Tax.lt narys Andriuha

A
Tax.lt narys nuo
2012-06-27
Andriuha
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-02-26 20:42 Bendra » Mažoji bendrija » #1410492

rašė: Meluojat. Tai Jūs nenorit mokėti tiek, kiek prašoma už "prižiūrėjimą" ir tikitės viską dykai gauti čia. Pagal užduodamus klausimus, patarimas tik vienas - samdykit buhalterį ir kuo skubiau.

O kaip del kitu klausimu?
2019-02-26 18:36 Bendra » Mažoji bendrija » #1410488
Sveiki, visi.
Is anksto atsiprasau jei mano klausimai jau buvo aptarti o as juos vel uzduodu. Tuo labiau bus lengva atsakyti.
As turiu MB. Tik as vienas esu ten vadovas. Nesuprantu ar as kurdamas esu kaip vadovas ir narys ar tik vadovas. Dariau MB kaip vienvaldzia organa - vadovas. Kuriau veikla tik tam kad uzdirbti prie atlyginimo. Esu dirbantis imoneje ir moku visus mokescius. Bet noriu dar tureti savo mini veikla prekybine ir tam sukuriau MB. Klausimai:
1. kaip as galiu gauti uzdirbtus pinigus is MB saskaitos? Ar man reikia kazkokios sutarties paciam sau padaryti su mano MB kur bus aprasytas atlyginimas ar tiesiog galiu kada reikia isimti kiek reikia ir sumoketi uz tai kazkiek procentu? Aprasykit visus imanomus variantus smulkiau. Mano noras kad paimti pinigus tada kada ju reikia ir tiek kiek reikia o ne kaip atlyginimas ir pan. Pradziai uzdirbtus pinigus naudoti veiklos prapletimui ir reklamai, bet jei bus nemazai uzdirbta tai noretusi issiimti kazkiek. Ar teisingi mano norai? Ar MB tai sunku ar neimanoma?

2. ar privalo buti keli nariai ar uztenka manes vieno? Jei as pats sau negaliu ismoketi pinigus kiek man reikia gal tada turi buti narys kuris man ismokes? Nelabai kas gerai moka viska paaiskinti, net buhalterines imones nelabai imasi MB priziureti.

3. Ar imanoma man paciam kazkur internete pildyti mano buhalterija? Ar zurnalas koks ar kokia internetine buhalterine apskaita kaip apsas ar panasiai?
Aciu. Kol kas tiek, veliau bus dar smile
2012-06-28 09:10 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074194
Paziurejau dar karta bendrijos istatus ir ten parasyta, jog as privalau apmoketi bendrojo naudojimo objektu prieziura ir remonta, o del kitu mokesciu jis turi gauti is manes sutikima. Bet jis to nenori klausyti. Noriu iskelti ieskini pries bendrija. Kaip tai padaryti? Ar tai brangu?
2012-06-27 23:05 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074164
Jis todel ir tempia guma nepasirasydamas nes mano jog ir taip privalau viska moketi. Ir jau pradejo priskaitineti delspinigius, nes as apmoku tik ta sasakaitos dali, kuria privalau moketi ir tai be sutarties, remdamas istatymais. Nezinau kaip jam paaiskinti ir nevesti reikalu iki teismu.
2012-06-27 22:49 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074158
As skambinau i visas imones, ir deja jie neturi ka man pasakyti, del sutarciu pasirasymo, nes karsto vandens tiekeja yra bendrija, Lesto nieko negalejo padetim siuskles dar neatsake ir pan. Tai teisininkai sake jog tokiu atveju turiu sudaryti sutarti tarp manes ir bendrijos del siu paslaugu tiekimo ir apmokejimo. Bet jei pirmininkas atsisakys ji pasirasyti ir toliau isstatynes saskaitas?O galit issamiau papasakoti apie CK 4 knygoje...
2012-06-27 22:40 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074154
Tame ir problema kad jis nedirba. Todel ir isstojau is bendrijos, jog nesutinku jam moketi algos. As esu buves bendrijos pirmininkas ir gerai zinau istatus. Ten parasyta, jog privalau moketi tik bendrus komunalinius mokesciu, kaip reikalauja LR istatymas ne daugiau. Neparayta, jog privalau moketi visus mokescius net isstojus.
2012-06-27 22:35 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074151
As sutinku moketi uz bendro naudojimo paslaugas, bet nesutinku moketi pirmininko alga, nes tai bendrijos noras ji pasamdyti ne mano. Kodel as privalau jam moketi?
2012-06-27 22:06 Apskaita & Auditas » ISEJAU IS BENDRIJOS. KA PRIVALAU MOKETI KA NE? » #1074142
Sveiki.
Neseniai isejau is bendrijos bet pirmininkas man vis dar siuncia benrijos saskaitas su visais mokesciais. As suprantu, kad pagal istatymus privalau moketi komunalinius mokescius (ir tai turbut tik su tarpusavio sutartim). Bet neprivalau moketi tokiu mokeciu, kaip: laiptines valymas, pirmininko alga, buhalteres alga ir panasus mokesciai, kurie susija tik su bendrija. Bandziau paaiskint, jog jis neturi juridiniu teisiu man israsyneti saskaitas, nes neturi su manim sutarties. Bet jis nusprende jog tai tik mano norai ir vistiek privalau viska moketi. Ka daryti tokioje situacijoje? Kas yra teisus? Ka daryti jeigu jis atsisako pasirasyti sutarti del komunaliniu paslaugu apmokejimo?
Aciu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui