Tax.lt narys Medas

M
Tax.lt narys nuo
2013-07-10
Medas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-01-05 07:30 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1198169

rašė: 1. Užregistravus paypal arba webmoney reikia pranešti VMI ?


Teoriškai - reikia deklaruoti sąskaitas užsienio įstaigose, o praktiškai VMI sistema nedirba taip, kaip turėtų, pats vis neprisiruošiu, bet PayPal reiks deklaruot šiaip ar taip, jei jau iš ten veduosi pinigus į LT sąskaitą.


rašė: 2. Noriu pradėti teikti paslaugas užsienio klientams iš Rusijos, Europos ir Amerikos tokiu atveju užtenka išrašyti už suteikta pasaugą invoice ar dar reikia kokiu nors papildomu dokumentu ?


Šiaip tai užtenka, bet sutartys nepamaišytų - kartais reikia įrodymų, kad paslaugos buvo tikrai teikiamos ar prekės judėjo, o ne buvo kažkokie fiktyvūs sandoriai. Be to, ir pačiam apsidrausti sutartys praverčia.


rašė: 3. Teikiant paslaugas užsienio klientams reikęs registruotis PVM mokėtuoja ?


Priklauso nuo apyvartos - jei ji nesiekia tam tikros sumos, būtinybės registruotis PVM mokėtoju nėra. Tačiau galima registruotis savanoriškai ir jei apyvarta nesieka tos sumos - pavyzdžiui, taip ekonomiškai Jums naudinga, partneriams reikia, kad turėtumėt PVM mokėtojo statusą ir pan.


rašė: 4. Paslaugos teikiamos be sutarčių kiek žinau pagal įstatimus Lietuvoje užtenka žodinio susitarimo ir sąskaitos o kaip užsienyje?


Tai žiūrint, koks užsienis, kokia konkrečiai veikla, kokie konkrečiai užsakovai / partneriai...


rašė: 5. Kaip deklaruoti gautus pinigus iš užsienio?


Deklaruoti reikia pagal pajamų rūšį, o ne pagal tai, ar iš Kauno, ar iš Madrido gauti pinigai.


rašė: 6. Gal dar yra kokiu nors niuansu teikiant paslaugas užsienio šalyse?


Taip, priklausomai nuo veiklos specifikos, kokios šalys, kokie partneriai ir t.t.


rašė: 7. Už savo teikiamas paslaugas noriu imti pinigus avansu, tokiu atveju iškart išrašomą sąskaita ? ar galima veliau suteikus paslauga ir gavus likusia pinigu dali?


Invoisą (sąskaitą-faktūra) galima išrašyti tiek į priekį - tada, pirkėjas apmoka pagal tą gautą sąskaitą, tiek gavus pinigus, tiek vėliau (pavyzdžiui, už kelis pirkimus gale mėnesio išrašote vieną faktūrą).


rašė: 8. Galima pirma gauti apmokėjimą už suteikta paslauga, o tada išrašyti sąskaita ?


Taip.


rašė: 9. Ką daryti jeigu klientas neapmoka sąskaita?

Bandyti išsiaiškinti, klausti, kokios jam kilo problemos, gal neturi pinigų. Jei piktybiškai nesumoka - galima skųstis, bandyti išieškoti, sisųsti registruotus laiškus jam, priminimus, pakartotinai faktūrų kopijas, kreiptis į įstaigas ir visa tai registruoti savo dokuose - tada skolas galima nuorašyti į nuostolius, jei viską tvarkingai darėte ir naudojate apskaitoje kaupimo metodą.

[quote]10. Jeigu klientas yra fizinis asmuo ir jam nereikalinga sąskaita faktūra kaip tokiu atveju pasielgti?/quote]
Spausdinate kasos čekį, o jei neturite kasos aparato - pinigų gavimo kvitą.


rašė: 11. Nuo 2014 nereikęs nesti deklaracijos į Sodrą?

Kurios deklaracijos? Dabar beveik viskas atliekama per elektronines deklaravimo sistemas - tiek Sodros, tiek VMI.


rašė: Butu šaunu jeigu atsirastu žmogus kuris galėtu padėti susigaudyti per skype arba el.paštu, atsilyginsiu


Išrašysiu sąskaitą-faktūrą. smile
2013-07-21 12:24 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #1168756

Dianele23 rašė:
Kolegos, prašau pagelbėkit, nesuvokiu kokia ta sistema perkant per Paypal....Pirkta progr. įranga, bet banko išraše nesimato jokio mokėjimo...kaip čia yra? Gal kas galite paaiškinti... smile

PayPalas siunčia duomenis ir veikia kaip tarpininkas šiuo atveju, kad būtų apsaugota pirkėjo kortelė. Jei banko išraše nerodo - reikia žiūrėti būtent kortelės ataskaitą už tą laikotarpį. Ir reik prašyt pardavėjo sąskaitos-faktūros, kad atsiųstų su Jūsų duomenimis, jei PayPale nerodo, už ką mokėta. Šiaip tai PayPalo istorijoj yra transakcijos vykdytos, žiūrėkit ir ten. Ir būtų gerai dar turėt sutartį su pardavėju, bet tai jau atgaline data reiktų pildyt.
2013-07-10 16:06 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1166779
Jo, apskaitos žurnalas gali būti elektroniniu pavidalu - jei tokį vedat, tai gerai, manau - tai, ką vadinat duomenų baze, ar ką kita turit omeny?
O išlaidų ir mokesčių skiltyse reik rašyt viršuj taip pat pavadinimą mokesčio ir procentus. Žodžiu, reiktų tą DB patvarkyt truputį, o VMI ją matė?
2013-07-10 15:48 Apskaita & Auditas » IV apskaita kai pajamos/išlaidos USD » #1166759
O tai į žurnalą nerašot kvitų ir faktūrų numerių (kad paskui būtų galima atsekt lengviau - o gal ir privaloma, manau)? O ūkinių operacijų konkrečiau neįvardijat: pirkimas - ko, pardavimas - ko konkrečiai, prekės pavadinimas, gal ir kodas koks?
PayPalo mokesčius galima rašyt į patirtas išlaidas, jei neklystu.
Jei pajamas gaunat užsienio valiuta - fiksuojat jas ta valiuta ir parašot litais pagal tos dienos Lietuvos banko kursą. Pataisykit, jei kas....
Jei per mėnesį gaunat daug smulkių mokėjimų, galima juos rašyt bendrai sudėjus į vieną eilutę.
Pats aš irgi šviežiai iškeptas IV, guodžiuosi tuo, kad pirmus metus dar atlaidžiai žiūrės kaip į naują mokesčių mokėtoją. smile Šiaip IV apskaita nėra supergriežta - svarbiausia, kad pačiam būtų joje viskas aišku ir galėtum susigaudyt ir greitai atsekti pagal operaciją, kur, kas ir kaip ir būtų reikalingi dokumentėliai.
Dėl pirkimo iš fizinių asmenų - yra kažkur tema apie tai, gali būti pirkimo-pardavimo dokumentėlis sudaromas arba mačiau dar kažkokį sudėtingesnį variantą - kaip kliento išperkamas vertybinis popierius, bet tai, matyt, netinka. smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui