Tax.lt narys Soldier

S
Tax.lt narys nuo
2013-05-01
Soldier
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-05-01 23:27 Bendra » Verslo liudijimai ir juridinis asmuo » #1151904

Tess rašė:
Dar vienas pavojus – tos pačios rūšies veikla! Įsidėmėtina ir tai, kad paprastai verslo liudijimas nesuteikia teisės parduoti savo gamybos prekių ir teikti paslaugų įmonei ar kitam juridiniam asmeniui, jeigu veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, rūšis yra viena iš veiklos, kuria verčiasi įmonė ar kitas juridinis asmuo, rūšių. Pabrėžtina, kad turima omenyje ne juridinio asmens įstatuose numatyta veikla, kurios rūšių gali būti daug, o faktiškai vykdoma įmonės veikla. Atsižvelgiant į tai, prieš sudarant civilinę sutartį su pagal verslo liudijimą individualią veiklą vykdančiu asmeniu, patartina išsiaiškinti, ar sutarties dalykas nėra toks pats kaip juridinio asmens faktiškai vykdoma veikla.
www.paciolis.lt/?cid=19754&details=1


Sveiki,
susiduriau su tokia situacija ir noriu pasitikslinti, gal labiau patyre gales atsakyti.
Zodziu mano imone uzsiima labai specializuota veikla - aukstuminiai darbai (pramoninis alpinizmas) - na ten su virvemis pakelt, nuleist kazka, patiems nusileist, padazyt, prisukt, atjungt, pakabint ir t.t. Dabar vienam projektui prireike suvirintojo, kad si ta supjaustytu. Pasiaiskinus pasirodo, kad suvirintoja gauti galiu, paprastai dirba pagal verslo liudijima, bet pasidomejus VMI, pasake, kad negaliu samdyti pagal verslo liudijima (102 - specializuota statybso veikla) dirbancio, nes tai - kertasi su mano imones nurodyta veikla (43.90-43.99 pagal ervk 2)
O vat cia radau auksciau pacituota isaiskinima. Ir logiskai taip ir turetu buti - mes specializuojames tiesiog aukstyje, sudetingomis patekimo vietomis ir darbais, o trumpam, kelioms dienoms i pagalba man reikia suvirintoja tureti objekte. Mes neuzsiimam nei jokia realia statyba, nei suvirinimo ar pjaustymo darbais standartiskai, nuolat, tad kaip ir turetu nesikirsti tos veiklos... Bet neramu rizikuoti, tad ir ieskau atsakymu, patarimu.
Dekui
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui