Tax.lt narys edzia4fun

edzia4fun
Tax.lt narys nuo
2016-10-15
edzia4fun
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-04-09 15:29 PVM » Ne PVM mokėtojai ir PVM » #1412498
Sveiki,
nerandu atsakymo į klausimą, tai paklausiu gerb. forumo narių. Asmuo vykdo individualią veiklą (IV) pagal pažymą, perka daiktus tarkime eBay iš trečiųjų šalių. Pardavėjas deklaracijoje nurodo, kad prekė "dovana" ir ji išmuitinama be jokių papildomų mokesčių, nors reali prekės vertė viršija 22 eurus. Daiktas ateina pirkėjo adresu ir toliau sėkmingai parduodamas LT arba į užsienį. IV vykdantis asmuo traukia prekės įsigijimo išlaidas į leidžiamus atskaitymus PayPal invoice pagrindu, kurioje suma yra nurodyta didesnė negu 22 eur ir teoriškai prekei kertant sieną ji turėjo būti apmokestinta PVM. Klausimas, ar IV vykdantis asmuo privalėtų sumokėti PVM į biudžetą, nepaisant to, kad prekė jau "išmuitinta"? Asmuo ne PVM mokėtojas.
2016-10-17 09:24 PVM » E-parduotuvė / PVM mokėjimas Norvegijoje » #1335083
Norvegijos įmonė PVM mokėtoja. Pirkėjai yra fiziniai asmenys, ne PVM mokėtojai.
2016-10-15 23:54 PVM » E-parduotuvė / PVM mokėjimas Norvegijoje » #1335036
Labas vakaras, Gerbiamieji.

Start-up'ui iškilo keli klausimai, todėl kreipiuosi į spec'us smile
Atidaryta e-parduotuvė. Įmonė registruota Norvegijoje. Prekės per parduotuvės e-puslapį parduodamos Norvegijoje (galutinis vartotojas Norvegijoje). Prekės siunčiamos iš Lietuvos (AB Lietuvos paštu), su 0 PVM prikėjo adresu. Klausimas - kaip apskaitomas/mokamas kiekvienos prekės PVM Norvegijoje, jeigu daiktas keliauja iš Lietuvos tiesiai galutinio vartotojo vardu (e-parduotuvės pirkėjui).
Tiesiog kad nebūtų taip, jog prekė ateina vartotojo adresu į paštą ir tą prekę sulaiko pašte, nes nesumokėtas PVM. Galutinis rezultatas - niekad nebesugrįšiantis klientas.
Taip pat - galbūt tokioms operacijoms vykdyti reikalingi kiti papildomi dokumentai? smile

Iš anksto dėkoju už atsakymus. smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui