Tax.lt narys rokas001

R
Tax.lt narys nuo
2016-08-09
rokas001
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-08-09 18:22 Bendra » Mažoji bendrija » #1326462

virbuh rašė:
Taip, į išlaidas ir VSD ir PSD ir išmoka iš pelno (02 kodu), taip pat mažina pelną.
Jei tik išsiimama pelno 02 kodu, mokėti sodrai privaloma įmonei, tą mėnesį kai išsiėmė pinigus. Neišsiimi, nieko nemoki, bet nesi draustas pensijai.


Tai norite pasakyti, jog net ir pati išmoka (tarkime, tai yra 500 eur + VSD + PSD) bus įrašyta į įmonės išlaidas? Net ir tie 500 Eur, kuriuos aš sau išsimokėjau, kaip su darbu susijusiais santykiais?
2016-08-09 18:01 Bendra » Mažoji bendrija » #1326456

virbuh rašė:
3. Taip, bet leidžiami atskaitymai ir mažina pelną dar būsit drausti ir ''eis'' stažas(galvokit kaip surinksit 35 m stažo smile )


Nenupasakomai jums dėkoju, už pagalbą!

Sakydami "atskaitymai", ar jūs turite omenyje, kad bus galima PSD ir VSD įmokas priskirti išlaidoms? Ar kaip konkrečiai atskaityti?
Ir ar 3-čiuoju įvardintu atveju reikėtų mokėti vistiek PSD, jeigu esame draudžiami valstybes (t.y esame studentai)?
2016-08-09 15:57 Bendra » Mažoji bendrija » #1326443
Sveiki, turiu labai aktualų ir rūpimą klausimą. Nors jis ir jau buvo išklausinėtas tikriausiai 100 kartų, perskaičiau internete kokius 20 straipsnių ir išnaršiau 3 skirtingus forumus, internetu kalbėjau su pora auditorių (ir vieni priešarauja kitiems - tai kelia daugiausiai neramumų) niekur PILNAI, dar kartą pabrežiu, PILNAI sukonkretinto atsakymo neradau. Skaičiau VMI nuostatus, LRS, tačiau vistiek liko neaišku, nes būtent Mažajai Bendrijai VISŲ sukonrektintų mokesčių tarifų niekur neradau.

Situacija: dviese su kolega norime pradėti vystyti veiklą ir atsidaryti MB. Abudu esame studentai. Abiems mažiau nei 29 metai.

1. Ar tai kad mes esame studentai, ką nors keičia? Ar tai suteikia mums kokias nors lengvatas?
2. Ar reikės mokėti PSD? (Jeigu ne, tai kokias atvėjais nereikės mokėti?)
3. Ar reikės mokėti VSD? (Jeigu ne, tai kokias atvėjais nereikės mokėti?)
4. Koks būtų pats geriausias (tai reiškia - pati mažiausia mokestinė našta) variantas išsimokėti sau pelną?

Taip pat, būtų šaunu, jeigu būtų galima išgirsti visų pelno išsimokėjimo būdų detales (t.y susijusius mokesčius).
Prašau, jeigu galima, tai rašant paminėkite konkrečius mokesčių dydžius, o ne tik (PSD, VSD, GPM, ir t.t)


Kiek suprantu, galimi pelno išsimokėjimo būdai yra tokie: (čia parašysiu, kaip aš suvokiu ir suprantu šiuo metu galimus pelno išsimokėjimo būdus. PRAŠAU BŪTINAI mane pataisykite, jei kur nors klystu.) Jeigu galima, būtų šaunu, kad peržvelgtumėt mano šiuos teiginius ir taip pat galėtumėte kartu atsakyti dar ir į mano klausimus, net jeigu reikės pasikartoti kelis kartus, tam, kad galėčiau suprasti viską pilnai iki galo.

1. Kažkurį vieną iš narių (mane arba mano kolegą) registruoti kaip įmonės vadovą(direktorių) ir mokėti atlyginimą. Vienintelis mokestis 15% GPM. Apribojimų jokių nėra. Minusas - vėliau, neoficialiai pinigus dalintis per pusę.

2. Pelną išsimokėti kaip avansą (arba kaip dažnai skaitydamas radau įvardinama "asmeninėms reikmėms"). Vienintelis mokestis 15% GPM.
* Vienas auditorius sakė, jog išsiimant yra mokamas tik 15% GPM, o metų gale, darant metinę ataskaitą, vistiek reikia susimokėti PSD ir VSD nuo išsiimtos avansu sumos.

3. Pelną išsimokėti kaip su darbu susijusiais santykiais. Mokesčiai: 15% GPM + 26.3% VSD + 9% PSD. Pats blogiausias pelno išsimokėjimo būdas.

Žmogus, kuris galės atsakyti šiuos mano klausimus ir pataisyti mano teiginius, telaimina jį visas pasaulis, nes kolkas, jaučiuosi visiškai pasimetęs. Ypač, kaip pasitari su 3 skirtingais auditoriais, ir visi 3 skirtingai kalba.


smile AČIŪ smile









Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui