Tax.lt narys EmilijaLangeryte

E
Tax.lt narys nuo
2013-04-29
EmilijaLangeryte
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-04-30 12:59 Darbo teisė » del isidarbinimo kitoje darbovieteje kai jau dirbi » #1151709
Na bankrotas čia niekuo dėtas, ta įmonė nebankrutuoja, tiesiog nenori išmokėti atlyginimo.
2013-04-29 13:52 Darbo teisė » del isidarbinimo kitoje darbovieteje kai jau dirbi » #1151391
Štai ko man ir reikėjo. Dėl neišmokamo atlyginimo... Ačiū Jums labai!
Va taip gyvenime ir būna, kai darbdaviui akyse tik pinigai, o kai ateina laikas atsiskaityti, dar labiau tie jam nepriklausantys, mano užsidirbti pinigai vilioja.
Dar kartą visiem labai dėkoju. Manau, kad dabar turiu dvi išeitis - atostogos ir tas išganingas DK staripsnis, kurio aš nežinojau. Tik, manau, 127 str. 1 dalis, kai darbdavys nevykdo savo įsipareigojimų.
Aš kai pagrasinau jam darbo inspekcija, jis išvis pasiuto. aš nesu teisininkė, įstatymų žinau tik tiek, kiek iš praktikos teko susidurti, tad jei taikiai nepavyks išspręsti šio klausimo, tai noriu būti pasiruošusi apsiginti.
Dėkoju Jums!
2013-04-29 12:17 Darbo teisė » del isidarbinimo kitoje darbovieteje kai jau dirbi » #1151342
Beje, atostogų aš jokių niekad neėmiau, tad man jos tikrai priklausytų. Bet kai jis pareiškė, kad už šį mėn. nemokės man atlyginimo, aš pradėjau jam aiškinti, kad yra darbo sutartis, kurioje numatytas atlygis, ir t.t. - žodžiu, pradėjau remtis teisiniais argumentais. Tuomet jis pareiškė, kad jei aš remsiuos įstatymais, tai ir jis juos pasitelks. Ir turėsiu sėdėti ten. O su atostogų paėminu irgi - juk darbdavys turi duoti sutikimą atostogoms, o jis man jų neduos. Ar nebūtinas tas sutikimas?
2013-04-29 12:14 Darbo teisė » del isidarbinimo kitoje darbovieteje kai jau dirbi » #1151338
Na aprašysiu plačiau - gal kažkam bus pamoka. Esmė tame, kad dirbau pas privatininkus. Darbo sutartis yra, oficiliai viskas, bet... jie nesumokėjo man dar net vasario atlyginimo. Apie atostoginius turbūt išvis teks pamiršti, nebent jau tektų kreiptis į instansijas dėl atlyginimo išmokėjimo. Darbdavys pradėjo grasinti, kad jei reikalausiu atlyginimo, jis privers mane atidirbinėti 14 d.d., "išgręš iki paskutinės dulkelės", o jei nebūsiu tame darbe, pradės rašyti papeikimus ir išvis jokių pinigų nematysiu. Nesu aš tuose įstatymuose labai pasikausčiusi, o pas jį krūva juristų. Gal žinote, gal koks įstatymas darbo kodekse ar pan. numato panašų atvejį?
2013-04-29 11:45 Darbo teisė » del isidarbinimo kitoje darbovieteje kai jau dirbi » #1151316
Sveiki. Prašau pagalbos. Dirbau 0,5 etato viename mieste, kitame mieste radau darbą pilnu etatu, tačiau naujas darbdavys sutinka samdyti tik jei galėsiu pradėti dirbti iš karto, nes tuoj pat išeina jų senoji darbuotoja, ir laukti jie negali. Ką daryti, jei pirmasis darbdavys reikalauja atidirbti 14 d.d. (primenu, kad kitame mieste), o antrasis nesutinka tiek laiko laukti?
Dėkoju už atsakymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui