Tax.lt narys neglostyti

N
Tax.lt narys nuo
2013-03-04
neglostyti
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-03-08 12:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1138917

Ros rašė:
Sveiki, ar vadovo civilines paslaugos sutartyje turi buti nustatyta menesine alga? Gal kas nors turite civiline sutarti su vadovu?


Šiandien kaip tik kalbėjau su Ūkio ministerija, tai sakė, kad turi būti nustatyta suma, tačiau gali būti mokėjimo periodas ir kas pusę metų, ir kas ketvirtį. Nebūtinai mėnesinė. Tada dar sakė, kad nėra minimumo, t.y. galima nurodyti sutartyje 1Lt (negali būti nulis Lt tik) ir nurodyti, kad gali mokėti papildomai už ką nors. Tai reikštų, kad jei surašai sutartį mėnesinę už 1Lt/mėn, tai gali tą mėn papildomai išmokėti ir daugiau pinigų.
2013-03-04 20:52 Bendra » Mažoji bendrija » #1137660
Sveiki,

planuoju įkurti MB, tačiau su mokesčiais niekada nebuvau susidūręs iš arčiau, tad prašau pagelbėti ir papasakoti kaip ir kas yra.

Veikla - programavimas.

1) Verta būti PVM ar ne PVM mokėtoju? ~50% pajamų bus gauta ne iš Lietuvos. pusė jų iš EU šalių, kita dalis iš JAV. Likę 50% būtų pagrinde iš įmonių Lietuvoje, maža dalis iš fizinių asmenų Lietuvoje.

2) MB steigsiu vienas. Kažkokio mėnesinio atlyginimo gauti nenoriu. Dirbu pusę etato kitur, PSD yra už mane mokama. Kokia schema galima būtų išsiimti pingus savo reikmėm sumokant mažiausiai mokesčių? Pagal www.ukmin.lt/uploads/documents/mb-mokesciai.jpg atrodo, kad tai būtų Avansinis pelnas, kada sumoku 20% GPM. Ar aš kažką praleidžiu? Nes norint gauti atlyginimą kaip vadovas ir mokėti 15% GPM, tai turėčiau jį gauti kas mėnesį? Pajamos nėra labai planuojamos, todėl negalėčiau garantuoti kažkokio atlyginimo kiek vieną mėnesį.



Atleiskit už, ko gero, kvailus klausimus, tačiau mokesčiai yra žalias miškas, o išlaidauti buhalteriams dar negaliu sau leisti.
Būčiau dėkingas bent už trumpą atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui