Tax.lt narys 30

3
Tax.lt narys nuo
2004-07-09
30
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-07-10 21:59 Bendra » kai firma apmoka už darbuotojo mokslus » #93224
[quote:260adf310f]Nei įsakymas, nei sąskaita 30 situacijoje nefiguruoja. Praktikoje pasitaikė taip, kad darbuotojas ar savininkas po gero pusmečio išsiaiškindavo, kad tam tikrus mokslus jam galėjo apmokėti ir įmonė, todėl puldavo atsiimti pinigus. Tačiau už mokslą sąskaitoje/kvite figuruodavo ne tarkim UAB "Adeptas" ar UAB "Defetizmas", bet "atsibudusio" žmogėno vadas ir pavardė... Štai čia ir yra kliūtis.[/quote] Įsakymas ir sąskaita ne kliūtis, pataisomi dalykai, nes studijos dar neprasidėjo. Jei sąskaitoje bus įmonės pavadinimas, ir, ko gero, bus nurodyta, už kokį žmogelį reikia sumokėti... Blyn blyn, patarkit, kaip sutvarkyti taip, kad galima būtų paversti įmonės išlaidomis! Na, pafilosofuokim. Tarkim, kai į banko atsiskaitomąją sąskaitą įnešami gryni pinigai, rašoma, kad mokėtojas - ne įmonė, o Petras Petraitis ar Ona Onaitytė + asmens kodas. Tai kaip jiems galima išmokėti grynais? Juk nerašom, kad tai buhalterio paskola įmonei!
2004-07-09 17:29 Bendra » kai firma apmoka už darbuotojo mokslus » #93126
Wolf, ačiū už atsakymą.
Tačiau įra įrodymas, kad pinigai taip buvo panaudoti - banko kvitas, kuriame nurodyta, kad darbuojas moka universitetui už išlyginamąsias studijas. Kur kliūtys traktuoti kaip įmonės išlaidas darbuotojo studijoms?
2004-07-09 15:03 Bendra » kai firma apmoka už darbuotojo mokslus » #93075
[color=brown][/color]
Sveiki.
1. Ar įmonė gali sumokėti už darbuotojo išlyginamąsias studijas (vienerius metus jis bus ne studentas, o klausytojas)? Ir ar viskas taip pat - neleidžiami atskaitymai, neapmokestinama GPM ir Sodros įmokomis?
2. Jei už mokslą darbuotojas susimokėjo pats, bet įmonė pavėlavusi nori sumokėti už jo mokslą ir išmokės jam grynais, nurodydama, kad tai padengiamos studijų išlaidos, ar galima tai traktuoti taip pat, kaip ir sumokėjimą tiesiai mokymo įstaigai? Žinoma, gyventojas šių sumų netrauks į leidžiamus atskaitymus. (Girdėjau, kad klausytojai (išlyginamųjų studijų pirmaisiais metais būsim ne studentai) ir taip negali pasinaudot GPM mokesčio lengvata?)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui