Tax.lt narys Rokiene

R
Tax.lt narys nuo
2014-04-03
Rokiene
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-09-15 20:15 Darbo teisė » Darbas puse etato pareigos ir darbo laikas » #1286637
Lauksiu tada rytoj vadovės paaiškinimų, kaip bandys išsisukti.o mokytojams skaičiuojasi pertraukų laikas į darbo valandas ar ne?
2015-09-15 17:19 Darbo teisė » Darbas puse etato pareigos ir darbo laikas » #1286630
Sveiki, po vaiko auginimo atostogų planuoju grįžti į darbą, sutarėme, jog pradžioje dirbsiu pusė etato. Mano darbo pamaina 07:30-12:30 val, gaunasi 5 val, motyvuoja tuo, kad vis tiek turėsiu laisvų pertraukėlių, nors tokių tikrai nebūna pedagogo darbe... Dabar galvoju, ar reikalauti man jog nustatytu tik 4 val pamainą, ar kad formintų 62,5 etato, jeigu toks iš viso įmanomas. Apskritai ar dirbant pusė etato prie darbo valandų skačiaus turi būti priskaičiuojama ir pertauka valandos ilgio? Oficialiai pertrauka skaitoma tada, kai darbuotojas gali ar neprivalo būti tuo metu darbovietėje, o tarkim būti išėjęs kažkur pietauti? Nejau jie mano kad laisvos minutės metu ataskaitų ir žurnalų pildymas, grupės tvarkymas yra poilsio pertraukėlė?
2014-04-03 22:23 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1216484
Aciu, tikiuosi rytoj situacija bus dar aiskesne.
2014-04-03 22:14 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1216480
Bet kuriuo atveju aciu Jums, rytoj vis tiek vaziuosiu i sodra ir ketinu ten sedeti ir aiskintis tol, kol man bus viskas aisku. dekoju uz pastebejima del isejimo i VPA po gimdymo, jeigu oficialiai busiu dar NGA, apie tai neapsvarsciau.Gal galetumete patiskslinti, kas yra SAM?
2014-04-03 21:56 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1216477
tai nesuprantu, kaip man jie aiskina, kad ta staza as galiu dar uzsidirbti. Man siandiena dave dar lapa, kuriame darbdavys uzpildys ranka tipo kiek laiko ir iki kada dirbau ir tada jau ateisiu su tuo uzpildytu lapu i sodra ir jie rankiniu budu perksiaciuos tipo mano darbo staza. Taciau ta lapa palikau darbe per skubejima,dabar negaliu detaliau pakomentuoti, kas ten rasosi
2014-04-03 21:41 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1216472
Pagal sodra siuo metu nuo kovo 24 d. esu jau isejusi NGA
2014-04-03 20:57 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1216461
Sveiki, prasau pagalbos isryskinti situacija.

Kovo 24 d gydytoja israse mane i dekretines, as ta pacia diena uzpildziau prasyma motinystes pasalpai uz nestumo ir gimdymo laikotarpi gauti.
Galvojau, kad pilnai atitinku punkta apie neturimima reikiama darbo staza iki 26 metu, nes mokiausi dieniniuose skyriuose. Studijos truko 1,5 metų, sausio menesi apsigyniau baigiamaji magistro darba, nuo balandzio 11 dienos jau oficialiai dirbau. Universitete turejau prasytis buti isbraukiama is studentu saraso,nes darbinausi per subsidijas, o tai esant apdraustajai (nes oficialiai dar studente) negalima. Mane is studentu sarasu isbrauke, pristaciau reikiamas pazymas DB ir viskas suveike. Taciau diplomus mums iteikinejo bendra tvarka visiems, nesvarbu kad mokslai mums truko tik 1.5 metus diplomus gavome po 2 m (puse metu nebesimokeme, bet ir diplmu neturejome, mat univerui taip pigiau, nei mums 5 studentams daryti diplomus ir rengti iteikima) tad oficialiai studiju baigimas uzsiskaito tik 06.25 kuomet jau buvau isidarbinusi. Esant tokiai siuacijai nebeatinku to punkto.
Kovo 25 d nuvykau i sodra, issiaiskinau kad truksta dar 20 dienu man iki pilno 12 men darbo stazo, (kadangi neatitinku anksciau mineto punkto, liko variantas isdirbti trukstama laikotarpi, kad tureciau reikiama staza, p.s. taip patare mano situacija nagrineje du sodros specialistai) tad parasiau rastiska prasyma atsaukti pateikta el. prasyma del nestumo ir gimdymo pasalpos, sodros darbuotojas ta pateikta prasyma kompiuteryje atmete, nes mate kad mano pateiktas prasymas dar nera priskirtas jokiam specialistui nagrineti, pastabose irase, kad praysymo pateikejas apie tai yra informuotas, liepe nuvaziuoti pas gydytoja ir prasyti jos atsaukti mano nedarbinguma, nuvaziavau pas daktare ji dekretines atsauke, nuvaziavus i darba susitvarkiau reikalus su direktore ir grizau i darba (pasiemiau dar 20 turetas apmokamas atostogu dienas (kad susidarytu reikiamas stazas).
Kovo 24 ar 25 diena darbo Buhalteris jau buvo pateikes reikiamus duomenis sodrai, bet sake, kad sutvarkys viska kazkaip ir atsauks. Paskaiciavome, kad i dekretines galiu iseiti tik nuo kokios balandzio 14 d. kada bus pilnas stazas.

Taciau vakar gavau is sodros du pranesimus, vienas - nuosprendis, kad nestumo ir gimdymo pasalpa neskiriama del nepakankamo darbo stazo, nes iki kovo 24 d turetas stazas yra 11 men 10 dienu
Kitas - su paskaiciavimu vid. darbo dienos uzmokesciu.

Nustebau kodel yra priimtas nuosprendis ir atlikti paskaiciavimai, jeigu buvo prasymas nenagrineti, jis buvo atmestas irpacioje sodroje (kaip sake specialistai) ir gydytoja nedarbinguma atsauke.

Siandiena nuvykau i sodra aiskintis, kodel vis tik mano prasymas isnagrinetas ir jau priimtas sprendimas. Man paaiskino taip, kad prasymas mano yra neatmestas (tai gal tie patys sodros darbuotojai man jo neatmete kaip sake) ir pateikta prasyma nusprende nagrineti direktoriaus pavaduotoja, ir nedarbingumas yra nepanaikintas (nors pati savo akim maciau kaip gydytoja panaikino, pati savo med. knygeleje parasiau sutikima panaikinti nedarbinguma). Taigi sprendimas yra koks yra.Siandiena dar karta nuvaziavau pas gydytoja aiskinis ar ji panaikino mano ta nedarbiguma, prie manes vel kelis kartus tai padare.

mano klausimai:
- ar buvau apgauta sodros darbuotoju, kai jie man sake jog atmete mano prasyma, mano pacios sprendimu, ar mano rastiskas prasymas nenagrineti nieko nereiskia?
- kodel gydytojai nutraukus nedarbinguma mano vis tiek SODROJE jie mato kad jis yra nepanaikintas,
- darbe esu parasiusi prasyma kasmetiniu atostogu iki balandzio 11 dienos, o nestumo ir gimdymo atostogu prasymas yra nuo balandzio 14 dienos,
- ar man tas stazas uzsiskaitys, jeigu realiai jau dabar as esu tose nestumo ir gimdymo atostogose pagal sodra ir pateikta prasyma ir gydytojo pazyma
- numatoma gimdymo data geguzes 31 diena, SODRA siulo nuo vaiko gimimo eiti vaiko auginimo atostogu ir tada jau gausiu motinystes pasalpa (kas menesi), nes jie teigia kad iki vaiko gimimo jau turesiu ta reikiama staza, ar tikrai taip yra?

Mano keliai:
- galiu kovoti su universitetu, ir prasyti isduoti man pazyma, apie tikraja mokslu baigimo data, tik ar jos uzteks, ar netektu universitetui man perrasyti diplomo? jeigu taip apskritai imanoma, ir tada kovoti uz pasalpos skyrima pagal punkta iki 26 metu.
- su ta pazyma apie studiju baigima, vaziuoti i Vastybinio socialinio draudimo fondo vadyba prie Soc apsaugos ir darbo ministerijos ir apskusti SODROS nuosprendi del nesuteiktos pasalpos,
- ar kazkaip skusti nuosprendi atsizvelgiant i tai, kad buvo rasytas prasymas nenagrineti ir pateikta prasyma atsaukti, kad gydytoja uzdare nedarbinguma ir kad patys sodros darbuotojai man patvirtino, kad jie mano prasyma atmete, kas is tikruju nebuvopadaryta.

Pradziai, jeigu bent galetumem siek tiek isryskinti situacija buciau dekinga, nes klausimu pas mane dar milijonas.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui