Tax.lt narys Krifetgo

K
Tax.lt narys nuo
2017-01-25
Krifetgo
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-01-26 10:31 Darbo teisė » Dekretines ir motinystes pasalpa » #1347172

Tininga rašė:

1. Tai skirtingos atostogos, pašalpos skirtingos, jų skaičiavimas šiek tiek skiriasi, taip pat iš skirtingų periodų yra apskaičiuojamos. Iki gimdymo ir po jo suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos (126 k.d.), už jas mokama motinystės išmoka. Joms pasibaigus išeinama vaiko priežiūros atostogų, už jas mokama vaiko priežiūros išmoka. 2-3. Galite išeiti iš darbo - kad ir po nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, išmokas vis tiek gausite. Gautumėte jas net jei kiek vėliau ir kito vaiko lauktumėtės.

[/quote]

Tininga, dėkoju už paaiškinimus.Turiu dar klausimą.
Jeigu išeinu iš darbo po NGA, darbdaviui neturiu teikti prašymo išeiti į VPA? Tokiu atveju turėčiau tik SODRAi teikti prašymą dėl vaiko priežiūros išmokos?
Ačiū!
2017-01-25 23:14 Darbo teisė » Dekretines ir motinystes pasalpa » #1347138
Labai diena visoms!

Is anskto dekoju uz kantrybe atsakant i mano klausimus.

1) Ar dekretines atostogos (iki gimdymo) ir atostogos vaikui priziureti (tarkime 2m) yra skirtingi dalykai? Ar pasalpos apskaiciuojamos vienodai, jei tai yra vienos tos pacios atostogos?
2) klausimas del negrizimo i darba. Dekretines numatytos 2017 birzelio pradzioje, bet grizti i darboviete nenoriu. Jeigu rasysiu prasyma iseiti, ar vis tiek gausuu ismokas (jau turiu virs 12 men stanza)?
3) kaip ir kada geriausiai iseiti is darbovietes, kad tai nepakenktu man? Darbdavys siulo pries dekretines parasyti prasyma iseiti "be datos". Gal po dekretiniu rasyti prasyma iseiti - ar gauciau tada motinystes pasalpa (2m)?

Aciu uz paaiskinimus! smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui