Tax.lt narys gregorijus

G
Tax.lt narys nuo
2017-09-13
gregorijus
forume parašė 16 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-11-25 15:41 PVM » Prekių pirkimas iš ES šalių » #1418519
Sveiki,
Perkame prekes iš Vokietijos PVM mokėtojos. Mes Lietuvoje irgi PVM mokėtojai. Nesuprantu kodėl, tačiau Vokietijos įmonė skaičiuoja mums vistiek savo 19% PVM. Norėjau paklausti kaip supildyti reikia FR0600 formą ir kaip tuomet reikia paskaičiuoti mokesčius. Ar iš bendros sumos minusuoti 16% vokišką PVM ir tada nuo tos sumos skaičiuoti deklaruojant "menamą" 21% PVM ? Kaip susigrąžinti tuos 16% sumokėto PVM ?
2019-10-04 10:18 Įvairūs » Garantija 24 mėn. » #1417520
Sveiki,
Turiu MB, esu pasirašęs sutartį su vienais tiekėjais iš ES valstybės. Jie prekiauja elektronikos prekėmis. Norėčiau jų prekes parduoti Lietuvoje, tačiau nelabai suprantu kaip veikia garantinė sistema. Kaip suprantu, aš, kaip pardavėjas, įsipareigoju suteikti kiekvienam elektros prietaisui 2 metų garantiją. Paklausiau tiekėjų, ką reikėtų daryti jeigu iš jų nupirktas produktas sugenda. Jie atrašė, kad jų parduodama produkcija turi turėti kiekvienoje ES šalyje po garantijos aptarnavimo padalinį. Pažiūrėjau - Lietuvoje yra tie padaliniai. Tačiau man vistiek nėra aišku - aš nusiperku prekę iš tų tiekėjų, jie man atsiunčia į Lietuvą, parduodu prekę klientui, po pusantrų metų prekė sugenda. Klientas atneša greičiausiai prekę man, aš turiu kreiptis į tą garantinio aptarnavimo centrą? Kai kur esu matęs, kad gamintojo garantija suteikia tik 1 metams, tai reiškia, kad antrus metus garantinį servisą turi atlikti mano įmonė?

Ar čia reikia pasirašyti kažkokią sutartį su tais garantinio aptarnavimo centrais ar kaip viskas veikia?
Ačiū už pagalbą.
2018-11-19 16:36 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #1403439
Ačiū labai.
Tą ir norėjau sužinoti.
Perkant iš sandėlių viskas tvarkoje - išrašo be PVM. Tačiau norint pirkti iš internetinių parduotuvių mažai tikėtina, kad išrašys sąskaitą be PVM. Pabandysiu, bet norėjau sužinoti kaip viskas vyksta jeigu reikės grąžintis PVM per EPRIS :)


Kristiana__ rašė:
Iš tikrųjų UK turėtų Jums iškart rašyti SF be PVM.
Šitą vietą pasidomėkit, nes su internetiniais pirkimais nežinau, kaip ten gaunasi.

O jeigu jau grąžintis per EPRIS, tai sąlygos yra tokios:
Jeigu grąžinamės už metus, tai grąžintinas turi būti ne mažiau 50 EUR, jeigu už trumpesnį laikotarpį nei metai, tai ne už trumpesnį ne 3 mėn. laikotarpį ir ne mažiau 400 EUR.

Viename prašyme rašote visas sąskaitas, kiek turite, nesvarbu, kiek tai būtų - 1 SF ar 100. Svarbu apskaitinio laikotarpio trukmė ir grąžintino PVM suma.

Pagal taisykles turi grąžinti per 4 mėnesius, jeigu yra papildomų užklausų - per 8 mėn. Kiek man teko susidurti, grąžino per 4, nesikabinėjo niekada.


2018-11-19 15:42 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #1403428
Ačiū, už atsakymą. O yra kažkokie ribojimai pildant tuos prašymus?

Tarkime - kas kiek laiko galiu teikti prašymą?
Jeigu yra tarkime 10 sąskaitų, pagal kurias noriu susigrąžinti PVM, ar tai yra vienas prašymas (ar viename prašyme galiu nurodyti visas sąskaitas)?
Kiek maždaug laiko užtrunka grąžinimo procesas?



Kristiana__ rašė:
Teikti prašymą UK per EPRIS sistemą arba per tarpininkus.

2018-11-19 11:23 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #1403396
Sveiki, norėjau pasikonsultuoti.
Lietuvoje įkurta MB yra PVM mokėtoja. Veikla - kompiuteriniai žaidimai, kurie parduodami Lietuvoje. Klausimas būtų toks, jeigu norėtumėm įsigyti žaidimus iš UK internetinių parduotuvių. Mes sumokėsime pilną prekės kainą, pirksime per jų internetinį puslapį ir t.t. ir sumokėsime UK PVM. Ką reikėtų daryti norint susigrąžinti sumokėtą PVM Jungtinėje Karalystėje?
2018-08-17 10:14 Bendra » Mažoji bendrija » #1398472
Sveiki,
atidarytas MB. Noriu užsiimti prekyba. Prekės perkamos iš užsienio, parduodamos Lietuvoje. Anksčiau vykdčiau veiklą pagal pažymą, mokėjau GPM, VSD ir PSD (nuo pusės pelno).

Šiuo metu esu vienas MB narys (vadovas), turiu kitą darbą pagal sutartį. Pinigų iš MB imti kurį laiką neplanuoju. Kokius mokesčius man reikės mokėti?
MB pateiktas prašymas tapti PVM mokėtoja. Natūralu, kad už parduotas prekes Lietuvoje turėsiu susimokėti PVM.O kaip dėl kitų mokesčių? Ar yra nuo pusės pelno GPM,VSD,PSD?
2018-08-13 14:50 Bendra » Veiklos sustabdymas » #1398287
Turiu klausimą dėl UAB veiklos sustabdymo.
Esu UAB direktorius, UAB niekada veiklos nevykdė. Buvo atidaryta dar 2014 metais, teiktos kasmetinės pelno ataskaitos, tačiau taip realiai niekas ir nebuvo daryta su įmone. Noriu paklausti kur reikia kreiptis ir ką reikia užpildyti, kad įmonės veikla būtų sustabdyta. Likviduoti nenoriu, tiesiog, kad nekabėtų dar viena įmonė ant galvos, kuri ateinančiu metu nepradės veikti.
2018-08-13 10:27 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1398238

Olesia rašė:

Uždarius Ind. v. manau kad jau pagal tą veiklą nieko negalesit sumoket :) Tad geriau butu, jog jus kaip vadovas paskolintumete MB (paskola), MB atsiskaito su ind.v.

Visus mokesčius galit sumokėti, jei uždarysit ind.v. tuomet ir užpildysit visas reikiamas deklaracijas.
Banko sąskaita paprastai yra uždaroma.



Ačiū, Jums už atsakymą. Tai pasitikslinimui būtų taip:
Aš kaip IV vykdantis asmuo paskolinu savo MB 1000 eur (tarkim). Už tuos 1000 eur nuperku visas IV prekes. Pagal IV apmoku PVM ir kitus mokesčius. Realiai gaunasi, kad mano prekės yra jau MB nuosavybė ir jau sugrąžinau paskolą sau (1000 eur skolinausi, 1000 eur grąžinau kartu su prekėm). Uždarau sąskaitą, viskas pasibaigia. Ir tuos gautus pinigus galiu įnešti į MB kaip įnašą?
2018-08-13 08:58 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1398221
Vykdau veiklą pagal pažymą. Esu PVM mokėtojas. Noriu uždaryti individualią veiklą nes įsteigiau MB. Visas likusias prekes noriu parduoti naujai įregistruotai MB, tačiau MB išmokės pinigus už šias prekes tarkim po 2 metų. Ar galiu uždaryti individualią veiklą ar turiu ją laikyti, kol MB išmokės pinigus?

Taip pat, už parduotas prekes sumokėsiu PVM. Ar galiu iškarto pildyti deklaraciją ir sumokėti GPM ir kitus mokesčius sodrai? Ar reikia laukti deklaruojamo laikotarpio ir tada galėsiu tik pateikti deklaraciją už individualią veiklą?

Taip pat nutraukęs individualią veiklą noriu uždaryti ir banko sąskaitą, kuri buvo naudojama tik individualiai veiklai. Ten esamus pinigus noriu įnešti į savo MB. Ar tai įmanoma?
2018-08-13 08:45 Bendra » Mažoji bendrija » #1398220
Sveiki,
Registruojama nauja MB. Kaip įnašas įformintas nepiniginis. Ar reikia kažkokio apildomo dokumento ar dar ko, kad įvardinti, kas yra įnešama (konkretus daiktas)?

Taip pat po savaitės ar kiek bus norima įnešti papildomų pinigų į MB sąskaitą (esu MB vadovas, įnešu asmenines lėšas). Ar vėlgi reikia kažkokio dokumento, parodančio, kad įnešu tokią pinigų dalį?
2018-07-26 09:38 Bendra » Mažoji bendrija » #1397245

virbuh rašė:
Labai jau gerai norit padaryt. Jei ta parduotuvė bus MB, tai kaip galima atskirti kieno ten kuri prekė yra, ką noriu juk galiu parašyt? Tai tiesiog nuperkate visas prekes iš to žmogaus ir pardavinėjat kaip MB viskas kad būtų. Nežinau, gal kas kitaip sugalvos.


Tiesiog čia taip, kad kai kurias prekes tas žmogus su IV nuperka iš užsienio parduotuvių su tos šalies PVM ir parduoda Lietuvoje.
Jeigu MB pirks iš tų parduotuvių, sumokės tos šalies PVM, tuomet Lietuvos PVM ir tada ilgas procesas dėl sumokėto PVM atgavimo iš užsienio valstybės.
Todėl norima padaryti taip, kad tas kai kurias prekes būtų galima pardavinėti ant kito žmogaus (ne PVM mokėtojo), tačiau įmokų surinkimas el.parduotuvėje galimas tik vienas...
2018-07-26 09:15 Bendra » Mažoji bendrija » #1397242
Turiu tokį klausimą ir nežinau kaip jį reikia spręsti.

Planuojama atidaryti MB (PVM mokėtoja), kuriai priklausys el.parduotuvė.
80% prekių el.parduotuvėje priklausys MB, 20 % kitam asmeniui vykdančiam IV veiklą (ne PVM mokėtojui).
El.parduotuvės mokėjimų sistema sujungta su MB sąskaita (pinigai už visas prekes turėtų įkristi ten).
Ar būtų galimybė padaryti taip, kad jeigu prekę, kuri priklauso IV pažymą turinčiam žmogui, nuperka el.parduotuvėje ir pinigai pereina į MB sąskaitą, kažkaip pervesti tam žmogui tą pinigų sumą ir viskas?

Čia realiai esmė kaip koks Amazon, tik būtų 2 pardavėjai vienoje el.parduotuvėje.
2 įmokų surinkimo sąskaitų nelabai techniškai išeina padaryti, kad už X prekes eina į vieną sąskaitą, už Y prekes į kitą sąskaitą.

Ačiū už pagalbą.
2018-07-23 17:08 Bendra » Mažoji bendrija » #1397052
Sveiki,
Galbūt galėsite kasnors atsakyti į šiuos klausimus.
Dabar vykdau veiklą išsiemęs individualios veiklos pažymą, esu PVM mokėtojas. Noriu steigti MB. Kas konkrečiai keičiasi?

1. Dirbu taip pat pagal darbo sutartį. Ar reikės mokėti mėnesinius mokesčius sodrai?
2. Ar reikia pildyti tokį pat pajamų/išlaidų žurnalą kaip darau vykdydamas individualią veiklą?
3. Ar priimdamas grynuosius pinigus iš klientų galiu duoti grynų pinigų priėmimo kvitą ar reikia pirkti įrangą išduodančią čekius?
4. MB taip pat bus PVM mokėtoja. Ar lygiai taip pat kas mėnesį turėsiu deklaruoti PVM/pildyti i.MAS?
5. Jokio atlyginimo dabar neplanuoju iš MB imti. Ar metų gale deklaruojant reikės mokėti GMP, VSD, PSD?
6. Ar po MB įsteigimo galima įnešti dar papildomai pinigų? Kaip tai parodyti?
2017-09-13 10:49 Bendra » Individuali veikla + PVM » #1370860
Perkamos prekės iš ES šalių su 0% PVM, tai kaip ir šiai dienai gaunasi kiti variantai nelabai aktualūs.

BET tuo pačiu prisėdimu gal galite pakonsultuoti:
Jeigu perku iš ES parduotuvės su tos šalies PVM. Tarkime UK su 20% jų VAT. Parduodant Lietuvoje taip pat turiu mokėti lietuvišką PVM. Tai klausimas:
Ar parduodant prekę aš turiu mokėti visą 21 % Lietuviško PVM ir poto prašyti, kad UK grąžintų man 20% nuo pirktos prekės, ar turiu mokėti tik PVM skirtumą, kuris šiuo atveju 1% ?
2017-09-13 10:37 Bendra » Individuali veikla + PVM » #1370856
Ačiū labai už atsakymą.
Tai gaunasi taip:
Perku už 41,5 €
Parduodu už 45.5 € + PVM = 55.055 €

GMP PSD ir VSD skaičiuoju nuo 4 €, o PVM sumoku valstybei kas mėnesį už parduotas prekes. Teisingai viskas dabar?
2017-09-13 10:03 Bendra » Individuali veikla + PVM » #1370846
Internete daug ieškojau ir nieko nesuradau, kas padėtų atsakyti į šiuos klausimus.
Vykdau individualią veiklą, esu registruotas PVM mokėtojas.

Situacija tokia: kaip paskaičiuoti teisingai visus mokėtinus mokesčius?

1 pavyzdys:
Prekę perku už 50 € iš ES valstybės, be PVM. (Suomija, UK, Estija ir t.t.)
Parduoti prekę Lietuvoje (esu PVM mokėtojas) noriu su 15 % antkainiu t.y. 57.5 €
Kaip teisingai suskaičiuoti kiek turiu sumokėti PVM, kiek VSD, PSD, GMP?
PVM kaip suprantu paskaičiuoju taip: 57.5 € / 1,21 = 9.97 €
Tai gaunasi, kad pelno turėjau: 57.5 € (pardavimo kaina) - 9.97€ (PVM mokestis Lietuvoje) - 50 € (pirkimo kaina) = -2.49 €
Tai taip išeina, kad aš nuo kiekvieno pardavimo 2,49 € „einu į minusą“ ?

2 pavyzdys:
Prekę perku už 41,5 € iš ES valstybės, be PVM. (Suomija, UK, Estija ir t.t.)
Parduoti prekę Lietuvoje (esu PVM mokėtojas) noriu už 55 €
Kaip teisingai suskaičiuoti kiek turiu sumokėti PVM, kiek VSD, PSD, GMP?
PVM kaip suprantu paskaičiuoju taip: 55 € / 1,21 = 9,55 €
Tai gaunasi, kad pelno turėjau: 55 € (pardavimo kaina) - 9,55 € (PVM mokestis Lietuvoje) - 41,5 € (pirkimo kaina) = 3,95 €
Ar nuo tų 3,95 € turiu pradėti skaičiuoti VSD, PSD, GMP ?


Kitas dalykas, kada turiu mokėti PVM ? Pvz.: jeigu nusiperku 10 skirtingų prekių iš ES be PVM, bet per mėnesį parduodu tik 3 prekes, o 7 prekes palieku sandelyje. Ar PVM turiu mokėti tik nuo parduotų prekių?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui