Tax.lt narys easyest

E
Tax.lt narys nuo
2004-07-05
easyest
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-10-27 13:13 Gyventojų pajamų mokestis » Automobilio pirkimas iš fizinio asmens » #116281
didelis dėkui.
mažas klausimas - koks PVM?

Algirdas
2004-10-27 12:49 Gyventojų pajamų mokestis » Automobilio pirkimas iš fizinio asmens » #116276
O gal visgi turi kas nors ta pirkimo pardavimo sutarti? Niekur nerandu...

Algirdas
2004-10-27 12:31 Gyventojų pajamų mokestis » Automobilio pirkimas iš fizinio asmens » #116271
Sveiki,

Įmonė nori pirkti automobilį iš fizinio asmens. Gal žinote konkrečiai (nesenai pirkote) kokių visgi dokumentų reikia? Taip pat, jei FA pateikia a/m pirkimo dokumentus, ar skaičiuojam VMI 15% nuo visos pardavimo sumos ar tik nuo kainų skirtumo?

Ir gal gali kas nors imesti a/m pirkimo sutartį, kur visi tie mokesčiai nurodyti? Įmonę įkūriau visai nesenai ir nei velnio neįsivaizduoju, kaip ta sutartis atrodo.

Pagarbiai,

Algirdas
2004-09-13 11:27 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105924
Tikra tiesa - pradžioj labai patiko. Interfeisas tikrai aiškus, viskas labai nesunkiai randama. Bet kai pradėjau bandymus su raliais duomenimis - gavosi krūva nesamonių. Na, kad ir automatinis tabelio pildymas. Na kodėl sakykit jis pildo po 4 val. kiekvieną dieną? O jei pas mane dirbama kitaip? Excelyje tabelį puikiai pildo pagal mano sudarytą grafiką. Kokiem velniam suvedinėti darbuotojo kortelės numerį, jei paskui išmokant algas "per kortelę" operacijose vis tiek išmokama "pagal žiniaraštį". Beje, tas "pagal žiniaraštį" taip ir neatsispindi nei kasos nei banko sąskaitos balanse. O jei padarai rankutėm pavedimą, gaunasi, kad darbuotojas įmonei jau skolingas, t.y. kad išmokėti pinigai "pagal žiniaraštį" programa puikiai mato. Tik iš kur išmokėti? Nors programoje ir galima nurodyti, kad perkama paslauga, bet vis tiek kas gaunasi mokant už kad ir omnitel paslaugas? Kas mėnesį prie prekių atsiranda dar vienas vienetas. Tai ką, jį paskui nurašinėt? Kaip programai nurodyt pirkimą, jei už prekes atsiskaityta banko kortele? Čia juk ne banko pavedimas ir pardavėjo sąskaita yra nežinoma. Ir tuo labiau ne kasos operacija. Kasos įmonė išvis neturi, jokių žurnalų neveda ir grynais pingais neatsiskaitinėja.

Galutiniam rezultate po keturių dienų bandymų gryžau prie excelio, nors ir ilgiau užtrunku, bet prie cento užtrukau tikrai ilgai bandydamas suprast, kaip ten kas darosi. Beje, cento dokumentacijoj nėra ir labai daugelio paaiškinimų. Kas dar? Na ar sunku pridėti mygtuką prie opcijos logotipo spausdinimas. Tam kad nurodyti kur yra logotipo failas. Tuo labiau dokumentaciją ir programos tooltipus reiktų suvienodinti, nes dokumenacijoj sakoma, kad spausdinama iš logo.bmp o programa jau teigia, kad iš logo.jpg. Na, gal aš dar nedaaugau, bet likau dirbti su exceliu ir kartais pasvajoti apie scala.

Algirdas
2004-09-10 17:30 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105803

vikijel rašė: Labai paprastas patarimas - jei parsisiuntei Cento demo versija, is ten pat parsisiusk naudojimosi instrukcija. Ji nieko nekainuoja ir labai supaprastins darba.

Sutinku, kad tai būtų paprasta, jei toje instrukcijoje tai būtų parašyta. :) Deja.... Ir išvis, apskaitos programa turėtų padėti, o ne trukdyti. Tris dienas nesugebu normaliai atlyginimų vieno žmogaus už du mėnesius sutvarkyti. Exceliu tą padariau per 15 min. Susidaro toks įspūdis, kad geriausia apskaitos programa - excel. Ir nereikia aiškintis "kodėl tą rodo ten, o šitą kitur". Pirmą dieną jau rimtai svarsčiau apie "centas" pirkimą. Kuo toliau tuo labiau nusivyliau. Dokumentacijos atžvilgiu tai skysčiausia iš matytų programų. Na, kaip visada pasitvirtina taisyklė -"kiek mokėsi tiek ir gausi". Visigi negalima už 500 litų nupirkti stebuklo.
2004-09-10 16:59 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105797

Sytyj rašė: Išmokėjimas per banko kortelę leidžia atspausdinti išmokejimo žiniaraštį pagal kurį jus formuosit mokėjimo pavedimą bankui - kai įtrauksi tą pavedimą tai tada nurašys nuo banko sąskaitos.


Tai kad tie algo išmokėjimai "pagal žiniaraštį" matosi prie įvykdytų mokėjimų. Ir jei padarau dar pevedimą, tai darbuotojas jau tampa skolingas įmonei. Tai kas per velnias yra tie mokėjimų dokumentai "pagal žiniaraštį"?
2004-09-10 16:55 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105796
Taigi, radau, kad išmokėjus atlyginimą "per banko kortelę", tai matoma mokėjimų dokumentuose pasirinkus "pagal žiniaraštį". Ir sumos nenuskaičiuojamos nuo bendro banko sąskaitos likučio. Rankutėm padarius banko pavedimą viskas puikiai nuskaičiuojama. Tai kokia prasmė tada atlyginimų skaičiavimo dalyje išvis daryti išmokėjimus, ir ką reiškia tie dokumentai "pagal žiniaraštį"?

P.S. Ir kas sugalvojo tą buhalteriją? :))))
2004-09-10 13:58 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105668
O jei nėra kasos įmonėje? Ta prasme viskas vyksta per banką?
2004-09-10 12:46 Programinė įranga » Centas. Pora klausimų » #105636
Sveiki,

Jei labai nusišnekėsiu per daug nemuškit - esu tikrai ne buhalteris ir dabar dar tik mokausi(savarankiškai) atlikinėti elementarią apskaitą.
Taigi užvakar parsisiunčiau programą "Centas". Bandžiau ir RODA ir Debetas demo versijas, bet cento paprastumas sužavėjo. Pirma programa kurioj sugebėjau bent jau suvesti visus įmonės duomenis ir darbuotojus. Antrą dieną sugebėjau netgi paskaičiuoti tų darbuotojų atlyginimus. :) Dabar sėdžiu trečią dieną ir niekaip nesugebu tų atlyginimų išmokėti... Taigi atsidarau atlyginimų skaičiavimą, nurodau paskaičiuoti atlyginimą ir pandau "išmokėti per banko kortelę". Atsiranda naujas langas, jame nurodyta kam ir kiek išmokėti, peržiūrėjus atrodo, kad lyg ir gerai.
Klausimas: ką toliau daryti, kad tas išmokėjimas nusirašytų nuo banko sąskaitos likučio? Nes padarau "Įtraukti", sako "viskas ok, viską įtraukiau", bet banko sąskaitos likutis nesikeičia. Ar aš kažko nesuprantu?
Klausimas 2: Užkraunu pavyzdinį sąskaitų planą. Ką reikia padaryti, kad jame atsirastų pradinis banko sąskaitos likutis(tarkim, kad įmonė neturi jokių įsipareigojimų, pajamų ar pan ir sąskaitoje yra tik įstatinis kapitalas) kurioj nors sąskaitoj?

Pagarbiai,

Algirdas Brazas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui