Tax.lt narys jonasponas

J
Tax.lt narys nuo
2012-07-27
jonasponas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-04-02 17:59 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2012 metus » #1267596
Ar "TREČIŲJŲ ASMENŲ VALSTYBINEI MOKESČIŲ INSPEKCIJAI PATEIKTŲ DUOMENŲ PAŽYMA" nurodomos pajamos is darbo santykius atitinkancios veiklos skaiciuojamos kaip atlygnimas "ant popieriaus"? Ar atskaiciavus mokescius?
2014-05-30 11:17 Bendra » Individualios veikla pagal pazyma nutraukimas per Mano VMI » #1226060
Gal dar pamenat ar isregistruojant individualia veikla (per "Mano VMI") tvirtinot galutini dokumenta? Ar tiesiog uzteko pazymet mokesciu moketojo tipa ir aktyvia veikla kaip likviduojamas ir viskas? Nes as pazymejau tuos irasus kaip likviduojamus, bet jokio dokumento netvirtinau. Dabar ziuriu, kad tu irasu nebeliko. Taip ir liko dabar neaisku ar as pagal VMI dar uzsiimu individualia veikla ar ne, nes jokio patvritinancio dokumento nei gavau nei ka (po duomenu likvidavimo)
2014-05-28 21:04 Bendra » Individualios veikla pagal pazyma nutraukimas per Mano VMI » #1225725
Labas,

gal kas turi patirties nutraukiant individualia veikla (dirbant pagal pazyma) per "Mano VMI" svetaine?

Pries du metus pradejau vydyt individualia veikla pagal pazyma. Pildziau FR0792 tiesiai VMI, nes elektroniniu budu pateikti nepavyko (forma atmete, nes privalejo buti veiklos vykdymo vietos pavadinimas, nors dirbu is namu ir adresas sutampa). Dabar prisireike sia veikla nutraukti. Visur pasenus info - atseit pildyk vel ta pacia FR0792 ir pazymejes, kad nutrauki veikla, nesk i VMI.
Prisedau prie EDS ir radau tokia naujiena

rašė: Informuojame, jog nuo 2013-06-28 per Elektroninio deklaravimo sistemą (toliau- EDS), nebus galima teikti FR0792 (Nuolatinio Lietuvos gyventojo prašymas įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą/išregistruoti iš Mokesčių mokėtojų registro) prašymų . Nuo šiol, gyventojai norintys pateikti prašymą įregistruoti į Mokesčių mokėtojų registrą/išregistruoti iš Mokesčių mokėtojų registro, tai padaryti galės prisijungę prie Mano VMI (www.vmi.lt) autorizuotos srities, skiltyje „Paslaugos“ -> „Užsakyti paslaugą“ -> „Mokesčių mokėtojo registrinių duomenų tvarkymas“.
(EDS sios formos pildymo ir patiekimo nebeliko).

Norint nutraukt veikla reik kazkokius bugnus must toj VMI svetainej t.y. pildyt prasyma REG812. O tame prasyme viskas sukasi apie "iregistravimus" ir "duomenu redagavimus". Jokio konkretaus "isregistruoti" nera. Likdviduoju vieninteli pasirinkima is "Mokesciu moketojo tipu" ("Registriniai duomenys:
Gyventojas, vykdantis individualią veiklą, susijusią su laisvųjų profesijų veikla"), likviduoju vieninteli irasa is "Veiklos duomenys" saraso. Konkretaus pasirinkimo nutraukti veikla nera. Tvirtinant dokumenta suformuojamas lapas su dideliom graziom raidem "prasymas IREGISTRUOTI i mokesciu moketoju sarasus" ir apacioj surasoma informacija, kuria pries tai likvidavau. Po to tik nervai sukilo ir nutraukiau ta pildyma.

Ar as cia kazko neiziurejau kaip konkreciai reik nutraukti ta nelaiminga veikla, ar reiks vilktis i pacia VMI aiskintis?
2012-07-27 11:49 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1080742
Sveiki,

pradedu dirbti įmonėje pagal IV pažymą (esu laisvai samdomas darbuotojas, įmonė suteikia darbo vietą, sedžiu 8 val per dieną).
Ar įmanoma VSD ir PSD mokėti kartu kas mėnesį (nelabai žavi idėja iki 2013.05.01 taupyt pinigą).
VSD mokėjimas kas menėsį - mokėjimas avansu? Nes pagal sodrą:

rašė: VSD įmokų mokėjimas avansu

Asmenų, kurie verčiasi individualia veikla, mėnesio 28,5 proc. dydžio VSD įmokos gali būti avansu apskaičiuojamos ir sumokamos nuo jų pačių pasirinktos sumos, tačiau ne didesnės kaip 4680 Lt per mėnesį. Šios avansu apskaičiuotos VSD įmokos mokamos kartą per mėnesį ne vėliau kaip iki einamojo mėnesio paskutinės dienos.

Asmenys, kurie verčiasi individualia veikla, Fondo valdybos teritoriniam skyriui turi pateikti SAV pranešimą apie savarankiškai dirbančius asmenis už ataskaitinį mėnesį iki kito mėnesio penkioliktos dienos, kai VSD įmokas apskaičiuoja ir sumoka avansu.
Avansu sumokėtos VSD įmokos negrąžinamos ir netikslinamos.


Tai man dabar reikia pateikti tą "SAV pranešimą"? Ir kaip suprasti tą "sumokamas nuo jų pačių pasirinktos sumos"?
smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui