Tax.lt narys Maja_vilma

M
Tax.lt narys nuo
2012-07-30
Maja_vilma
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-08-04 22:14 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1082785

Tininga rašė:

Maja_vilma rašė:
o gal dar kas galetu pakomentuoti ko as galiu tiketis ir noreti, kas man priklauso, nes pagal ju pasakyma, jie kaip ir galetu man duoti darbo. Kas man priklauso tokiu atveju.
As galiu eiti kalbetis, bet neisivaizduoju ko galiu prasyti, kaip tartis. As to noriu paklausti.
Jei nėra galimybių ten dirbti, tai geriausia susitarti išeiti šalių susitarimu - 125 str., ir išprašyti kokios nors kompensacijos (tai derybų klausimas). Pasiūlymą turi pateikti atleidimo iniciatorius, bet galite ir jūs (tai neturi būti prašymas išeiti iš darbo savo noru, nes tada gali pritaikyti 127 str. 1 d., ir negausite jokių kompensacijų (tik nepanaudotų atostogų).

O dabar dar apie teises. Jūsų darbo vietą darbdavys turi saugoti tol, kol vaikui sueis 3 metai. Jei neišsaugojo, tada arba turi mokėti kaip už prastovą, arba atleisti kaip likvidavus darbdavį ar susitarimo būdu, kaip jau minėjau. Bet tokiu atveju laukiantis antrojo vaikiuko turėtumėt įsidarbinti, jei norėtumėt pretenduoti į pašalpas. Galite ir už labai minimalų DU - pašalpas greičiausiai paskaičiuotų pagal pirmo vaiko vidurkius, jei ilgai "gumos netemptumėt".


labai aciu uz atsakyma
2012-08-03 14:30 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1082628

volgadon rašė:
Su jais reikia aiškintis, ką jie duos, o ne su mumis.Kaip neinformavo, skambutis buvo, pati rašot. Gal jie visi rašė prašymus iš x atleisti ir kartu į y įmonę priimti.O jūs nesikalbėjot.Tai bent jau dabar išsiaiškinkit. Su savo darbdaviais, ne su mumis.Mes čia galim priaiškint ir to , ir ano.Situacijos tai nežinom.


supratau, buvo darbuotojai - buvo 2 zmones, isejo, bet neperejo. Sumrantat, man gal ne viska pasako ir sako is savo pozicijos, kad jiems butu geriau, o ne man


o gal dar kas galetu pakomentuoti ko as galiu tiketis ir noreti, kas man priklauso, nes pagal ju pasakyma, jie kaip ir galetu man duoti darbo. Kas man priklauso tokiu atveju.
As galiu eiti kalbetis, bet neisivaizduoju ko galiu prasyti, kaip tartis. As to noriu paklausti.
2012-08-02 23:46 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1082481

volgadon rašė:
Kur dirbsit, jei žurnalą uždarė? Reiks darbo ieškotis.

pagal mano logika, jei ta ir zurnala kam atidave ar uzdare universitetas turi kitu leidiniu. Tai gal galima tiketis kitur gauti vieta. Ir kiek suprantu, man turejo buti informuota apie uzdaryma, jei tikrai ji uzdare. O pasake, kad visi atleidziami savo noru smile
o tada kaip paaiskinti, kad man jie tures duoti viena darbo diena?
2012-08-02 22:30 Darbo teisė » Grįžimas po motinystes atostogų » #1082471

Sveikos, turiu ir as nerima, del grizimo i darba, tiksliau bent pokalbi del norejimo kazko prasyti.
O situacija yra tokia: dirbau vieno universiteto zurnale, isejau i dekreta, pagimdziau, nors zinojau, kad viena diena darys dideles reformas, nes augo vis skolos, naudos zurnalas nedave. Isejus vaiko auginimo atostogu sulaukiau skambucio (2 men. vaikuciui buvo lyg), kad nori, jog as ateiciau ir parasyciau prasyma, kad iseinu is darbo, saliu susitarimu moka iseitine. Visi kiti dirbantys taip ir padare, nes zurnala jie ar atidave, ar uzdare - sito as nezinau, niekas man nieko neaiskino. As nesutikau eiti rasyti prasymo. Aj dar jei kazka kalbejo, kad kada grisiu jie man tures duoti darbo viena diena. Daugiau as su jais nekalbejau. O dabar labai bijau, nes liko maziau nei menuo iki vaiko auginimo atostogu pabaigos (2 m.). Nezinau, net pas ka tiksliai eiti ir kalbetis, nezinau ko galiu prasyti ir tiketis, kas man priklauso grizus. Siaip noreciau dirbti, nes noriu ir antro vaiko. Ar geriau pasirasyti savo noru ir iseiti?
Labai aciu uz atsakymus

p.s. Labai atsiprasau, kad viskas nelietuvisko raidemis, tiesiog siuo metu kompiuteris tvarkomas ir negaliu rasyt jomis
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui