Tax.lt narys allionka

A
Tax.lt narys nuo
2016-02-25
allionka
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-12-06 19:02 Bendra » Mažoji bendrija » #1404487
Sveiki, gal žinote kaip dėl MB veiklos nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogų metu? Kaip tinkamai įforminti MB nario ir vadovo (tas pats asmuo) pajamas taip, kad nesumažėtų motinystės išmokos?
2016-02-25 17:39 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307223
Problema ta, kad aš nežinau net tos darbuotojos vardo ir pavardės, bet maždaug pamenu kaip ji atrodo. Labai jauna. Dar buvau nustebusi, kad tokia jauna jau ten dirba. Ir dar negyvenu Lietuvoje, tai viską dar labiau komplikuoja. Greitu metu būsiu Lietuvoje, gal ir pamėginsiu nueiti į VMI ir surastį tą darbuotoją. Skandalo nekelsiu, kaip ir sakėte, visi klaidas daro, juolabiau ji tokia jauna, bet gerai būtų, kad bent žinotų, kad jai reikia būti atidesnei ir neteikti klaidingos informacijos. Kas žino, jei ji geras žmogus gal ir padėtų man šioje situacijoje. Delspinigiai tikrai nedideli...nesu tokia išdidi ir dėl jų net nesiginčysiu. Bet mano kaip mokesčio mokėtojo reputacija liks sugadinta visam laikui, kas žino, gal paskui tai atneš man rimtų pasekmių, o čia jau rimta problema.
2016-02-25 16:42 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307197
Aš irgi tą patį manau, kad niekaip negaliu įrodyti tiesios. Labai gera idėja dėl rašto VMI, seksiu Jūsų patarimu ir parašysiu raštą VMI.
2016-02-25 16:34 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307194
Dėl klaidų, žinoma, galima suprasti, visi mes žmonės ir visi darome klaidas. Bet čia atsakomybės reikalas. Jei padarei klaidą, turi už ją atsakyti. Aš už savo klaidas darbe galiu būti griežtai nubausta pagal įstatymus - tai yra visiškai normalu, tai yra mano atsakomybė. O VMI darbuotojai, kokia tada jų atsakomybė? Taip išeinai, kad jie už teikiamą informaciją niekuo neatsako. O tai jau, mano įsitikinimu, neteisinga. Galiausiai aš privalau žinoti ir su savo darbu susijusius teisės aktus, ir dar visus su mokesčiais susijusius teisės aktus, bet tai yra visiškai nesąžiniga. Kiekvienas turi dirbti savo darbą ir už jį atsakyti, ar dirbu savo darba ir turiu savo atsakomybę, o VMI darbuotojai turi dirbti savo ir už jį atsakyti. Lygiai taip pat ir gydytojas turi gydyti, o mokytojas mokyti. Jeigu gydytojas ir mokytojas dar turės tvarkyti mokesčių klausimus, tai kaip jie galės visiškai atsiduoti savo profesijai ir būti geru gydytoju ir mokytoju?
2016-02-25 16:03 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307171
Ir man atrodo, kad nieko aš neįrodysiu ir nieko nepešiu. Labai gaila dėl sugadintos mano istorijos, taip stengiausi viską laiku deklaruoti, mokėti, jokių mokesčių neslėpti. Labai jums visiems ačiū už sugaištą laiką, patarimus, citatas ir nuomones!
2016-02-25 15:35 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307157
Labai ačiū visiems už atsakymus. Viską, ką parašėte ir pati žinau, man pačiai į galvą ateina ta pati frazė "įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės". Na bet aš juk ne teisininkė ir net ne verslininkė tokius dalykus išmanyti...tam ir reikalingos valstybės įstaigos, paprastiems žmonėms įstatymus aiškinti. Bet kam tada iš vis tie VMI darbuotojai jei jie ne velnio nepadeda, o tik kenkia? Mano nuomone jie privalo atsakyti už savo žodžius. Ar aš neteisi? Kitaip išeina jie man gali privelti bet ko, o kalėjime atsidursiu aš, o ne jie. Man tiesiog įdomu, ar kas turi panašios patirties ir, jei turite, kaip elgėtės? Delspinigiai labai nedideli, ir mokesčių suma nedidelė, kaip ir visada kiekvienais metais. Čia ne pinigų klausimas, o principo. Aš visada būdavau atsargi su VMI ir atsidariusi veiklą viską labai gerai išstudijuodavai ir žinodavau. O šį kartą kažkaip paskubėjau, patingėjau ir nepasiskaičiau teisės aktų. Bet tai juk nereiškia, kad VMI darbuotojai neturi atsakyti už savo aplaidumą.
2016-02-25 14:54 Bendra » VMI klaidingos informacijos teikimas » #1307149
Sveiki, ar kas turite patirties dėl VMI darbuotojo(-ų) suteiktos klaidingos informacijos, kuri jums sukėlė problemų? Trumpai drūtai, buvau nuvykusi į VMI skyrių, su giminaičiu (t.y. liudininku), dėl veiklos tipo keitimo (iš nuolatinio Lietuvos gyventojo indiv. veiklos į nenuolatinio Lietuvos gyventojo indiv. veiklą). Veiklos tipas pakeistas. Darbuotoja akis į akį pasakė, kad metinę deklaraciją (nuo 2015 m. sausio 1 d. iki veiklos tipo pakeitimo dienos) turiu išpildyti iš karto, o mokėti mokesčius, kaip įprasta, iki gegužės. Dabar, kaip perkūnas iš giedro dangaus, gaunu nurodymą bankui išskaičiuoti iš mano sąskaitų mokėtinų mokesčių sumą su delspinigiais. Nurodymą galima apskųsti teisme. Bet ar įmanoma įrodyti darbuotojos nekompetentingumą ir priversti ją atsakyti už šį mano mokesčių nesumokėjimą, dėl kurio kalta tik ji?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui