Tax.lt narys kaciukaite

K
Tax.lt narys nuo
2013-04-18
kaciukaite
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-04-22 21:12 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1149785
www.delfi.lt/news/daily/lithuania/nuo-liepo...

As manau, kad ne be reikalo sodros pasalpu skyriaus vedejo pavaduotoja net sake,kad nesvarbu kokiu atveju atleidzia. As nenoriu su jumis gincytis, tiesiog man labiau apsimoka iseiti paciai,nei laukt bankroto tik del iseitines kompensacijos dydzio, o ir prie suskilusios geldos tikrai nenoriu likti,del to ir aiskinuosi vis..
2013-04-22 18:17 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1149749
bet jei atleis bankroto atveju, tai irgi nebebus kam pildyt tas formas:)
2013-04-22 17:52 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1149741

Tininga rašė:

kaciukaite rašė:
Zinokit siandien kalbejau su pacia pasalpu skyriaus vedejo pavaduotoja,sake tikrai nesvarbu, nes pagal istatyma parasyta kad priklauso pasalpa jei turi 12men staza per 24men,to uztenka. Tai kokiu tada problemu gali kilti?
Tokių, kad negausite pašalpos, nes būsite nedirbanti. Ir tiek. Nedirbančiai moteriai pašalpos skiriamos šiais atvejais:

4. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka. Ši nuostata taip pat taikoma ir kitoms nėštumo ir gimdymo atostogoms, jeigu jos prasideda prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu.

Savo noru išėjus iš darbo pašalpos tikrai negausit. Pašalpa - tai prarastų pajamų kompensavimas. O jei ji mokama bet kokiu pagrindu nutraukus darbo sutartį, tai visai logikos nematyti... Reikia tik džiaugtis, kad tam tikrais objektyvių atleidimų atvejais moka pašalpas.

Na, jums nebūtina mumis tikėti. Tikėkite Sodros specialistėmis smile



Si punkta ji pakomentavo taip: Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė darbo sutartis, o sako kokiu atveju ji pasibaige nesvarbu,svarbiausia kad jus atleista nestumo metu.
2013-04-22 17:34 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1149730

[/quote] Kils, nes atleidimo straipsnis labai svarbu. Gautumėte tuo atveju, jei būtumėt atleista dėl įmonės likvidavimo, bankroto, dėl to, kad baigėsi terminas ir pan. Gal tos "konsultantės" įstatymus tegu pasiskaito... smile

Zinokit siandien kalbejau su pacia pasalpu skyriaus vedejo pavaduotoja,sake tikrai nesvarbu, nes pagal istatyma parasyta kad priklauso pasalpa jei turi 12men staza per 24men,to uztenka. Tai kokiu tada problemu gali kilti?
2013-04-18 17:18 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1149084
Gal jau kazkur ir buvo toks atsakymas, bet galbut galetumet atsakyt kaip geriau pasielgti. Imonei, kurioje dabar dirbu, yra paskelbtas moratoriumas ir visi darbuotojai esame prastovoje. Esu nescia ir i dekreta tureciau iseiti 2013 birzelio 25d., kad butu geresnis pajamu vidurkis motinystes pasalpai, man labiau apsimoketu iseiti jau dabar pagal DK 128str. t.y. kadangi prastova jau tesiasi ilgiau nei 30d., taciau ar nekils paskui problemu gaunant tiek gimdymo, tiek vaiko prieziuros pasalpas? Sodros telefonu konsultante sako kad gausiu vis tiek, nes turiu staza ir nesvarbu pagal koki straipsni esu atleista, bet ar tiesa?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui