Tax.lt narys dalmik

D
Tax.lt narys nuo
2017-04-23
dalmik
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-04-28 03:56 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1356744
Sveiki darkart, su deklaracijom lyg ir jau viskas aišku, atėjo eilė mokesčiams :) Čia susidūriau su viena problemėle - konkrečiai su el. bankininkystės operacijų limitais (dienos ir mėnesio). Deja, šiuo metu pasididinti limitų negaliu (nes neturiu galimybės atvykti į Swedbank padalinį, esu išvykus), o su esamais limitais tikrai nespėčiau sumokėt visų mokesčių iki gegužės 2 d, pabaigčiau mokėt gal tik birželį :(
Gal turit kokių pasiūlymų kaip sumoketi mokesčius laiku? Ir tuomet jei jau nelieka kitos išeities, ir vėlavimas neišvengiamas, kokius mokesčius (PSD, VSD ar GPM) patartumėte sumokėt pirmiausia, o kuriuos "galima" būtų vėluot? Taip pat, ar yra galimybė informuoti VMI/Sodrą, atsiprašyti ir atidėti datą?
Iš anksto dėkoju už atsakymą.
2017-04-28 03:32 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1356743
Ačiū už atsakymą, artas71 , viskas aiškiau jau ;)

Plius dar mintis šovė - nors aš neketinu greitu laiku išeiti motinystės atostogų, bet jei tarkime išeičiau. Tai skaičiau (jei gerai atsimenu), kad sodra moka išmokas už motinystės atostogas pagal paskutiniais metais uždirbtas pajamas (nuo išėjimo į atostogas momento lygiai 1 metai atgal?). Tad gal čia tas atvejis, kai reikia pagalvoti dėl GPM308M pildymo, pvz. jei deklaruočiau, kad uždirbau pajamas tik pirmą pusmetį, antrą pusmetį būtų 0 - ir toks būtų prastesnis atvejis, nei pajamų išskaidymas per visus metus :/ Ką manote, ar čia susiję?


artas71 rašė:
Galite pildyti, galite nepildyti. SAV forma yra mėnesinė -metinė. Pvz. jei koks IĮ savininkas nori gauti banke kreditą, jis kiekvieną mėn. pildo SAv įrašydamas didesnes nei MMA sumas, nuo kurių turi susimokėti sodrai. Tai forma, leidžianti žinoti savarankiškai dirbančių asmenų pajamas kitoms institucijoms (pvz. kredito įstaigoms, antstoliams).

Jeigu jums neaktualu- nepildote.

2017-04-24 09:38 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1356245
Dėkoju už atsakymą. Tačiau vis vien lieka neaišku kokiu tikslu Sodra prašo GPM308M priedo. Kas jai iš jo? Jei lubos mėnesiui nebus taikomos (nes veiklos neišregistravau) ir jei stažo skaičiavime šis deklaravimas nedalyvauja, man vis dar nėra aišku, ar pildyti šį priedą ar ne...
2017-04-23 00:25 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1356223
Sveiki,
gal kas galėtų pakonsultuoti dėl priedo GPM308M pildymo, gal kas yra pasiaiškinęs. Kokiais atvejais jį yra tikslinga pildyti? T.y. kokiais atvejais apsimoka tai daryti? Nes kaip žinome, jį galima pildyti, arba galima nepildyti - tuomet SODRA uždirbtas pajamas išdėlios po lygiai per visus metų mėnesius. Aš gavau pajamų tik kelis mėnesius. Galbūt tokiu atveju prisitaikytų mėnesio VSD įmokų lubos? Nors nesu įsitikinus, kad taip bus skaičiuojama. Savarankiškai dabar mokėdama VSD įmoką už 2016 m. ketinu imti metinę VSD/PSD bazę ir išskaičiuoti procentus. Kitas dalykas, pataisykite jei klystu, galbūt darbo stažas(skaičiuojamas pensijai) keliais mėnesiais trumpesnis bus užregistruotas?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui