Tax.lt narys Hendyadis

H
Tax.lt narys nuo
2012-08-16
Hendyadis
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-08-16 13:22 Bendra » Buhalterinė atsakomybė » #1085024
Suprantu, bet ar tai įprasta praktika tokių sumų nepamatyti 8 mėn. ir net ruošiant metinę ataskaitą? Juk kuo anksčiau pamatai klaidą, tuo anksčiau ją galima ištaisyti, o kas, be buhalterio, ją dar gali pamatyti?
2012-08-16 12:36 Bendra » Buhalterinė atsakomybė » #1085011
Sveiki,

norėčiau išgirsti jūsų - profesionalų - nuomonę vienu klausimu. Mūsų mikro įmonė buhalterijos tvarkymą pavedusi specializuotei buhalterinių paslaugų įmonei, tačiau visus piniginius pavedimus, tame tarpe ir mokesčių mokėjimus, gavęs buhalterinės įmonės nurodymą el. paštu atlieka direktorius.

Mūsų įmonę patikrino VMI. Vykstant patikrinimui, buhalterinė įmonė ėmė savo ruožtu tikrinti dokumentus ir pamatė, kad yra nepadarytas 8 mėn. senumo pavedimas vienam 12 000 Lt. PVM mokėjimui. Kaip įrodymą, ji persiuntė prieš 8 mėn. siųstą el. laišką, su šio mokėjimo nurodymu (beje, laiškas buvo siųstas 16 val. penktadienį su nurodymu atlikti pavedimą iki kitos dienos :/). Tačiau šis laiškas (vienintelis iš visų tarpusavio susirašinėjimo laiškų) stebuklingu būdu mūsų įmonės nepasiekė...

Mano klausimas - ar buhalterinė įmonė atsakinga už tai, kad 8 mėnesius (nuo išsiųsto (?) pavedimo nurodymo iki VMI patikrinimo, įskaitant ir metinės ataskaitos sudarymą metų gale) nepamatė, jog nepadarytas vienas pavedimas, ar visa atsakomybė visais atvejai tenka direktoriui? (Atmetus spėliones ar minėtas laiškas pasimetė ar jis buvo apskritai išsiųstas ar nuėjo klaidingu adresu ar direktorius jo nepastebėjo ar "savižudiškai" ignoravo/ištrynė ir pan. ir pan.). Mat be baudos, VMI dar ir priskaičiavo solidžius delspinigius. Kokia jūsų nuomonė?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui