Tax.lt narys Aspirinas

A
Tax.lt narys nuo
2013-10-01
Aspirinas
forume parašė 66 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-01-20 13:37 Įvairūs » PAYPAL mokėjimo sistema » #1300859
Nežinau, gal ir yra kur parašyta, bet neradau tai užklausiu.
PayPal registracijoje prašo tik ant kortelės užrašytų duomenų.
1. Tai taip gaunasi, kad jei pameti kortelę, kitas žmogus tavo vardu gali atsidaryti PayPal sąskaita ir apsipikti?
2. Ar nuo sąskaitos, bus nuskaitomi pinigai, jei PayPal nėra susieta su banko sąskaita? (jei taip, koks limtas)

Ačiū už ataskymus ir iš anksto atsiprašau, jeigu paklausiau to paties kas jau buvo parašyta.
2014-05-14 12:41 Įvairūs » Darbo sauga » #1223286

naujokele2013 rašė:
Sveiki,
labai prašau pagalbos.
Esame įkūrę VšĮ, sporto klubas vaikams ir patalpų neturime, dirba treneris direktorius ir buhalterė. Realiai samdoma salė du kartus per savaitę ir buhalteriaujama iš namų. kokių reikia DSS instruktavimų, žurnalų? ar reikalinga priešgaisrinė, jei patalpų administravimo neturim? norėčiau konkrečiau sužinoti nes kelios įmonės konsultavo bet skirtingai, gal kas išsamiau galit? tiesiog tik pradedam ir bandom kuo imanoma daugiau savo jegom padaryti, tai nežinome kaip elgtis...


Kai registravot turėjot nurodyti buveinę. Taigi teoriškai reikia priešgaisrnių. Nesvarbu patalpos nuomojamos ar ne, bet jei jose vygdoma veikla tai reikia priešgaisrinės saugos (žinoma teoriškai gali būti, kad pažiūrėtų pro pirštus, jeigu kas tikrintų) O dėl dss taisyklių tai čia nuo veiklos priklauso (jei treneris-tai trenerio, buhalteris-buhalterio (gali būti administracijos darbuotojo užvadintos) ir t.t. relai pagal pareigybes reikia žiūrėti ir pagal tai ką ištikro daro). Kaip statybos įmonė, mes perkam taisykles iš čia ( rekona.lt/) Vilniuje, kaina nedidelė, bet jei yra laiko ir noro, galite ir patys pasiruošti.
2014-05-05 07:46 Blevyzgos » Išėjimas savo noru. Slenkantis grafikas. Kiek reikia atidirbti? » #1221590
Nežinau ar į šitą temą pataikiau, bet klausimas kaip ir susijęs.

Prašime dėl atleidimo galima rašyti ritojaus dieną? ir po to jau lauki ar sutiks atlesiti nuo rydienos ar lieps atidirbti 14 darbo dienų?
2014-04-17 16:16 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1218868

skky rašė:
Sveiki, gal kas esate susisūrusios... Darbuotojas pasitikrino sveikatą ir į medicininę įrašytas įrašas ' Be aukščio' ir 'akiniai ar kontaktinės linzęs būtinai' tai tas be aukščio taip suprantu įrašas nurpdantis, kad darbuotojas negali dirbti darbo aukštyje ir aukštalipiu ???
O kitas darbuotojas atnešė su įrašu 'dirbti gali pagal NDNT komisijos išvadas' tai man reikia reikalauti kokios pažymos su išvadomis ?


Pirmu atvėju negali dirbti aukšyje ir privalo dirbti su akiniais/kontaktinėmis linzėmis. Dėl antro tai net nežinau, kogero tik įdomiai parašė, kad pagal nurodytus kriterijus dirbti gali, bet antru atvėju siūličiau pasikonsultuoti su pažymą išrašiusia įstaiga.
2014-03-28 11:06 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #1215265

Ariele_ rašė:
už tai kartais man pikta, kai į tuos pačius tax ateina žmogus nieko bendro su buhalterija net neturėjęs, koks nors gudrutis vadovas, kuris galvoja, kad pats viską pasidarys, ir klausinėja klausimų "iš mėnulio". Aš tokiam net neatrašyčiau - prašom susirast buhalterį ir jis jus pakonsultuos. Čia juk buhalterių buhalteriams forumas, o ne nemokamos pagalbos verslininkams forumas.


Mano nuomone, nėra blogai patarti jei žinai kaip ką padaryti. Gali juk žmogus gi buhalterinio darbo nedirbti, bet tam tikru žinių iš šios sferos jam gali prireikti, tai negi sunku ji nukreipti tinkama linkme jei žinai? Ar manote, kad iškarto turi buhalterio ieškoti, jei tik koks klausimėlis iškilo? Aš pvz irgi nesu buhalteris tax puslapyje man tik kelios skiltis yra aktualios t.y. darbų sauga ir su ja susije forumai, nes čia ganėtinai nesunku surasti atsakimus kur ko ieškoti. Pradžioje tai man padejo susitvarkyti su darbų sauga, dabar jau ir aš patariu kur ko ieškoti.
2014-03-25 14:16 Darbo teisė » Darbų sauga » #1214690

bruknes rašė:
Sveiki, noriu pasitikslinti, ar reikia rengti įvadinę gaisrinės saugos instrukciją ir dar kitą gaisrinės saugos instrukciją darbo vietoje? Turiu minty ar reikia dviejų dokumentų, ar užtenka vieno? Tiesiog pradžioj darbuotojai pasirašo už įvadinį, o paskui kasmet už tą patį pasirašo? Ar taip netinka?


Reikia ir įvadinę ir darbo vietoje, o vėliau periodiškai darbo veitoje.
2014-03-25 09:26 Darbo teisė » Darbų sauga » #1214636

KKunigelis rašė:
Sveiki,
jeigu UAB neturi kol kas patalpų, tai būtini darbo saugos pažymėjimai ir t.t.?


Reikalingi, kaip reikalinga ir įmonės buveinė. Jei turite samdomų darbuotojų turi būti ir instruktavimo žurnaliai ir instrukcijos ir pažymėjimai it t.t.
2014-02-06 13:07 Blevyzgos » Citata » #1205696

Voveruska01 rašė:
Straipnsio pavadinimas Delfyje:

„DNB“ uždirbo daugiau nei trečdaliu mažiau smile

www.delfi.lt/verslas/verslas/dnb-uzdirbo-da...


Pavadinimą jau pataisė, nors nuorodoje vis dar rašo senesnį pavadinimą :D
2014-01-29 08:45 Blevyzgos » Citata » #1203652

IRUTE78 rašė:
Lygiai taip pat į vatą suvyniojama kalba apie didelę algą. Reikalaujama, kad ji leistų gyventi „oriai“. Nustojama vartoti ekonominius terminus, įžengiama į moralės teritoriją, tačiau be pinigų „orus darbo užmokestis“ daugiau nieko ir nereiškia. Politikų lūpose „orumas“ tapo sinonimu „pinigams“. Greičiausiai dėl to, kad pinigai – tai rinkos reiškinys, jį taip palanku apjuodinti, ypač kai verslininkus kaltini godumu. Didelis pelnas – tai godumas, o didelė alga ir pensija, suprask – tai jau orumas. Neteko girdėti politikų kalbant apie „orų pelną“.

verslas.delfi.lt/verslas/ruta-vainiene-orumas-l...


Visos šitos kalbos apie oria algą yra tik orus oras :D
2014-01-03 09:54 Bendra » Legalūs būdai susimažinti mokesčius » #1197926

bagne rašė:
Sveiki, nežinau ar atsiras kas skaito šią temą, bet norėjau pasiteirauti,gal žinote, kur ieškoti informacijos mokesčių optimizavimo klausimais, rašau darbą bet trūksta info, konkrečiai tai apie tyrimus mokesčių optimizavimo klausimais.


www.google.lt smile
2013-11-21 09:21 Bendra » Pensijų fondai » #1191890

vovere rašė:
tai juk jau trečioji krizės banga kiek girdėjau o antrą praleidau kažkaip smile


Taigi "ekonomikos krizės" bangos/padariniai, jau senai yra tape pasiteisinimu dėl nekompetetingo ir neefektyvaus valdymo, o tas posakis, kad išbrido ar kad vėl patenkam tai tik masių raminimo ar gazdinimo įramkiai, priklausomai kas valdo ir ar reikia gerinti savo reputaciją, nes valdai tu ar reikia prastinti oponento reputaciją, nes valdo jis. Čia elementari politika. Bėda tik tame, kad politai pamiršta, kad dar tūrėtų spręsti problemas, netik galvoti kaip ilgiau išisilaikyti valdžioje.
2013-11-21 08:10 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1191876

Omay rašė:

virbuh rašė:

Omay rašė:
O ar reikia atlikti rizikos vertinimą, jei įmonė dirba nuomojamuose patalpose su įrengtomis darbo vietomis (ofisinės darbo vietos). Jeigu reikia, kas turi rizikos vertinimą atlikti: įmomė, kuri išnuomoja darbo vietas, ar įmonė, kuri nuomojasi?

Jei darbuotojas jūsų, tai ir turit patys vertinti.


Nelabai supratau, kodėl vien tik patys turime tai daryti. Juk vertinamas ne darbuotojas, o darbo vieta. Tai kodėl negali jos įvertinti tie, kurie darbo vietą įrengė ir išnuomoja (kalba eina apie stalą, kėdę ir kompiuterį)? Be to, mokamas rizikos vertinimo paslaugas teikiančios firmelės juk irgi ne savo darbuotojų darbo vietų vertinimą atlieka smile


Nes Jūs samdote darbuotoja todėl ir turite užtikrinti jo saugumą. Ir nuomuotojai nera atsakingi už darbo vietą. Juk galite vieną dieną nusamdyti vienokio profilio darbuotoja, kita dieną kitokio. Va jeigu neatitinka darbo vieta tam tikrų reikalavimų, o jūsų nuomos sutartyje tai yra numatyta tada tas kuris nuomoja jums turta tūrėtų ji sutvarkyti pagal reiklavimu, bet ir tai jeigu tai yra numatyta sutartyje.
2013-11-20 07:29 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1191659

reduxs rašė:
zinoma kad taip, tam ji ir sukurta....


O va šito tai nežinojau, nu bet vistiek bent fizikinius matavimus tai reikes, kad atliktų setifikuota laboratorija.
2013-11-19 15:15 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1191583

KATOKIS rašė:
Pagalvojus, tai iš vis nerandu logikos mūsų valdininkų nustatytoje tvarkoje.Juk daugiausia bazėse, turguje, dirbančių prekeivių,dabar vadinamų verslininkais, net išsilavinimas neišneša būti darbų saugos instruktuojančiu specialistu.Jiems "supaprastinta" apskaita, nereikalingas buhalteris, tačiau metinės deklaracjios užpildymui susukta formulė taip, kad be buhalterio neišsiverčia nei vienas, dar nuo šių metų dadedama SAV deklaracija,dabar DS klausimynas, tiesiog nori sunaikinti tuos mažučius verslininkėlius ir viską palikti didiesiems centrams,čia mano nuomonė.Nes kiekviena "nekalta " deklaracuja ar forma reikalauja papildomų išlaidų tam žmogučiui turinčiam nediduką skyrelį ir mokančiam milžinišką nuomą ir mokesčius.


Gali pilnai būti, pakeitėte mano nuomone, ankščiau galvojau, kad čia DSS paslaugas teikenčių imonių, lobistų "nuopelnas". Nes nei darbo vietos rizikos vertinimas, nei DSS deklaracija mano nuomone relios naudos neduoda.
2013-11-19 14:38 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1191569

KATOKIS rašė:
Kalbu apie urmo bazes,kur didelė dauguma dirba su I.V., IĮ, it t.t. Ten priešgaisrinė sauga rūpinasi nuomotojas,o darbdavių kurie nuomojasi tuos skyrelius prašydavo tik darbdavio pažymėjimo.Tai dabar reikia paruošti visas saugos ir sveikatos instrukcijas,saugos ir sveikatos tarnybos steigimą,profesinės rizikos vertinimą,kontingento pažymą pasitvirtinti,darbo tvarkos taisykles ir t.t. kažkaip nesitiki,nes nei viena ta smulki įmonėlė to neturi....


DSS tarnybos steigiti jei turite tik kelis darbuotojus nebūtina.

8. Darbdavys ar darbdaviui atstovaujantis asmuo gali pats atlikti arba pavesti darbdavio įgaliotam asmeniui darbuotojų saugai ir sveikatai atlikti Įmonės tarnybos funkcijas, kai:

8.1. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 1 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 9;

8.2. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 2 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 19;

8.3. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 3 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 49.
Aiškai parašyta kad nebūtina turėti DSS specialistą:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
2013-11-19 13:21 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1191537

KATOKIS rašė:
Sveiki,o jei dirbama su individualios veiklos pažyma.Prekyba turguje drabuziais, tai kaip uzpildyti tą klausimyną? Yra kelios pardavėjos,tai turi būti visi tie darbų saugos žurnalai? Turi būti 048 formos knygelės? Daug metų prašė tik turėti darbdavio pažymėjimą.Gal galite patarti nuo ko pradeti...



Skambučiu į VDI ir jų kamantinėjimu. Šeip tokias specifiniais kalusimais pravartu ten pasiklausti, nes nemanau, kad kas tikrai žinos. Na o jau gavus iš ten atsakima ir paklausus kur tiksliai taip regalmentuota galima pasiskaitinėti įstatymus. Žinoma būna ir taip, kad paskambini ir VDI sedintis "ekspertas" žino už tave mažiau, dėl to ir reiktų klausti kur reglamentuotą, kokiu punktu na kad galėtumėte pasiskaityti.
2013-11-14 11:53 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190804

Tess rašė:
Reikia, kad jums vadovas suteiktu teises, prisijungęs prie VDI sistemos arba gali duoti įgaliojimą, kuri nusiusite į VDI.


Nu dar galima jungtis su direktoriaus el. parašu, juk niekas netikrina, kas užpildė ar direktorius ar jūs.
2013-11-14 10:47 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190778

wirgina rašė:

Aspirinas rašė:

wirgina rašė:
Kas galite paaiškinti kaip jungtis epds.vdi.lt/pub/


Keli būdai yra, mes tai jungiamės su El. parašu (atmintuku)


Turiu tokį. Bet ar reikia būti naudotoju ? nes mane įleidžia tik į elektroninius valdžios vartus ... o ten nerandu tokios vietos, kur galėčiau užpildyti formą apie darbo vietų atitiktį


Man prisijungus dešiniame krašte yra Dokumentų pildymas, įėjus ten pasirenku teikti nauja dokumentą ir tada DSS ir darbo teisės... nu ir pildau tada.
2013-11-14 10:33 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190770

wirgina rašė:
Kas galite paaiškinti kaip jungtis epds.vdi.lt/pub/


Keli būdai yra, mes tai jungiamės su El. parašu (atmintuku)
2013-11-14 10:11 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190756

Tess rašė:
Na joo, tai ir sakau, geriau viską daryti patiems be jokių darbuotojų smile



Jei tik yra galinybė, tai vienas geriausiu sprendimų.
2013-11-14 10:02 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190750

Samajana rašė:

Aspirinas rašė: Reikalavimai tai jau perlenkti seniai. Vien kiek kursų pažimėjimų

Prašau nuorodytę dar į vienus mokymukus.
Dabar tik stambiems vienetams, bet manau tai labiau aktualu moterims smile
www.vr-trading.lt/index.php?option=com_content&v...
Nedejuokit...visai nebrangu. Vadinkit investicija į Laisvę. Apsaugos nuo baudžiamosios atsakomybės, jei afekto būsenoje į vyrų sveikatą kokiais liuosuojančiais pasikėsinti sumanysit. O tai stebiu tokią nuotaiką, kad jei yra įstatymas ir turi reikalingą pažymėjimą - protas nereikalingas. Nors jis ir durniausias būtų smile




Tai, vien tai, kad apmokytas, instuktuotas, išduotos apsauginės priemonės, parenktos tech. kotrtelės negarantuoja, kad darbų vadovas negaus kalėjimo, jei darbinkas prisigers objekte ir nusisuks sprandą, nes būsite iškarto, kaltas, kad nenušalinote jo nuo darbo, nors būna ateina blaivas, dirba normaliai kol "ant galos stovi" bet tik nestebėk 10 min jau komini gali rasti, o nesneku jau apie tai, kad dar pvz įrankių gali būti išvažiaves tada dar ir pripaišytų, kad atsakingo asmens nebuvo statybvietėje.

Nu bet yra kaip yra. Normalių darbininkų mažai, jei tinkančio atlyginimo irgi nelabai pasiūliti gali. Na, o kai dirbi ne su tokias gerais tiksliau įmonė samdo tokius, tada galva skaudėti pradeda, nes prasideda nusalinimų nuo darbo rašinėjimas ir panasios nesamonės.
2013-11-14 07:40 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190721

Samajana rašė:
www.delfi.lt/verslas/verslas/su-nauja-priev...
Palaikykit Šukį ir nedarykit nieko smile
Arba klauskit Aspirino, gal yra instrukcija kaip jiems visiems snukius išmalti, pagal CE standartus. Rimčiau taip...kaip nors prancūziškai smile



Reikalavimai tai jau perlenkti seniai. Vien kiek kursų pažimėjimų ir sertifikatų turi turėti visi ir kainos už juos nėra menkos. Pvz suvirintojo sertifikavimas, kuris galioja du metus virš 1000 lt kainuoja (tai pvz. yra 5 suvirintojai tai tau vien tai kainuos virš 10 000 lt kas 2 metus). O dar į visokius mokymus trui siūsti pvz darbų vadovi, kas penkis metus pas mus turi gauti naujus DSS, aukštalipio darbų vadovo, grunto kasimo, tvirtinimo ir kitų darbų, vykdomų iškasose ir pylimuose vadovo, kėlimo kranų darbo vadovo (šitas kas 3 metus) nu ir dar visoskios atestacijos dėl spec. darbų. Kai pažiūri tai susidaro toks vaizdas tarsi darbų vadovai netūrėtų ką veikti kaip po kursus vaikščioti. O vėliau žmonės stebisi, kodėl statybos kainą įmonės vygdačios oficialiai visus darbus ir mokančios mokesčius bei turinčios visas atestacijas statybos kainą taip skiriasi nuo chalturcikų.
2013-11-13 08:55 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190536

Dorota1 rašė:
vnž kalbėjau su DS įmonė, sakė šita info reikalinga tam kad po 3 metų sodrą pagal rizikos grupės atitinkamai mokesčius skaičiuos, va kam tos deklaracijos, kodai pareigų ir t.t


"Nuostabu". Tai statybinės įmonės pagal pavojinguma vienos pirmaujančių. Po 3 metų jau bus truputi atsigavusios ,tai ta proga mokesčius padidins. Kuo toliau tuo linksmiau. O dėl deklaracijos tai aš taip supratau, kad ji kaip ir keičia įmonės pasą, kuris jau kurį laiką yra neprivalomas.
2013-11-13 07:41 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190522

Dorota1 rašė:
na turiu patirties su atliekom, pildėm viską teisingai,eidavao ir eidavao tikrinti, ir kas nors ne taip, kai pasirašėm sutartį su atleikus tvarkančia įmonė jai ateina, parodom sutartį ir niekas neiko netikrina

tai patiems galima užpidysi taip kad ateis ir nubaus smile
pvz klausimas "Ar AAP turi CE ženklą?" nužudykit nežinau ką atsakyti


Ar apsaugos priemonės atitinka ES reikalavimus. Čia labiau svarbu statybinėms įmonėms. Ant visų importuojamų apsgos priemonių turi būti uždėtas.

CE ženklinimą (angl. "CE Marking") patvirtina ženklas, kuris parodytas šios svetainės titulinio puslapio kairėje pusėje. Raidės "CE" yra prancūzų kalbos frazės "Conformité Européene", (liet. "Europos patvirtinimas") santrumpa. Dabar sąvoka "CE ženklinimas" naudojama visuose oficialiuose Europos Sąjungos dokumentuose. Gaminio paženklinimas CE ženklu turi kelias prasmes ir reiškia, jog:

gamintojas deklaruoja, jog jo pagamintas gaminys atitinka esminius Europos normų reikalavimus dėl sveikatos, naudojimo saugos ir aplinkos apsaugos, kurie yra vadinami bendru "gaminių direktyvų" pavadinimu,
gaminio ženklinimas CE ženklu valstybinėms rinkos priežiūros institucijoms rodo, jog gaminys tos šalies rinkai yra teikiamas legaliai,
gaminio ženklinimas CE ženklu užtikrina laisvą tokio gaminio judėjimą Europos Laisvos Prekybos Asociacijos bei Europos Sąjungos vieningoje rinkoje (iš viso 28 valstybėse),
gaminių ženklinimas CE ženklu suteikia galimybę muitinėms bei nacionalinėms rinkos priežiūros institucijoms pašalinti neturinčius atitikties patvirtinimo gaminius iš rinkos.
2013-11-12 10:50 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190389

Tess rašė:
O tai čia privalomas net psichologas? smile


Bent jau taip visos įmonės aiškino.
2013-11-12 10:42 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190387

Tininga rašė:

Aspirinas rašė:
+dar psihosocialinai ar tai socialinai veiksniai, kuriuos turi atlikti psihologas
Šitą galima patiems atlikti - nereikia psichologo smile



Anketą padalinti tai gali, bet išvadų iš jų daryti negali.

P.S. anketos klausimai pateikti psihologo man kai kurie labai juokingi buvo. pvz.: Ar jaučiate, kad nuveikiate kažka naudingo? darbininkamas statybininkams Ar patiriate fizinį krūvį?
2013-11-12 10:38 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190385

kroska rašė:

Tess rašė:
O jei kaži nemeluojant užpildyti tą formą, kad nieko nėra, nei atstovo, nei tarnybos, nei rizikov vertinimo.
Ko laukti? smile
Nesukalbamas darbdavys visai. smile Gaila pinigų jam.


na manau kad ne jus viena tokia, as pvz nezinau dar kaip, bet turiu sugalvoti, kaip padaryti ta rizikos vertinima imoneje, nesamdant kitos firmos, dar skambinsiu i VDI eisiu i konsultacijas. Nemanau kad bus problemu, juk dirbame tik prie kompiuteriu.
bet atidedu ta darba kitai savaitei smile


Negalit atlikti pati. Vistiek turės ateiti išmatuoti apšviestu ir dar ka nors. Matavimai turi būti atlikti sertifikuotos labaratorijos. +dar psihosocialinai ar tai socialinai veiksniai, kuriuos turi atlikti psihologas dar ergonomika, kur irgi turi būti atestuotas žmogus, taip, kad praktiškai nesigaus.

P.S. ofise darbuotojo vieta skaitoma viena patalpa, jei darbas tas pats. kaina bus irig apie 200 lt už vieta(patalpą).
2013-11-12 10:33 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190384

Tess rašė:
O jei kaži nemeluojant užpildyti tą formą, kad nieko nėra, nei atstovo, nei tarnybos, nei rizikov vertinimo.
Ko laukti? smile
Nesukalbamas darbdavys visai. smile Gaila pinigų jam.


Laukti pasirodant VDI.
2013-11-12 08:08 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190345

Dorota1 rašė:
skaitau skaitau ir nieko nesuprantu, jau n metų pas mus įmonei vadovas neturintis aukštojo išsilavinimo, turii išsilaikę kursus ir gaves pažymėjima darbo saugos. įmonė 11 žmonių smile
tai gaunasi kad jis negali instruktuoti?????


Priklausomai nuo įmonės veiklos pobūdžio ir darbuotojo skaičiaus.

Juk jau ataskė:


virbuh rašė:
8. Darbdavys ar darbdaviui atstovaujantis asmuo gali pats atlikti arba pavesti darbdavio įgaliotam asmeniui darbuotojų saugai ir sveikatai atlikti Įmonės tarnybos funkcijas, kai:

8.1. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 1 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 9;

8.2. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 2 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 19;

8.3. įmonė vykdo veiklą, nurodytą šių Nuostatų 3 priede, ir įmonės darbuotojų skaičius neviršija 49.
Aiškai parašyta kad nebūtina turėti DSS specialistą:
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

2013-11-11 14:53 Įvairūs » DARBŲ SAUGA » #1190227

Tess rašė:
Ajajai, na teks eiti, įkalbėjot. Gal bent ten sužinosiu, ką su kokias pažymėjimais daroma. smile
Beliko tik išsirinkti kur eit.


Vilniuje viena pigiausiu SAKULA, na bent mes siunčiame ten visus dabu vadovus. Bet įmonių tikrai nemažai yra.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui