Tax.lt narys RITA1

R
Tax.lt narys nuo
2004-07-29
RITA1
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-07-29 22:07 Apskaita & Auditas » Buhalterines paslaugas teikiancios imones. Kokia Jusu nuomone apie jas? » #96923
Dirbu aš tokioje įmonėje. Na, darbelio žinoma be galo ir be krašto. O statistika vien ką reiškia. Tačiau mano manymu, kas dirba gerai ir sąžiningai jis visur vargsta. Argi lengva gerai tvarkyti apskaitą šiais laikais? Nuo informacijos srauto galva kartais apsisuka.
Matau aš ir privalumų ir trūkumų tokioje įmonėje. Pirmiausiai privalumai kliento požiūriu tai, kad už pakankamai normalią kainą gauna kokybiškas paslaugas. Visus tikrinimus kas liečia apskaitą irgi atstovi apskaitos įmonė. Apskaitos ir audito įmonės darbuotojų atžvilgiu irgi viskas priklauso nuo įmonės politikos. Ar apsirėpti darbo tiek, kad net bendromis jėgomis nieko suspėti negali ar saugant įmonės vardą stengtis kokybiškai atlikti paslaugas ir prisiimti mažiau įsipareigojimų. Mūsų įmonėje darbuotojai dirba nuoširdžiai ir daug. Tačiau turime viską padaryti gerai ir stengtis nedaryti klaidų, nes 5 metų o gal net ir dešimties metų laikotarpyje visos klaidos gali išlysti ir turėti pasekmių. Taigi dažnai dirbame ir po darbo o jeig reikia, tai ir šeštadieniais. O tai skaitau, kad yra didelis trukūmas. Tačiau manau, kad kiekvienas pagalvojęs apie savo darbą irgi pamatys, kad ne vieną viršvalandį ir poilsio dieną yra pradirbęs. Dėl darbuotojo profesionalumo atžvilgio, manau, įmonėje jis auga labai greitai, žinoma viskas priklauso nuo darbuotojo norų.
2004-07-29 21:36 Bendra » Ar LR įmonė gali išrašyti kitai LR įmonei pardavimo sąskaitą užsienio valiuta? » #96920
Iškilo klausimas. Ar galima atlikti pardavimą tarp Lietuvos įmonių užsienio valiuta.
PVZ. Lietuvos įmonė atliekanti ekspedijavimo paslaugas kitai Lietuvos įmonei išrašo PVM sąskaitą faktūrą. Joje nurodo sumas ir litais ir doleriais. Ar buhalteris gali į apskaitą įsivesti pardavimą doleriais. Ir ar neigiamas valiutų kursas bus pripažintas leidžiamu atskaitymu. Apie atsiskaitymus šiuo metu nekalbu.
2004-07-29 21:18 Įvairūs » Klaidu taisymas » #96918
Manau buhalterinių kasos sąskaitų šiaip taisyti negalima. Kadangi kasa neatitinka realybės, reikėtų išsiaiškinti priežastis kodėl taip yra. Visų antrą reikia išsiaiškinti, kas bendrovėje yra atsakingas už kasos operacijas, tai yra kas valdo grynus pinigus. Dar reikėtų išsiaiškinti ar senas buhalteris perdavė kam nors kasoje esančius grynų pinigų likutį (nors akto forma) ir kas dabar už juos yra atsakingas. Taigi išsiaiškinus priežastis dėl ko atsirado skirtumai, manau ir pataisyti galima. Nepatarčiau kasos klaidų taisyti buhalterinėmis pažymomis, kadangi kasoje esantys skirtumai, tai pinigų trūkumas arba perteklius. Nepamiršk apie SAVO ATSAKOMYBĘ. Kasa tai yra labai rimta.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui