Tax.lt narys Jinai

J
Tax.lt narys nuo
2012-11-23
Jinai
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-11-27 18:58 Įvairūs » Bankrotas » #1109742

holdingas rašė:
Neprivalo. Po to, kai yra teismo nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo, visus darbus \atlieka tik adminas. Jis tam ir yra paskirtas.



Didelis ačiū smile
2012-11-27 09:53 Įvairūs » Bankrotas » #1109489
SOS, būkit geri, padėkit!
Gal kas žino?
Ar privalo buhalterinės apskaitos įmonė NEMOKAMAI užpildyti bankroto administratoriams paraišką Garantiniam fondui, sutvarkyti darbuotojų atleidimus, parengti metinę FR0573 deklaraciją už einamuosius metus?
Juk kai vyr. buhalteris dirba pagal darbo sutartį, jis nieko nedaro nemokamai. Dirba pagal darbo sutartį bendrovėje iki atleidimo iš darbo pagal DK 137 str., o vėliau su juo sudaroma terminuota darbo sutartis su bankroto administratorių įmone, jei jų darbas dar reikalingas.
Mano bankroto administratorių vienintelis motyvas, kodėl aš, o ne jie turi pildyti paraišką Garantiniam fondui, yra tas, kad man lengviau tai padaryti.... smile
2012-11-23 22:20 Įvairūs » Bankrotas » #1108869
P. S. Kur baigiasi mano pareigos? smile
2012-11-23 22:19 Įvairūs » Bankrotas » #1108868
Sveiki,
Teikiu buhalterinės apskaitos paslaugas, esu IĮ savininkė.
Vienas mano klientas bankrutavo.
Bankroto administratorius atsiuntė didelį sąrašą, ką turiu jiems padaryti. Be savaime suprantamo reikalavimo pateikti balansą ir kitus dokumentus, sudarytus bankroto datai, dar reikalauja apskaičiuoti visas su darbuotojų atleidimu dėl bankroto susijusias sumas, išmokas ir kompensacijas, užpildyti Sodrai pranešimą apie atleidimą ir atsiųsti jiems nepasirašytus.
Taip pat reikalauja užpildyti paraišką Garantiniam fondui ir priedus prie jos (formą Nr. 6 ir Nr. 7).
Pagal bankroto įstatymą sprendimą apie darbuotojų atleidimą priima bankroto administratorius. Administratorius, įspėjęs prieš 15 darbo dienų, nutraukia darbo sutartis su darbuotojais.
Taip pat bankroto administratorius privalo pateikti paraišką Garantiniam fondui ir iš Garantinio fondo gauti sau atlygį už šios paraiškos pateikimą.
Pagal Bankroto įstatymą "iki bankroto bylos iškėlimo apskaitos paslaugas teikusios įmonės vadovas privalo per visą bankroto procesą teismo reikalavimu teikti visą bankroto procesui reikalingą informaciją".

Ar teisėtas bankroto administratorių reikalavimas apskaičiuoti atleidžiamiems darbuotojams darbo užmokestį už prastovos laikotarpį 14 dienų (prieš kurias bankroto administratorius turi įspėti darbuotojus apie atleidimą), išeitines išmokas pagal LR Darbo kodekso 137 str. ir kompensacijas už nepanaudotas atostogas, pildyti pranešimus Sodrai už laikotarpį po teismo sprendimo dėl bankroto įsiteisėjimo? Jie reikalauja, kad viską daryčiau nemokamai, o jie gaus už šiuos darbus atlygį.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui