Tax.lt narys Jurpuodis

J
Tax.lt narys nuo
2014-12-16
Jurpuodis
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-12-16 09:26 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #1251599
Neteisingai. Iš esmės - jūsų reikalavimu ši sutartis jau turi būti pripažinta neterminuota.
DK 111 str.
3. Jeigu darbo sutartis, pasibaigus jos terminui, nepratęsiama arba nutraukiama, bet nepraėjus vienam mėnesiui nuo jos nutraukimo dienos su atleistu iš darbo darbuotoju vėl sudaroma terminuota darbo sutartis tam pačiam darbui, tai darbuotojo reikalavimu tokia sutartis pripažįstama sudaryta neapibrėžtam laikui, išskyrus šio Kodekso 109 straipsnio 2 ir 3 dalyse nustatytus atvejus. Ginčus šiuo klausimu sprendžia darbo ginčus nagrinėjantys organai. Jeigu darbo sutartis pripažįstama neterminuota, pertrauka darbe įskaičiuojama į darbuotojo nepertraukiamąjį darbo stažą toje darbovietėje.

[/quote]

Ačiū už išsamų atsakymą!
2014-12-16 07:18 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #1251583

KJurate rašė:
Terminuota sutartis sudaroma baigtiniam darbui. Jei jūsų darbai baigiasi prieš Kalėdas ir prasideda po Naujų, tai nėra baigtinis darbas. Jei netenkina sąlygos - derėkitės. Terminas "stažas" nėra aktualus. Finansiškai nenukenčiat, nes faktiškai atostoginiai už metus pasiimat per pora savaičių. Gal tik nėra užtikrintumo, kad pasirašys naują sutartį. Nemaloni būsena :
per švantes - bedarbis.
O kas ištikro neramina?



Tai nėra baigtinis barbas, darbo pobūdis nesikeičia. Mane domina kiek metų iš eilės taip gali ,,žaisti" darbdavys - atleidžiu - priimu? Kuo jam tai yra naudinga?
2014-12-16 06:10 Darbo teisė » Terminuota darbo sutartis » #1251579
Sveiki, vienone privačioje bendrovėje dirbu trečius metus pagal terminuotą darbo sutartį. Norėčiau sužinoti, ar teisingai elgiasi darbdavys. Kiekvienų metų pabaigoje suėjus terminuotos sutarties terminui, prieš Kalėdas, darbdavys su visais darbuotojais nutraukia terminuotą darbo sutartį, o po Naujųjų metų (pvz. kitais metais sausio 5 dieną )vėl visus priima į darbą pagal terminuotą darbo sutartį iki kitų metų pabaigos. Ir taip jau trečius metus iš eilės. Praktiškai, darbo stažasnutrūksta dviems savaitėms. Darbo pobūdis nesikeičia. Ar teisingai elgiasi darbdavys?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui