Tax.lt narys Melissa

M
Tax.lt narys nuo
2004-07-13
Melissa
forume parašė 18 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-09-21 10:11 Bendra » AUTOMOBILIS (mokesčiai, normos ir kita) » #107267
Sveiki,

norėjau pasiklausti, ar reikia kur nors registruoti automobilio panaudos sutartį? Jei ne, tai galėčiau sudaryti ją atbuline data....
Automobilis yra darbuotojo ir būtų perduotas įmonei neatlygintinai juo naudotis, dengiant visas išlaidas kurui, remontams, ir t.t.

Labai reikėtų tiksliai žinoti, ar galiu panaudos sutartį sudarytį atbuline data, nes pribrendo reikalas nurašyti kurą...

Iš anksto ačiū už atsakymus.
2004-08-04 09:28 Įvairūs » Darbo laiko apskaitos tabelis » #97768

Kotryna rašė: Vyriausybės nurodymai:
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=1590...

Darbo inspekcijos nurodymai:
www3.lrs.lt/cgi-bin/preps2?Condition1=8307...

Man atrodo, kad dapie dirbančius mažiau, nei pusę etato reikia pranešti bet kuriuo atveju, tik VN numatytom pareigybėm netaikomi apribojimai dėl skaičiaus (jie neįeina į 10 ar 20 proc.)


smile
gal man jau panikuot? buhalterė pas mane 2 val./d. dirba (jau porą mėnesių) ir niekas niekam nepranešinėjo...
gal kas tiksliai žino, ar jau pulti i VDI skambinti?
2004-08-04 09:18 Įvairūs » Pareigu pakeitimas » #97763

NERA rašė: Aš išduodu senuoju nr, tik nežinau ar tai gerai smile


mano nuomone, reikia nauja numerį rašyti - tai juk naujas pažymėjimas, na ir kas, kad tam pačiam žmogui. kai baigiasi galiojimas tai juk su nauju numeriu išduodi. Numerį juk ne žmogui, o tam popiergaliui priskiri.

dar turi būti toks pažymėjimų registravimo žurnalas, tai ten žmogus pasirašo kai gauna ir kai grąžina pažymėjimą. tada viskas easy - gražino Nr 5, pasirašė, gavo Nr 8 ir pasirašė (ta pačia data, kai ir darbo sutartį pakeiti).
2004-08-03 09:17 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #97469

Loreta rašė: Pabandyk taip. Iš Sheet2 A10 nori atkelti į Sheet1 A10. Daryk taip:

atsistoji ant sheet 1 A10 ir darai formulę =Sheet2!A10

Čia tarpe šauktukas - man viskas gražiai keliasi.


Galima dar paprasciau - juk nereikia visko rankomis suvedinėti. ateini i Sheet 1 A10, spaudi "=", eini i Sheet 2, spaudi ant A10 ir enter. (taip nesuklysi su celiu koordinatėm - iškart gali matyti, kuria info nori nukelti).

Taip galima ir skirtingus failus susieti ir tada viename kažką pakeitus, kitame atidarant atsirastu užrašas apie linkus ir ar nori juos atnaujinti. sakai, kad nori ir faile pasikeičia duomenys. (pvz., as seku klientu atsiskaitymus ir kaupiu apie juos kitą info atskiruose failuose ir turiu atskirą failą, kur persikelia visa apibendrinta įsiskolinimų info - atsidaru viena failiuka ir matau pagrindinius duomenis apie visus klientus, o jei reikia detalių, tada jau žiūriu konkrečius failus pagal įmones)

Gal čia nieko naujo nepasakiau, bet gal kam ir pravers.. Šiaip pati dirbu su OpenOffice, bet jis niekuo nesiskiria nuo MSOffice.
2004-08-02 15:16 Įvairūs » Darbo laiko apskaitos tabelis » #97351

niolika rašė: O jei dirba 4 val x 5 dienas per savaitę, tai čia skaitos pusė etato ir tada pranešti VDI nereikia?


kiek pamenu, VDI pranešti reikia, jei dirba mažiau nei 4 val. per dieną, tačiau yra išimčių. neatsimenu, kox teisės aktas, bet ten išvardinta, apie kokias pareigas dirbančius nereikia pranešti (pvz. buhalteris gali dirbti nors ir vieną valandą per dieną ir nereikės niekam pranešinėti) - dabar greitai nesurasiu to failo, gal kas po ranka turi.
2004-08-02 11:56 Įvairūs » Darbo laiko apskaitos tabelis » #97289

Melissa rašė:

birele rašė: 153 straipsnis. Darbo trukmė švenčių ir poilsio dienų išvakarėse

1. Švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus.

Tai iš šio str. vadinasi, jei dirbi 4 valandas trumpinti laiko nereikia... smile


145 str. apibrėžia, kas yra "sutrumpintas darbo laikas". taigi, jei siaip dirbi 4 val (pagal sutartį) tai yra "ne visas darbo laikas" (146 str. 1d.) ir trumpinti laika REIKIA.


taigi gan aiškiai DK parašyta: yra dvi visiškai skirtingos sąvokos (nors skamba panašiai) - "sutrumpintas darbo laikas" ir "ne visas darbo laikas".

Pirmu atveju, vadovaujantis 153 str., darbo laikas prieš šventes netrumpinamas (rašo, "išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus"). Antru atveju, kai darbuotojas dirba "ne visa darbo laiką" (pusė, ketvirtadalis etato, ar šiaip - kiek darbo sutarty numatyta), darbo valandos prieš šventes trumpinamos 1val.

Čia apie sutrumpinta darbo laika (atvejai, kai prieš šventes netrumpinamos darbo val.):
145 straipsnis. Sutrumpintas darbo laikas
1. Sutrumpintas darbo laikas nustatomas:
1) asmenims iki aštuoniolikos metų - pagal Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo nuostatas;
2) asmenims, dirbantiems darbo aplinkoje, kurioje sveikatai kenksmingų veiksnių dydžiai viršija darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų nustatytus leistinus ribinius dydžius (kiekius) ir kai techninėmis ar kitomis priemonėmis jų kiekio darbo aplinkoje sumažinti iki sveikatai nekenksmingų dydžių neįmanoma, darbo laikas nustatomas atsižvelgiant į darbo aplinką, bet ne ilgesnis kaip trisdešimt šešios valandos per savaitę;
3) asmenims, dirbantiems naktį.
2. Darbuotojų, kurių darbo pobūdis yra susijęs su didesne protine, emocine įtampa, darbo laiko sutrumpinimo tvarką nustato Vyriausybė.
2004-07-30 11:34 Įvairūs » Darbo laiko apskaitos tabelis » #97013

birele rašė: 153 straipsnis. Darbo trukmė švenčių ir poilsio dienų išvakarėse

1. Švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius darbuotojus.

Tai iš šio str. vadinasi, jei dirbi 4 valandas trumpinti laiko nereikia... smile


145 str. apibrėžia, kas yra "sutrumpintas darbo laikas". taigi, jei siaip dirbi 4 val (pagal sutartį) tai yra "ne visas darbo laikas" (146 str. 1d.) ir trumpinti laika REIKIA.
2004-07-29 10:32 Įvairūs » Darbo laiko apskaitos tabelis » #96685

sekretute rašė:

birele rašė: Darbuotojama, kurie dirba per dieną 4 valandas, tai prieš šventes jiems nesutrumpinamas darbo laikas 1 valanda, o visi kiti tai 1 val. trumpiau dirba.Taip?Jei aš kystu pataisykit. smile


prieš savaitgalius netrumpinam, o prieš šventes - 3 val


panašu, kad tikrai taip. aš čia irgi pasimetus dėl tų tabelių pildymo - del buhalterės, kuri dirba tik 2 val. per diena, net į VDI skambinau paklausti, tai sakė - rašyk 1 val. (čia prieš jonines buvo)
2004-07-22 15:42 Įvairūs » Darbo laiko apskaita » #95702

niolika rašė: Sveiki, gal ne šitoj temoj, bet vis tiek būkit gerčučiai, patarkite........
Kaip teiingai įforminti sutarties punktą dėl darbo laiko, jei žmogus dirba tik tada, kai reikia, t.y. kartais per dieną 4, kartais 6, kartais visai nedirba, bet per savaitę neviršija 40 val., o per dieną 8 val.?


na, kazkaip panasiai reiketu rasyti ir tokiu atveju, manau, patogu valandinis apmokejimas:


?.?. Darbuotojas ir Darbdavys susitaria, kad Darbuotojas atvyksta į darbo vietą tik Darbdaviui gavus užsakymą XXXXX gamybai ir atlieka minėtą užsakymą. Apie gautą užsakymą Darbdavys informuoja Darbuotoją telefonu, dviejų darbo dienų bėgyje nuo užsakymo gavimo.
?.?. Maksimali darbo dienos trukmė aštuonios valandos, nuo x iki x valandos, darbo savaitė – penkios darbo dienos nuo pirmadienio iki penktadienio.


?.?. Darbdavys įsipareigoja mokėti darbuotojui šį valandinį darbo užmokestį: x.xx Lt (suma žodžiais) už valandą, priklausomai nuo išdirbtų valandų kiekio.
2004-07-20 09:27 Įvairūs » Sveikatos pasas » #95000

Daivuze rašė: Sveikuciai,

As ir vel kreipiuosi i Jus konsultacijos smile
Nesenai pradejau darbuotis, todel dar truksta patirties ir ziniu smile
Taigi, ar siunciant darbuotoja med. apziurai butinai jam reikia israsyti asmens medininini pasa (knygele)? O gal but kur nors internete yra paprastos spec. formos ar blankai f048/a? Ar galiotu paties sukurtas siuntimas? smile
Nuosirdus ACIU uz pagalba smile


mano manymu, knygelė reikalinga. ten klijuosi nuotrauką, surašysi darbuotojo duomenis ir dar kenksmingus faktorius nurodysi (kodais), kad poliklinikoj žinotų, ką tikrinti ir ką kenksmingo tas žmogus dirba.
internete formos rasti nepavyko, bet turbūt ir nėra. knygelė kainuoja viso labo tik 3-4 Lt, o daiktas turbūt iš tiesų privalomas (ten kai kuriems darbuotojams juk kasmet reikia sveikata tikrinti, tai ir pildys tą vieną pasa).
2004-07-20 09:18 Įvairūs » Direktoriaus įsakymas » #94995

dana1 rašė: Taip ir rašyk ant darbo pažymėjimo - akcininkas Petras Petraitis.


ačiū, jau vakar suantspaudavau pažymėjimus. galvojau, galvojau ir parašiau "steigėjas". galų gale, čia turbūt vistiek tokia smulkmena.. turbūt pati sau problemų prisikuriu, nors kai esi žalia žalia, tai kažkaip nedrąsu kartais.
2004-07-19 16:21 Įvairūs » Direktoriaus įsakymas » #94932

dana1 rašė: Kadangi pas mus yra vienas akcininkas (ne direktorius) jis priima direktorių, o taip pat ir su direktoriaus darbo pažymėjimu- pasirašo tas pats akcininkas


ačiū. Turbūt reikia ir man akcininko parašo ant pažymėjimo. bet ten dar pareigos pagal tipinę forma rašosi, tai taip ir rašyti - akcininkas v.pavarde parašas? ar geriau nieko nerašyti? (akcininkas tai ne pareigos)
2004-07-19 12:47 Blevyzgos » Akimirka » #94870
jei jau apie sapnus...

niekas ši savaitgalį nesapnavo, kad pas juos į balkoną šokinėja katės su Scotch'iu apvyniotom letenėlėm? (šiaip tai kraupus vaizdelis)
2004-07-19 12:22 Įvairūs » Direktoriaus įsakymas » #94864

dana1 rašė: Pas mus tai direktorius parašė prašymą akcininkui, kad priimtų į darbą, o Akcininkas parašė įsakymą, kad nuo tada ir tada priimti Petrą Petraitį direktorio pareigoms.


pas mus tai steigiamojo susirinkimo protokolas ipareigoja viena akcininka su kitu sudaryti darbo sutarti del direktoriaus pareigu. su sutartim lyg ir aisku sitoj vietoj.

bet pries tai nuskambejes klausimas del darbo pazymejimo isties idomus.. pas mane ta pati situacija - niekaip negaliu jo uzantspauduot, nes nezinau, kas ant direktoriaus darbo pazymejimo pasiraso..
patarkit ka daryt..........
2004-07-16 11:16 Įvairūs » Nesąmonių muziejus » #94542
gal kas zino, kas yra "dorsalinio kamieno ganglijus"? smile
2004-07-16 10:57 Blevyzgos » Kokias knygas skaitot? » #94536
jei kas skaito rusu kalba, cia yra turbut didziausia biblioteka ir labai aiskiai surusiuota (viska galima atsisiusti txt formatu):

www.lib.ru

siaip, pavyko ten rasti ir knygu anglu kalba, nes rusiskai man kazkaip sunkiai skaitosi..
2004-07-13 13:06 Įvairūs » akciju sertifikatai, akcijų apskaita » #93609
Gerieji žmonės, padėkit smile

gal ir kvailas klausimas, bet labai reikia gauti atsakyma iš žinančio žmogaus... šiandien liepė viską sutvarkyti.... smile
2004-07-13 12:45 Įvairūs » akciju sertifikatai, akcijų apskaita » #93601
Sveiki,

labai prašau padėti - pradėjau dirbti neseniai įsisteigusiame UAB ir čia krūvos nesutvarkytų galų..

Visų pirma, del akcijų sertifikatų: įstatuose nurodyta, kad akcijos paprastosios vardinės, materialios. ar galima išduoti sertifikatus, jei to nenumatyta įstatuose? (ABĮ rašo, kad "įstatuose gali būti nustatyta vietoj mat. akcijų išduot sertifikatus", tačiau kaip ir neprivaloma)

kitas klausimas - kokių dar dokumentų reikia (akcininkai du, akcijos materialios, paprastos vardinės).

iš anxto dekui už pagalbą
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui