Tax.lt narys Eivinaaa

E
Tax.lt narys nuo
2017-03-30
Eivinaaa
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2020-02-17 18:57 Bendra » Mažoji bendrija » #1420881
Sveiki, noriu uždaryti savo bendriją. Esu vadovė ir vienintelis narys esu aš. Nerandu kaip turi atrodyti prašymas likviduoti įmone, gal kas turit pavyzdį ar nuoroda kur galiu rasti info?
2019-08-30 20:19 Bendra » Mažoji bendrija » #1416601
Seiki,
Turiu verslo valdymo bakalauro išsilavinimą, buhalterijos pagrindai yra, esu MB direktorė ir narė tuo pačiu metu. Klausimas: Ar galiu tvarkyti savo įmonės buhalterija pati???
2019-04-24 12:12 Bendra » Mažoji bendrija » #1412989
Kodėl teikiant internetu FR0471 pažymą man neleidžia rinktis 2018 mokestinio laikotarpio, tik 2017?
2019-04-24 10:57 Bendra » Mažoji bendrija » #1412983
O jei MB steigėjas ir vienintelis narys išsideklaruoja iš Lietuvos, jis neprivalo mokėti PSD? Nes jau daugiau nei metai moku PSD, nes darbuotoja sakė jog privalau ir esu deklaruota dėl to dvejose šalyse nors tai nelegalu, bet nei ligonių kasų specialistė nei kitur negavau deramos informacijos apie tai..
2018-02-13 17:02 Bendra » Mažoji bendrija » #1384328

virbuh rašė:

Eivinaaa rašė:
Sveiki, ar savininkas ir vienintelis narys gali išsideklaruoti iš Lietuvos? Ar dėl to nereiks nutraukt veiklos ir nebus kokių bėdelių? Problema tame, kad pagal įstatymą negaliu būt drausta dviejose šalyse, o būnu vienodai tiek Lietuvoj ir užsenyje ir draudimą gaunu užsienyje, tad neverta man mokėti Lietuvoje, o privaloma drausti narį. Nepeikit už nežinojimą, šiuo metu sunkoka.. smile

Sveiki. Viskas galima, svarbu viską pagal reikalavimus daryti. Neparašėt ar ta MB dar LT veiklą vykdo. Jei nevykdot visai veiklos, gal verta stabdyti veiklą įmonės? Ar kitoje šalyje MB vardu veikla vyksta? Pagal viską, jei pakeičiate adresą savo reikia parnešti į VMI ir registrų centras lygtai turi žinoti, bet ar visi taip padaro tai klausimas...

Veikla vyksta Lietuvoje, na dabar minimaliai. Įdarbinimo agentūra pas mane, bet įdarbinimas užsienyje, man moka darbdaviai už surastą darbuotoją. Tai prieš išsideklaruojant įdomu ar kažkam turiu pranešti.. ar po to..
2018-02-12 20:21 Bendra » Mažoji bendrija » #1384182
Sveiki, ar savininkas ir vienintelis narys gali išsideklaruoti iš Lietuvos? Ar dėl to nereiks nutraukt veiklos ir nebus kokių bėdelių? Problema tame, kad pagal įstatymą negaliu būt drausta dviejose šalyse, o būnu vienodai tiek Lietuvoj ir užsenyje ir draudimą gaunu užsienyje, tad neverta man mokėti Lietuvoje, o privaloma drausti narį. Nepeikit už nežinojimą, šiuo metu sunkoka.. smile
2017-12-05 11:56 Bendra » Mažoji bendrija » #1377442
Sveiki,
Turiu mažąją bendrija, esu tiek vadovas tiek jos vienintelis narys. Bendrija moka psd už narį, bet šiuo metu turiu kelių mėnesių mažylę, esu mama. Pagal viską esu draudžiama valstybės ir ligonių kasų puslapyje rašo jog esu drausta, bet atėjo iš sodros laiškas jog įmonė skolinga psd. Gal kas yra susidūręs su panašia situacija? Bendrija vistiek turi mokėt draudimą? smile Ačiū
2017-03-30 14:35 Bendra » Mažoji bendrija » #1354323

virbuh rašė:

rašė: draudžiausi visą laiką savarankiškai


rašė: Gal žinot ar galiu sumokėti vienu kartu psd įmokas prisijungus prie sodros kaip darbdavys visą skolą už tuos mėnesius? Nebus blogai, nes dar nesusigražinau su prašymu savarankiškai sumokėtos sumos? Noriu kuo greičiau viską sutvarkyti, bet esu ne Lietuvoje šiuo metu..

Tai jūs draudėtės pati ir mokėjote tik įmokos kodas buvo kaip savarankiškai mokančio?Tai ne grąžintis reikia, bet keisti įmokų kodus ir užskaitą daryti kaip MB nariui. Sodros specialistės neklausėt to? Bet jei norit, galima ir vėl mokėti, o paskui permoką kaip F Asmeniui gražintis.
O jei mokėti PSD tai paprastai prisijungiat prie įmonės banko ir pervedate visą skolą, jei skola. Pasitikslinkit sodros svetainėje įmokų kodus. Einamos įmokos vienu kodu, skolos kitu kodu, lygtai taip.



Taip, mokėjau savarankiškai ir klausiau ar negalima tiesiog kodą pakeisti. Na pasitaikė ne itin maloni teta, gavau tik keikt daug, ir pašaipų, kad dabar aš būsiu nedrausta kurį laiką ir kad išvis turėjo niekas manes nepriimt, laukiuosi, greit vizitas pas daktare, tikrai nebuvo maloni žinia iš ryto. Tai manau bandysiu mokėt skola šiandien iškart, o tuos sumokėtus susigražinsiu pateikus prašymą, bet prisijungus prie sodros kaip darbdavys/draudėjas neradau skolos, per ten taip pat galima sumokėti psd pasirinkus kodą tinkamą, bet ar nenuplauks jie man kur nereikia nes neduoda rinktis už kokį asmenį moku ir pan..
2017-03-30 13:31 Bendra » Mažoji bendrija » #1354303

virbuh rašė:

Serebro rašė:
Kaip suprantu Jadis reikia pranešti ir kai MB yra tik vienas narys, taip?

Skaitykit MB įstatymą, juk ten aiškia parašyta, nėra jokių išimčių. Kažkodėl niekas nori skaityti, tada kyla ir problemos:
6(1 )straipsnis. Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos duomenys
1. Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos tvarkytojui teikiami šie duomenys apie mažosios bendrijos narius:
1) mažosios bendrijos nario vardas, pavardė;
2) mažosios bendrijos nario asmens kodas;
3) mažosios bendrijos nario gyvenamoji vieta arba adresas korespondencijai. Jeigu mažosios bendrijos narys mažajai bendrijai yra nurodęs savo gyvenamąją vietą ir adresą korespondencijai, Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos tvarkytojui teikiamas tik adresas korespondencijai;
4) asmens tapimo mažosios bendrijos nariu data ir narystės pabaigos data;
5) mažosios bendrijos nario įnašo dydis (kai įnašas piniginis) ir (ar) vertė (kai įnašas nepiniginis).
2. Šio straipsnio 1 dalyje nurodyti duomenys Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos tvarkytojui pateikiami Juridinių asmenų dalyvių informacinės sistemos nuostatuose nustatyta tvarka ne vėliau kaip per 5 dienas nuo mažosios bendrijos įregistravimo Juridinių asmenų registre dienos, o pasikeitus šio straipsnio 1 dalyje nurodytiems duomenims – ne vėliau kaip per 5 dienas nuo šių pasikeitimų dienos.



Ačiū už atsakymą. Užpildžiau, ką reikėjo. Gal žinot ar galiu sumokėti vienu kartu psd įmokas prisijungus prie sodros kaip darbdavys visą skolą už tuos mėnesius? Nebus blogai, nes dar nesusigražinau su prašymu savarankiškai sumokėtos sumos? Noriu kuo greičiau viską sutvarkyti, bet esu ne Lietuvoje šiuo metu..
2017-03-30 11:25 Bendra » Mažoji bendrija » #1354267
Sveiki. Gal galit padėti? Prisidirbau per žioplumą. Turiu įregistruotą bendriją nuo spalio mėnesio, savininkė aš ir vienintelis narys, pasirašius paslaugų sutartį. Aplankius visas įstaigas bet niekas nepasakė kad aš kažkokia forma turiu pateikti registrų centrui papildomai apie narius, nors registruojant įmonę aš viską užpildžius buvau. Dabar paskambino sodra ir pasakė kad aš nedrausta nuo pat įmonės įkūrimo, delspiniginiai, skola ir, t.t. draudžiausi visą laiką savarankiškai ir pas daktarus lankiausi ir ligonių kasoje bųvau prieš kelis mėnesius, ten matė kad esu įmonės savininkė ir niekas nieko nesakė.. buvau girdėjus kad galima iš įmonės saskaitos mokėtis draudima, bet nemaniau kad tik taip galima. Pirmiausiai sakė turiu susitvarkyti registrų centre, bet kaip tai padaryt elektroniniu būdu? Buvau prisijungus, niekur neradau kur ten kąir užpildyt...... help :/
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui