Tax.lt narys Kreiva

K
Tax.lt narys nuo
2014-07-09
Kreiva
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-07-09 16:18 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #1231798
Kodėl detaliai? :) Turiu kelis projektus, jiems tikrai skaičiuoju detaliai, juolab ir atsiskaityt gi reiks. Turiu kelias komercines sutartis. Koks man skirtumas, į Mažeikius važiavo todėl kad buvo netoli Klaipėdos, ar važiavo į Mažeikius ir į Klaipėdą užsuko? Vis viena tų metų sąnaudos.
Beje, o kaip apskaitot savo įnašą projektuose? Tarkim šiemet sudarau sutartį, kad 80000 Lt gaunu, 40000 Lt skiriu savų. Rezervo daryt negaliu - čia dalininkų kompetencija, o jie be metų pabaigos nesusirinks. Tiesiog rankioju sąnaudas į atskiras sąskaitas ar kaip?
2014-07-09 15:05 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #1231782
Ačiū :)
Šiaip sąnaudas griežtai grupuojam į komercines ir finansuojamas, finansuojamas- atskirai pagal kiekvieną projektą. Tačiau "prisegti" pagal atskirą pajamų objektą, tarkim tas pačias transporto sąnaudas, galimybių (o ir prasmės) nematau. Jei viena sutartis tarkim Klaipėdoje, kita Mažeikiuose, niekas neketina į tą kraštą iš Vilniaus du kartus važinėt :) Juolab važiuojant dar ir kiti, viešąjį interesą tenkinantys darbai būna padaromi. Kažkoks proporcingas dalinimas irgi prasmės neturi, mums patiems toks sąnaudų išskirstymas nėra reikalingas, ir aš niekur nerandu, kad jis būtų privalomas.


Girele rašė:
Reali išeitis viena - sąskaitų plane turėti atskiras sąnaudų sąskaitas komercinės veiklos sąnaudoms apskaityti pvz. 61171 transporto sąnaudos finansuojamos programos lėšomis, o 61172 - komercinės veiklos transporto sąnaudos...

Pas mus (kol kas) auditui užteko komercinės veiklos ataskaitų, kuriose detalizuotos sąnaudos pagal kiekvieną komercinio pardavimo operaciją, buhalterinėje apskaitoje pagal finansavimo šaltinius išskiriu tik atsargas tam, kad galėčiau apskaičiuoti panaudoto finansavimo pajamas.


2014-07-09 13:46 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #1231766
Čia ir yra problema...
Auditorė, rodydama pirštu į šį punktą, reikalauja grupuoti komercinės veiklos sąnaudas, kas mums realiai net nelabai įmanoma.
Nebežinau ką daryt smile
Todėl ir mėginu rasti tikslų sąvokos "programa" apibrėžimą.


Ačiū už mintis :)
Gal Jūs dar kažkur galit bakstelt pirštu? Gal kokių minčių kils...


Gita1 rašė:
Jūs nemaišykit gal pajamų ir finansavimo :)
Tas sąnaudas, kurios uždirba pajamas jūs galit grupuoti galit negrupuoti, čia jau praktiškai bus tas pats kaip verslo subjektuose, jeigu saldainių fabrikui aktualu žinoti kiek jiems uždirba pelno kiekviena atskira rūšis saldainių jie sąnaudas grupuoja, jeigu neaktualu deda į vieną katilą.
Finansavime yra kitaip. Jeigu yra projektas (programa), kuriam skirta 1000Lt, tai, projektui pasibaigus jam ir turi būti skirta 1000lt, jeigu matoma, kad turėsit skirti daugiau, taisomos sąmatos ir ieškomas papildomas projekto finansavimo šaltinis, jeigu įsitenkat į mažiau, pinigai grąžinami paramos davėjui (jeigu nesusitariama kitaip). Projekto pabaigoje sąnaudų turi būti tiek pat kiek projektui gauta pinigų. Kai nėra ūkinės komercinės veiklos, veiklos rezultatas būna 0 (gali greičiausiai būti nedideli nukrypimai dėl palūkanų banke).

2014-07-09 13:22 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #1231756
VšĮ sudaro kelias sutartis, pagal kurias kitiems ūkio subjektams teikia paslaugas.

"Ūkio subjektai grupuoja su atskirų programų įgyvendinimu susijusias sąnaudas pagal savo pasirinktą sąnaudų grupavimo būdą"
Ar sąnaudos, patirtos uždirbant pajamas pagal minėtas sutartis, irgi patenka po šiuo punktu? Mano supratimu - ne, tačiau mano bendras išprusimas gali smarkiai skirtis nuo kokio nors dokumento teksto smile



Gita1 rašė:
kas yra programa reiktų ieškoti žodyne, jeigu jau nesuvokiat iš bendro išprusimo. tas žodis nėra čia naudojamas kažkaip išskirtinai.


2014-07-09 12:20 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #1231740
Dėl Pelno nesiekiančių ribotos civilinės atsakomybės juridinių asmenų buhalterinės apskaitos ir finansinės atskaitomybės sudarymo ir pateikimo taisyklių patvirtinimo""numatyta:
"Sąnaudos, susijusios su atskirų programų įgyvendinimu, <...> Ūkio subjektas grupuoja su atskirų programų įgyvendinimu susijusias sąnaudas pagal savo pasirinktą sąnaudų grupavimo būdą. Skirto tikslinio finansavimo dalis, susijusi su programos (paramos) tikslų įgyvendinimu per ataskaitinį laikotarpį, registruojama atskiroje sąskaitoje „Kompensuotos sąnaudos“. Veiklos rezultatų ataskaitoje kompensuotos sąnaudos rodomas su minuso ženklu. Finansavimo panaudojimas pagal atskiras programas atskleidžiamas aiškinamajame rašte.

smile Klausimas - kur yra apibrėžta, kas yra tos "atskiros programos" ir kas iš viso yra šiame dokumente minima "programa"?

Iš konteksto aš perskaitau, kad programa - tai parama arba finansavimo lėšos ("skirto tikslinio finansavimo dalis, susijusi su programos (paramos) tikslų įgyvendinimu per ataskaitinį laikotarpį" ir "Finansavimo panaudojimas pagal atskiras programas"...)
Ar aš teisi?

Gal yra kažkokie dokumentai, kur konkrečiai yra parašyta, kas yra tos vadinamosios "programos"?

Labai laukiu minčių ir ačiū visiems atsiliepusiems smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui