuoti viską būtų galima tik perdėti į dėžutes, o ir šiaip norisi susitvarkyti. Skaičiau jūsų forumą, įstatymus, bet iki galo taip ir nesupratau ką kur ir su kuo segti. Čia bandysiu surašyti kaip ir ką tvarkyčiau ir būčiau labai dėkinga, jeigu parašytumėte savo pastabas ar komentarus ir galbūt galėtumėte papildyti trūkstamas skiltis. Daryčiau taip:
1. Segtuvas „Darbo sutartys. Nr. 1 – nn“. Čia segu visas darbo sutartis iš eilės (pagal numerius), jas atskiriu signalinėmis įmautėmis. Prie kiekvienos darbo sutarties pridedu darbuotojo asmens dokumentus (paso, sodros dok. kopijas, vaikų gimimo liudijimus), su darbuotoju sudarytą konfidencialumo ar materialinės atsakomybės sutartis, visus darbuotojo prašymus, įsakymus (segu prasymas-įsakymas, prašymas- įsakymas...), susitarimus dėl DS nutraukimo...
2. Segtuvas „Įsakymai personalo klausimais“. Į jį dėčiau įsakymų personalo klausimais kopijas (ar visgi čia dėti originalus)?
3. Segtuvas „Įsakymai atostogų, komandiruočių klausimais“. Į jį dečiau įsakymus dėl atostogų ir komandiruočių. Ir vėl klausimas kur turi būti originalai?
4. Segtuvas „Įsakymai bendrais veiklos klausimais“. Įsakymų bendrais veiklos klausimais originalai.
5. Segtuvas „Darbų sauga.“. Visos taisyklės susijusios su darbų sauga, žurnalai, darbuotojų sveikatos tikrinimo grafikai, darbuotojų medicininės knygelės. Ar kažką reiktų išskirti?
6. Segtuvas „Pirkimo sąskaitos. 2012 01 – 2012 0n“. Segu pirkimo sąskaitas pagal datas. Atskiriu to mėnesio sąskaitą litais ir kita valiuta. Reprezentacinius aktus segu prie sąskaitos (ar reikėtų juos dėti į atskirą segtuvą be sąskaitų)? Mėnesio sąskaitas atskiriu kartoniniais skirtukais.
7. Segtuvas „Avansinės apyskaitos. 2012 01 – 2012 0n“. Avansinės apyskaitos su sąskaitos kopija. Ar jas tiesiog segti prie pirkimo sąskaitų?
8. Segtuvas „Pardavimo sąskaitos 2012 01 – 2012 0n“. Segu pardavimo sąskaitas pagal datas.
9. Visi kiti segtuvai lygiai taip pat...
Ir dar:
• Kaip segate dokumentus į segtuvus. T.y. kaip knygą, kad atsivertus pirma būtų sausis, o pabaigoje gruodis ar atvirkščiai?
• Ar ant visų įsakymų turi pasirašyti asmuo, kad susipažino ir sutinka? Juk jeigu įsakymo pagrindu keičiama darbo sutartis, jis ir taip jau žino ir darbo sutartyje pasirašo, kad sutinka.
• Gal galite parekomenduoti kursus ar literatūrą šia tema? Dauguma kursų tik perskaito įstatymus, bet taip konkrečiai ir nepasako ką kur ir su kuo segti ir pan.
2012-08-01 12:21 Programinė įranga » Rivilė » #1081873

blackgate rašė:

rasa_u rašė:
Sveiki. Gal žinote kaip Rivilėje pakeisti įmonės pavadinimą?
Pasikeitė įmonės pavadinimas, kiti duomenys liko tokie patys, bet niekaip nerandu kaip sistemoje pakeisti įmonės pavadinimą į naują, kad sąskaitose jau matytųsi naujas pavadinimas.

Servisas-kortelės-klientai-koreguoti.


Bet kaip suprantu čia taip galima pakeisti tiekėjų ar pirkėjų info.
Gal neaiškiai parašiau, keitėsi mūsų įmonės pavadinimas...
2012-08-01 12:11 Programinė įranga » Rivilė » #1081863
Sveiki. Gal žinote kaip Rivilėje pakeisti įmonės pavadinimą?
Pasikeitė įmonės pavadinimas, kiti duomenys liko tokie patys, bet niekaip nerandu kaip sistemoje pakeisti įmonės pavadinimą į naują, kad sąskaitose jau matytųsi naujas pavadinimas.
2012-05-15 13:57 Gyventojų pajamų mokestis » Autorinės sutartys » #1061036
Sveiki. Gal galėsite patarti. Ar gali vietoj įmonės direktoriaus ant autorinių sutarčių ir autorinių darbų priėmimo-perdavimo aktų pasirašyti buhalterė ar administratorė?
2012-05-07 15:50 Gyventojų pajamų mokestis » Autorinė sutartis, ar Autorius gali būti nepilnametis? » #1058612
Ar viską teisingai darau:
Į autorinės sutarties vieną iš punktų (sutartis sudaroma su 16-mete) įtraukiu, kad "Vardės Paradytės tėvas Vardas Pavardas neprieštarauja su UAB "XXX" pasirašytai autorinei sutarčiai."
O autoriaus rekvizitų pusėje įtraukiu autoriaus (nepilnamečio) ir to tėčio rekvizitus? Kokių tėčio duomenų šiuo atveju reikia? Tik Vardo, pavardės, asmens kodo ir viskas ar dar ko nors?
2012-04-18 14:36 Blevyzgos » Kaip rasti buhalterio darbą? » #1053196
Sveiki,
Noriu įgyti buhalterės darbo patirties, tad ieškau buhalterės padejėjos darbo Vilniuje (galiu dirbti vakarais, savaitgaliais). Esu baigusi buhalterių kursus, nuotoliniu būdu studijuoju Tarptautinės teisės ir verslo aukštojoje mokykloje buhalteriją. Darbo patirtis susijusi su buhalterija:
* Rivilė Gama (suvesti sąskaitas į programą, priskirti atskaitingus asmenis, išrašyti sąskaitas, skolų suderinimo aktai, avansinės apyskaitos...)
* Personalas (visi su personalu susiję dokumentai (darbo sutartys, įsakymai, atleidimai...))
* Darbų sauga (darbų saugos dokumentacija)
* Administraciniai darbai (autorinės sutartys, įvedimo į eksplotaciją aktai, reprezentacijos aktai, įvairios sutartys, sąskaitų apmokėjimai, kiti administraciniai darbai...)

Jeigu sudominau - parašykite asmeninę žinutę.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui