Tax.lt narys Aidam

A
Tax.lt narys nuo
2014-03-03
Aidam
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-10-30 13:01 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #1292005
Sveiki, gal kas turit "Buhalterio padėjėjo" pareigių instrukcijų ?
2015-09-15 15:55 Gyventojų pajamų mokestis » Minimalus atlyginimas » #1286589
Mes dirbam pagal sutarti kaip salės prižiūrėtojai taip mus yra užvadines direktorius, bet ne treneriai po 20 valandų per savaitę, t.y. pagal sutartį mes gaunam menesinių pajemų 158 eurus atskaičius mokesčius. Kadangi naivu, kad normalus žmogus iš tokios sumos išgyventų mes išsiėmėm verslo liudiju ir dirbam sau, sąskaitų neišrašineju, kvitų neišdavinėju, bent jau mano klijentai moka bankiniu pavedimu nurodydami už ką ir pagal kokį verslo liudijimą, klijentai nusistovėja jau du metus taigi buhalteriškai su verslo liudijimu viskas labai puiku ir paprasta, mokesčiai sumokėti, deklaracijos priduotos. Klubas kuriam dirbam kaip salės prižiūrėtojai pagal darbo sutartis iš mūsų gauna klijentus kurie kas menesį įsigija abonentu būtent šiame klube, plius mes sumokam 50 eur. direktoriui už salės nuomą.
Tai ir kyla klausimas ar visiškai nutraukti darbo sutartį ir likti dirbti pagal verslo liudijimą, kad ir kitam sporto klube nuomojantis salę ir už juos pati susimoku visus priklausančius mokesčius
Ar nutraukt darba pagal verslo liudijimą ir likti tam sporto klube pagal darbo sutartį gaunant bazinę alga 158eur. ir atiduoti įmonei pinigus už asmenines treniruotes, nes pasak direktoriaus tuos pinigus jis rado kažkokį įstatymą apmokestinti tik 15 %.

2015-09-15 14:57 Gyventojų pajamų mokestis » Minimalus atlyginimas » #1286571
Nepykit, aš tik tikslinuosi, nes galvojau, kad čia aš nežinau to stebuklingo skaičiavimo, nes nedirbu šioje srityje. Nes šiuo metu darbovietėje yra traktuojama, kad mums bus daroma paslauga nuo kito mėnesio leidžiant įnešinėt pinigėlius už mūsų suteiktas paslaugas į kasą.
2015-09-15 14:57 Gyventojų pajamų mokestis » Minimalus atlyginimas » #1286570
Nepykit, aš tik tikslinuosi, nes galvojau, kad čia aš nežinau to stebuklingo skaičiavimo, nes nedirbu šioje srityje. Nes šiuo metu darbovietėje yra traktuojama, kad mums bus daroma paslauga nuo kito mėnesio leidžiant įnešinėt pinigėlius už mūsų suteiktas paslaugas į kasą.
2015-09-15 14:47 Gyventojų pajamų mokestis » Minimalus atlyginimas » #1286566
Ačiū KJurate už nuorodas. Šiuo metu dirbame pagal darbo sutartį kaip salės prižiūrėtojai, o verslo liudijimą bent jau aš turiu kaip asmeninė trenerė jau du metus. Jūs ne taip mane supratote, direktorius nenori iš manęs pirkti paslaugų, jis nori paimti pinigėlius už asmenines treniruotes ir taip pasididinti savo įmones pelną, o aš turėčiau nutraukti savo veiklą pagal verslo liudijimą. Man tik klausimas iškilo kokiu būdu ir pagal kokius skaičiavimus direktorius ir buhalterė gauna, kad nuo 10 eur. įneštų į kasą mums liks 8,50 eur. man čia kažkaip nelogiška, nejau darbdavys premijas ir priedus gali apmokestinti tik 15 % ? Nereik nuo jų moketi kitų mokesčių valstybei?Nes abejoju ar kitus mokesčius jis už mus mokės iš savo kišenės. Nesinorėtų būti apgautiems, nes per porą metų labai viskas susitovėjo su pajamom gyvenime ir nesinoretų, kad kažkas dėl savo naudos vėl išlostų mūsų sąskaita.
2015-09-15 14:02 Gyventojų pajamų mokestis » Minimalus atlyginimas » #1286553
Sveiki, gal atsiprašau jei paklausiu labai ne į temą. Darbovietėje dirbame pagal valandinę darbo sutartį, kadangi darbdavys nelabai norėjo permokėti mokesčius, bet tuo pačiu darbuotojam leido išsimti verslo liudijimus ir taip prisedėti prie algos, žinoma kas sąžiningesni ir kam buvo aktualu rodyti savo pajamas jas išsėmėm ir sekmingai dirbom, bei susimokedavom už uždirbtus pinigėlius mokesčius.(P.S. darbas yra asmeniniai užsiėmimai su žmonėmis) Šiandien direktorius per susirinkimą informavo, kad nebe bus galima taip dirbti, mes kaip dirbom taip ir dirbsim valandini darbą (is kurio uždirbam apie 150-200eur. į mėnesį) , bet turėsim nebe dirbti pagal verslo liudijimus ar patentus ir savo uždirbtus pinigelius įmušinėti į įmonės kasą kaip pajamas, traktuodamas, kad tuos pinigelius mums ismokės kaip premijas ar priedus ir mes nuo to tik išlošim, nes įnėsšus 10 eur. į kasą mums gale menesio atskaičius liks 8,50 eur. t.y. kaip suprantu premija ar priedas bus apmokestinti tik GPM 15% mokesčiu? Kadangi neesu šios srities specialistė gal man kas nors paaiškins ar taip gali būti ir ar neliksim apgauti darbdavio kaip, kad buvo keičiant darbo sutartis iš standartinės darbo sutarties 40 val. per savaitę į valandinę ir veliau neduodant išdirbti daugiau kaip 20-30 darbo valandų į savaitę.
Ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui