Tax.lt narys Kristina0601

K
Tax.lt narys nuo
2014-04-01
Kristina0601
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-07-28 09:19 Darbo teisė » Dekretines ir motinystes pasalpa » #1281081
Dėkoju už atsakymą :)
2015-07-28 09:05 Darbo teisė » Dekretines ir motinystes pasalpa » #1281079
turiu klausimuką.. aišku jis kartojasi pastoviai, bet atsakymo negaunu konkretaus.. tikriausia gal geriausia būtų paskambinus į sodrą. į dekretą turėčiau išeiti lapkričio 26 dieną. kaip skaičiuojasi NGA aš suprantu. Atsakymą radau. Tačiau nelabai suprantu kaip skaičiuojasi VPA. jei gimdymas numatytas vasario 1. koks laikotarpis imamas VPA išmokai skaičiuoti? Ar įsiskaičiuoja NGA pašalpa. Ji kaip suprantu sumokama iš karto būną? tai kaip ir čia man pasidaro neaišku. jei pagal sodros skaičiuoklę žiūriu tai suprantu, kad NGA įeina į VPA skaičiavimą?
2014-09-03 16:46 PVM » Dėl PVM » #1239160
Laba diena,
padėkite prašau..
pas mus yra situacija viena įmonė teikia kuro kortelių nuomos ir kuro perpardavimo paslaugą. Kuras parduodamas už tą pačią kainą už kurią buvo pirktas. Jokio papildomo antkainio nėra. Čia kaip ir viskas gerai. bet.. pagal korteles matome kad kuras buvo užpiltas Latvijos teritorijoje ir ten sunaudotas komandiruotės metu. Sąskaitoje nurodytas PVM - 0. Kaip mes tą kurą turėtume parduoti? pagal kokį straipsnį? skambinau į VMI man aiškina, kad tai yra PVM įstatymo 3 str. ir kad aš turėčiau jį atvaizduoti 20 deklaracijos eilutėje.. o su kelių mokesčiu pirktu ten, bet aiškina, kad čia bus PVM įstatymo 13 str. 4 dalis.. ir kad mes turėtume atvaizduoti taip pat 20 eilutėje.
bet man čia niekaip nesiriša.. prieš metus laiko tikrino įmonę, tos sumos pas mus buvo nurodytos 13 eil. ir viskas buvo gerai.. kaip PVM neapmokestinami sandoriai.. dabar vėl tikrina ir jau šiemet aiškina, kad negerai.. gal kas nors yra susidūręs su tokia situacija? gal galite patarti..
2014-04-01 22:32 PVM » PVM susigrąžinimas iš ES » #1215958
Laba diena visiems,
turiu klausimą dėl PVM susigrąžinimo iš ES šalių.. Padėkite prašau jei kas tiksliai žinote. Visą laiką darėme taip. Pajamuodavome mokestį už kelius tiesiai į sąnaudas su visu PVM. Kurą taip pat pajamuodavome į kuro sandėlį su PVM. Po kuro nurašymas ir pan. O kai gaudavome PVM iš ES šalių mažindavome sąnaudas.. Jei gaudavome PVm už praėjusius laikotarpius po Pelno mokesčio deklaracijos ir balansų pateikimo tada mažindavome ataskaitinių metų sąnaudas.
Šiandiena gavau nurodymą, kad PVM turime išskirti pagal valstybes iš kurių kuras ir kelių mokestis perkamas ir jį dėti i gautinų sumų sąskaitą. Ir atitinkamai gaunant PVM mažiname gautinas sumas pagal tas valstybes.
Nelabai suprantu dėl kokios priežasties tai daroma. Gal kam teko aiškintis su VMI? Ar gal kas žino kur galėčiau apie tai daugiau pasiskaityti?
Labai lauksiu Jūsų pasisakymų. Padėkite jei kas galite.
Iš anksto dėkoju visiems :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui