Tax.lt narys Kriste_

Tax.lt narys nuo
2013-12-03
Kriste_
forume parašė 18 žinučių

Kriste_ naujausios žinutės:

2015-01-28 15:41 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #1258500
Laba diena,
Noriu pasiteirauti ar piltas kuras - suskystintos angialv, dujos komunaliniams ir buitiniams poreikiams ir dyzelinas, skirtas šildymui, esant +15 laipsniu, deklaruojasi 0571 deklaracijoje, skambinu į aplinkos apsaugos agentura,mokesčio nieks nekelia. Nežinau ar reikia deklaruoti ar ne smile
Gal kas susidūrėte su šia situacija ?
2014-12-04 09:52 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1250335
Ačiū liabai už pagalbą smile
2014-12-04 09:37 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1250323
Na viršvalandžius skaičiuosiu tada kaip pasibaigs apskaitinis laikotarpis tada sudėsiu 3 mėn (183+160+158) 501 tai jei šias valandas (501) viršys tada ir paskaičiuosiu viršvalandžius ar teisingai darau ?
2014-12-03 17:49 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1250271
Sveiki,
Paskaičiavau atlyginimą pradirbo valandų 166 val taikomas valandinis tarifas 6,27 (minimalus), tai 1040,82 LT. Dar žmogus dirba 11.01 (šventinę dieną) 7 val, tai tam kad paskaičiuoti už šventinę dieną tai 6,27 *7 =43,89, tai iš viso priskaičiuotas atlyginimas už lapkričio mėn 1040.82+43,89 = 1084,71 LT ? Ar teisingai suprantu ? Ar reikia vidurkį išskaičiuoti ?
Ačiū labai
2014-11-03 15:56 Gyventojų pajamų mokestis » Kompensacija už nepanaudotas atostogas » #1246891
Kaip suprantu tas koeficientas gaunasi taip : darbuotojo dirbtos val (t,y kaip jis dirbo puse etato ir 1 val per diena) dalijamos iš standartinio laiko imame 8 val 5d d?
O negaliu skaičiuoti VDU 1 darbo dienos ? reikia vadovautis 6.3 punktu ?
2014-11-03 11:27 Gyventojų pajamų mokestis » Kompensacija už nepanaudotas atostogas » #1246821
Laba diena,
Jau nieko nesusigaudau, reikia paskaičiuoti nepanaudotų kompensacija, nes išeina iš darbo. Žmogus dirba nuo 2013.02.27 iki 2014.10.31. Jo darbo laikas 1 val per diena 5d.d savaitė ir etatinis atlyginimas 125 LT. Nuo 2013.02 atlyginimas buvo 500 - 4 val per dieną, paskui nuo 2013.09 - 125 val -1 val per dieną. Kaip suprantu,reikia išskaičiuoti papildomą koeficientą. Papildomas koef = 1, kadangi nei sirgo dirbo kaip nustayta.
Rugpjūtis - 19val-125 LT
Rugsėjis - 22val- 125 LT
Spalis - 22val - 129,38 LT.
1 val VDU =6,02 LT
6,02*8val*32,86 d.d*1 =1582,54 LT
Nes kaip skaičiuoju iš darbo dienų, tai man gaunasi :
Rugpjūtis - 20 d.d- 125 LT
Rugsėjis - 22 d.d - 125 LT
Spalis - 23 d,d - 129,38
VDU dienos = 5,84, tai tada gautusi = 191,20
Kaip teisingai skaičiuoti ?????
Pasimečiau :(
2014-11-03 11:25 Bendra » Nepanaudotų atostogų kompensacija » #1246819
Laba diena,
Jau nieko nesusigaudau, reikia paskaičiuoti nepanaudotų kompensacija, nes išeina iš darbo. Žmogus dirba nuo 2013.02.27 iki 2014.10.31. Jo darbo laikas 1 val per diena 5d.d savaitė ir etatinis atlyginimas 125 LT. Nuo 2013.02 atlyginimas buvo 500 - 4 val per dieną, paskui nuo 2013.09 - 125 val -1 val per dieną. Kaip suprantu,reikia išskaičiuoti papildomą koeficientą. Papildomas koef = 1, kadangi nei sirgo dirbo kaip nustayta.
Rugpjūtis - 19val-125 LT
Rugsėjis - 22val- 125 LT
Spalis - 22val - 129,38 LT.
1 val VDU =6,02 LT
6,02*8val*32,86 d.d*1 =1582,54 LT
Nes kaip skaičiuoju iš darbo dienų, tai man gaunasi :
Rugpjūtis - 20 d.d- 125 LT
Rugsėjis - 22 d.d - 125 LT
Spalis - 23 d,d - 129,38
VDU dienos = 5,84, tai tada gautusi = 191,20
Kaip teisingai skaičiuoti ?????
Pasimečiau :(


2014-08-05 00:15 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1235274
O dar noriu pasitikslinti skaičiavimą tarkime birželio mėn išdirbo 159 val darbo sutartyje nustatytas minimalus 6.06 valandinis tarifas tai skaičiuoju 159x6,06 = 963,54 LT. kadangi buvo 2 šventinės dienos ir pardavėja dirba abejas šias šventines dienas po 7val, tai 14x6,06=84,84 LT, Tai viso atlyginimas pardavėjai 1048,38 LT?
Ir ar reikia prieš šventinę dieną trumpinti? nes juk apskaitiniam laikotarpiui pasibaigus, tada galima nustatyti ar dirbo viršvalandžius ar prastova?
Darbo grafikas realiai turėtų sutapti su tabeliu? valandos dirbtos?
Ir ar teisingai skaičiuoju atostoginius bent taip mastau daryt : išėjo atostogų liepos mėn 14 kalendorinių dienų
Imu vidurkį : 04 men - 1012,02- 167 val
05 men - 1018,08- 168 val
06 men - 963,54 - 159 val
2993,64 /494=6,06.
Per atostogas žymėtas tabelyje A tai reikia atsižvelgti į darbo grafiką kiek atostogos sudaro darbo valandų ?
tarkim dirbo 72 valandas (butu dirbes) tam atostogų laikotarpyje. Tai atostoginiai pasiskaičiuotų taip : 72x6,06=436,32. Ir tada viso tabelyje išdirbo 112 val tai 112 x 6,06= 678,72 LT Dar per šventinę dirbo 7 val tai 7x6,06 =42,42, Tai viso priskaičiuotas DU 1157,46.
Tik kaip su apskaitiniu laikotarpiu išeis juk tabelyje liepos mėn faktiškai išdirbo 112val nes atostogavo? sudejus gausis nedarbo valandų ?
Ar teisingai ? prašau padėkit, ryt reikia suskaičiuoti smile
2014-08-04 22:48 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1235265
O teisingai darau tarkim lyginu visą trijų mėn apskaitinį laikotarpį (balandis geguže birželis) viso 494 priklauso dirbant 5d.d savaitė tai tiek valandų ir išdirbo sudėjus per ketvirtį? tai gerai nei viršvalandžiai nei prastova? lyginu tris mėn kadangi parašytas įsakyme nurodytas apskaitinis trijų mėn?
2014-08-04 20:20 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1235248
Laba diena,
Susipainiojau su sumine apskaita smile
Tarkim sutartyje numatyta valandinis tarifas 6,06. Turi būti nurodytas sutartyje, kad taikomas 5 darbo dienų savaitė? nes kaip skaičiuoju trijų mėn apskaitinį laikotarpį tai atsižvelgiu į penkių darbo dienų savaitę, tačiau ar gali būti taip, kad toje savaitėje žmogus dirba ir iki 48 val ? tarkim ir 42 val ir 36 val? ar būtina išdirbti 40 val, jei taikai apskaitinį laikotarpį į darbo dienų? nes kaip taikomas apskaitinis laikotarpis ne daugiau kaip 48val bei 12 val per dieną, bet ar teisingai jei apskaitinis laikotarpis 5d.d o savaitėje dirba kaip ir minėjau ir 36 val ir 42 tik kad neviršytų 48 val?
2013-12-03 16:33 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193887
dar toks klausimėlis tom valandom gali laviruoti kaip išeina kad ir tarkim dirba 5 val per dieną paskui 10 val svarbiausia kad neviršytų 12 val per dieną bei 48 val per savaitę ?
2013-12-03 16:28 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193886
laaabai didelis AČIŪŪ už pagalbą.
2013-12-03 16:18 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193883
oij ačiū vargstu visą dieną su ta sumine :( pirma kart susidūriau :(
o čia teisingai suprantu jog 167 val *6.06 = 1012,02 jau sumokėjau tai tas kur viršyja 17 val tai užtai 17*3,03?
2013-12-03 15:40 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193863
o tai čia blogai kad priedų neskaičiuojame ? ta kiek atidirbo valandų tie ir mokam pagal tarifą ?
2013-12-03 15:18 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193845
tai ta prasme 167 val *6.06 = 1012,02 jau sumokėjau tai tas kur viršyja 17 val užtai 17*3,03?
teisingai ?
O priedo nemokame tiesiog tarkim lapkritis darbuotojas isdirbo 170 val * 6,06 viso 1030,20 priskaičiuotas atlyginimas nebuvo jokių priedų, ar netesingai čia darau ?
2013-12-03 14:21 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193840
Oij ačiū nuraminot jau maniau, kad blogai darau, jog sutartyje parašytą pagal suminę darbo laiko apskaitą, neviršijat nustatytų darbo valandų skaičiaus, tai kažkaip maniau, kad jei tą mėn tarkim lapkritį 160 val o pas mane gavosi 170 bet viską paskaičiuosi visus viršvalandžius gruodžio mėn ? tai tarkime 17 val viršvalandžiai tai pusę valandos tai 6,06 :2 = 3,03 17*3,03 = 51,51 AR TEISINGAI ? tik nesuprantu vistiek kodėl tik pusę? o šventinės dvigubai ?
2013-12-03 13:27 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193823
sutartyje parašyta : 6,06 valandinis darbo užmokestis ir kintamas priedas už darbo rezultatus. Tarkim parduotuvė turi dirbti 14 val dirba 2 darbuotojai pagal suminė apskaitą bei 1 darbuotojas puse etato. Tai ir derinu kas mėn kad ta parduotuvė išdirbtų 14 val kad savaitėje neviršytų 48 val ir neviršytų į dieną 12 val ir tarkim užtai lapkritį sudarė 170 val nes kitaip nesigavo. ar taip negalima daryt ? smile
Darbuotojas1 spalis=176 lapkritis = 170 gruodis =167 viso = 513 kadangi apskaitinio laikotarpio suma 5d.d 496 tai taip išeina kad viršvalandžių sudarė 17 val ?
17 val * 9,09 (6.06*1,5) = 154,53 LT prie atlyginimo išmokėt turės tiek viršvalandžių ?
ar gerai čia ? Jetau jau nebezinau smile
2013-12-03 12:57 Bendra » Suminė darbo laiko apskaita » #1193812
Laba diena,
Na noriu pasiklausti ar gerai darau :
Paskaičiuotos valandos buvo :
Darbuotojas1 spalis=176 lapkritis = 170 gruodis =167 viso = 513 kadangi apskaitinio laikotarpio suma 5d.d 496 tai taip išeina kad viršvalandžių sudarė 17 val ? taikant tarifą 6,06 reikes jam sumokėti 103,02 ? ir dar kadangi dirbs per šventes (kalbant apie gruodį) tai sumokėt ir už šventines dienas?
Ir jei sutartyje parašytą 5p. pagal suminę darbo laiko apskaitą neviršijant kalendorinio mėnesio darbo valandų skaičiaus
tai vadinasi jei ta mėn buvo per daug valandų priskaičiuota tarkim darbuotojas1 dirbo lapkričio mėn 170 valandų o pagal 5d.d 160 tai tos 10 valandų viršvalandžiai ar tai galiu skaičiuoti apskaitinio mėn pabaigoje visus viršvalandžius?

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis

Atmintinė

Atmintinė buhalteriui
Delspinigiai už ne laiku sumokėtus mokesčius ir baudas 2019 m. IV ketv. 0.03 proc
Palūkanos už naudojimąsi mokestine paskola 2020 m. I ketv. 0.01 proc
Valstybinio socialinio draudimo bazinė pensija
nuo 2020-01-01
180.95 EUR
Minimalus valandinis atlygis ir minimali mėnesinė alga (MMA)
nuo 2020-01-01
3.72 EUR ir 607 EUR