Tax.lt narys madlein

M
Tax.lt narys nuo
2014-02-21
madlein
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-11-14 21:13 Įvairūs » Registro skyriaus specialistas » #1338069
Sveiki, turiu klausymą. Dalyvausiu konkurse į valstybės tarnybą sodroje. Sakykit į ką turėčiau atkreipti dėmesį mokantis jei pareigybė tokia.
REGISTRO SKYRIAUS VYRIAUSIOJO SPECIALISTO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

IV. SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM VALSTYBĖS TARNAUTOJUI
Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi atitikti šiuos specialius reikalavimus:
6.1. Turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą.
6.2. Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, viešąjį administravimą, valstybės tarnybą, asmens duomenų teisinę apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais. Išmanyti Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymą, su juo susijusius Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus ir kitus norminius teisės aktus, reglamentuojančius valstybinį socialinį draudimą ir Registro duomenų tvarkymą. Išmanyti Lietuvos Respublikos mokesčių administravimą reglamentuojančius teisės aktus bei Lietuvos Respublikos tarptautines sutartis, Europos Sąjungos teisės aktus, reglamentuojančius valstybinį socialinį draudimą, tiek, kiek jie susiję su šios pareigybės funkcijų vykdymu, gebėti juos taikyti praktiškai.
6.3. Būti susipažinusiam su dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis, gebėti jas taikyti praktiškai, sklandžiai dėstyti mintis žodžiu ir raštu.
6.4. Mokėti dirbti kompiuteriu Microsoft Office programiniu paketu.
V. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO VALSTYBĖS TARNAUTOJO FUNKCIJOS
Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo šias funkcijas:
7.1. Užtikrina apdraustųjų asmenų duomenų naudojimą pagal paskirtį.
7.2. Nagrinėja draudėjų ir apdraustųjų asmenų prašymų dėl duomenų tikslinimo pagrįstumą, rengia išvadas ir/ar sprendimų projektus dėl duomenų tikslinimo.
7.3. Nagrinėja prašymus ir rengia sprendimų projektus dėl socialinio draudimo duomenų iki 1994 m. tikslinimo Registre.
7.4. Atlieka draudėjo dokumentų, pagrindžiančių apdraustųjų asmenų duomenų tikslinimą Registre, patikrinimą.
7.5. Tvarko Registro duomenų bazėje Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nurodytų asmenų duomenis apie valstybinį socialinį draudimą valstybės lėšomis, analizuoja ir vertina programiniu būdu suformuotus siūlomų draudimo valstybės lėšomis pakeitimų sąrašus, rengia sprendimų dėl duomenų tikslinimo Registro duomenų bazėje projektus. Rengia raštų ir paklausimų savivaldybėms projektus Skyriaus vedėjui pavedus.
7.6. Analizuoja draudėjų, kurie laiku nepateikė socialinio draudimo pranešimų (toliau – SD pranešimai), sąrašus, aiškinasi nepateikimo priežastis, siunčia reikalavimus draudėjams dėl poveikio priemonių taikymo.
7.7. Analizuoja draudėjų pateiktus duomenis apie apdraustųjų nulines draudžiamąsias pajamas ir teikia siūlymus Skyriaus vedėjui.
7.8. Analizuoja atvejus ir įvertina priežastis, kai SD pranešimus draudėjai pateikia nepasirašytus kvalifikuotu elektroniniu parašu, teikia siūlymus už kontrolę atsakingam specialistui dėl poveikio priemonių taikymo.
7.9. Analizuoja rizikingų draudėjų, kurių darbuotojų darbo užmokestis yra mažesnis negu minimalioji mėnesinė alga arba identifikuojami rizikingi pokyčiai teikiant informaciją socialiniam draudimui, duomenis, ruošia medžiagą pokalbiams su šių draudėjų vadovais.
7.10. Analizuoja draudėjų ir apdraustųjų skaičiaus, priskaičiuojamo darbo užmokesčio pokyčius dėl nustatyto draudėjų, apdraustųjų ir savarankiškai dirbančių asmenų valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokų surinkimo plano įvykdymo.
7.11. Tikrina specialistų suformuotų draudėjų finansinių ataskaitų suvestinių teisingumą, rengia ataskaitinio laikotarpio finansinių ataskaitų suvestinę ir teikia Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Mažeikių skyriaus (toliau – Mažeikių skyrius) Finansų skyriui.
7.12. Nagrinėja paklausimus/skundus dėl sudėtingų duomenų tikslinimo/tvarkymo Registre atvejų, rengia motyvuotų atsakymų projektus.
7.13. Rengia išvadų dėl savarankiškai dirbančių asmenų teisės nemokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokų projektus.
7.14. Suteikia draudėjams draudėjų kodus, parengia ir išsiunčia pranešimus apie priskirtą draudėjo kodą bei priskiria draudėjus specialistams pagal nustatytą draudėjų priskyrimo tvarką. Analizuoja draudėjų duomenų nesutapimo su kitų registrų duomenimis priežastis ir vykdo klaidų šalinimą bendradarbiaujant su atitinkamų registrų tvarkytojais. Tvarko draudėjų, pakeitusių buveinės vietą, duomenis Registro duomenų bazėje. Suteikia asmens socialinio draudimo numerį nustatyta tvarka Skyriaus vedėjui pavedus.
7.15. Skyriaus vedėjo pavedimu Skyriaus gautus per Dokumentų valdymo sistemą dokumentus paskirsto specialistams.
7.16. Kontroliuoja Skyriaus atsakingų specialistų tvarkomų dokumentų bylų, susijusių su Skyriaus funkcijų vykdymu, kaupimą, sisteminimą ir saugojimą iki jų perdavimo į Mažeikių skyriaus archyvą, pagal patvirtintą Skyriaus dokumentacijos planą.
7.17. Surašo administracinių teisės pažeidimų protokolus asmenims, padariusiems administracinį teisės pažeidimą, susijusį su valstybiniu socialiniu draudimu.
7.18. Nagrinėja pareiškimus, skundus ir paklausimus, rengia atsakymų projektus, konsultuoja Skyriaus ir kitus Mažeikių skyriaus darbuotojus pagal pareigybės kompetenciją.
7.19. Dalyvauja įgyvendinant veiklos planavimo, veiklos vertinimo, rizikos ir kokybės valdymo, korupcijos ir kitos nesąžiningos veiklos prevencijos, Skyriaus dokumentų tvarkymo ir apskaitos procedūras.
7.20. Pavaduoja kitą Skyriaus specialistą jo nesant darbe, Skyriaus vedėjui pavedus.
7.21. Vykdo kitus, su Skyriaus funkcijomis susijusius, Skyriaus vedėjo pavedimus.
2014-05-20 11:28 Gyventojų pajamų mokestis » GPM308, GPM deklaravimas už 2012 metus » #1224091
Laba diena,
Sakykit, jeigu vyras įsiskyręs , moka elementus už vaiką, mokesčių deklaracijoj jam MNPD liepia rašyt 0, taip kaip jis vaikų neturėtų, vaikas auga su mama, bet taip išeina, kad jis vaikų neturi, bet moka už jį.
2014-02-23 18:04 Bendra » Darželiai » #1209638
aciu jums labai smile
2014-02-23 09:08 Bendra » Darželiai » #1209613
mazeikiai
2014-02-22 13:49 Bendra » Darželiai » #1209542
tarybos nustatyta ir yra 5,26 uz maista dienai, ir 1,6 uz maisto gaminima dienai ,ugdymas 10 lt uz menesi
tai ir sudedu maista su maisto gaminimu, dauginu is lankytu dienu per menesi ir dar ugdyma pridedu,tai nesuprantu ka negerai darau
2014-02-21 21:02 Bendra » Darželiai » #1209487
taip as tvarkau apskaita darzelyje
2014-02-21 10:20 Bendra » Darželiai » #1209311
Laba diena,man reikia pagalbos ,nežinau ar teisingai skaičiuoju vaiko išlaikymo darželyje mėnesinę sumą tėvams.
sudedu maisto kainą+maisto gaminimo* is darbo dienų skaičiaus ir pridedu 10 litų ugdymui

PVZ 5.26+1.6=6.86*20 d.d.=137.2+10=147.20
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui