Tax.lt narys ptrw13

P
Tax.lt narys nuo
2017-04-14
ptrw13
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-04-24 12:14 PVM » PVM mokestis uz CFR siuntimo salygas » #1356260
Sveiki,

norejau paklausti del PVM mokescio. Zodziu trumpai: pirkau kelias prekes is Kinijos, jos turejo buti siunciamos FOB salygomis, taciau kroviniui atvykus paaiskejo, kad siuntimas buvo CFR salygomis. Dabar atejo eile moketi visus importo muitus ir PVM. Preliminariai buvau paskaiciaves kiek reikes moketi, taciau atejus saskaitai is muitines nustebau, kad jie dar i bendra suma pridejo ir tuos CFR mokescius. Ekspeditoriaus saskaitoje tie CFR mokesciai buvo nurodyti su 0% PVM, bet muitine man vistiek iskaiciavo juos i bendra saskaita. Bandziaus skaityt PVM istatymo 45 str,kuris sako kad importuojamu prekiu gabenimo paslaugos apmokestinamos 0% pvm.

Tai dabar susimaisiau - ar muitine man neteisingai apskaiciavo ar visgi man nereiketu moketi PVM uz tuos papildomus mokescius? (Tie papildomi mokesciai is vis eina i pardavejo puse kaip suprantu)

buciau labai dekingas uz nuomones
2017-04-14 13:41 Įvairūs » Klausimas dėl pristatymo apmokėjimo CIF principu » #1355618
Sveiki,

ieskodamas informacijos internete radau si foruma ir supratau, kad esu panasioje situacijoje. Trumpai nupasakosiu: Is kinijos uzsisakiau du mopedus, kuriu kaina pasirode labai patraukli. Pardavejas siule siuntima FOB salygomis, as pasidomejes nusprendziau, kad tai palankiausios salygos paprastam pirkejui. Man atsiunte bill of lading, ant kurios nurodytas papildomas ekspeditorius Transtira. Del krovinio pasiemimo turiu kreiptis i juos. As planavau tiesiog nuvykes i uosta krovini pasiimti, nes pats esu is pajurio. Susisiekiau su Transtira ir man jie sako, kad taip nieks nevyksta, jie parsives visa konteineri, iskraus ir tada pas juos atvykes galesiu pasiimt krovini (Vilniuje). Taip pat jie paprase, kad jau pateikciau bill of lading. Tada jie man sako, kad cia joks FOB, sako cia yra CIF salygomis siuntimas. Visaip bandziau aiskintis, taciau panasu, kad tai tikrai yra CIF salygomis, nors iki dabar pardavejas is kinijos mane tikina, kad tai yra FOB. Kaip suprantu esant CIF salygoms, manes laukia dar daugybe mokesciu ir taip pat nujauciu, kad Transtira ikals neblogu mokesciu is savo puses, uz iskrovimas, gabenima ir tt. Krovinio verte 500 USD, turis 1.3 kubinio metro. Ant bill of lading yra parasyta: Freight prepaid, taip pat "Destination port charges incl CISF for consignees account". Kaip suprantu sis teiginys ir reiskia, kad manes dar laukia daug mokesciu, nors pardavejas patikino, kad turesiu susimoket tik importa ir pvm. Ar imanoma sioje vietoje dar ieskot teisybes..?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui