Tax.lt narys nendriuvejas

nendriuvejas
Tax.lt narys nuo
2017-10-20
nendriuvejas
forume parašė 23 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-05-17 13:20 Bendra » BDAR duomenų apsaugos reglamentas » #1392222
Sveiki visi,

Dėl BDAR -
galite kreiptis el.p.: nendriu.vejas@gmail.com, atsiųsime klausimyną, pagal kurį nustatysime,
ar įmonė patenka į BDAR taikymo sritį ir pateiksime paslaugų teikimo variantus.
2018-05-17 13:20 Bendra » BDAR duomenų apsaugos reglamentas » #1392221
Sveiki visi,

Dėl BDAR -
galite kreiptis el.p.: nendriu.vejas@gmail.com, atsiųsime klausimyną, pagal kurį nustatysime,
ar įmonė patenka į BDAR taikymo sritį ir pateiksime paslaugų teikimo variantus.
2018-04-11 12:41 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #1389049
Klausimas, kokias konkrečiai paslaugas teikiate fiziniams asmenims?


Soltera rašė:
Sveiki,

sudvejojau smile

įmonėj pirkėjai sumoka už paslaugas per banką (Fiziniai asmenys) ir nurodo už ką. Tačiau sąskaitos faktūros neišrašomos (ne PVM mokėtojai). Dabar ginčas ar reikia ar ne jos? O aš niekur nerandu stiprių argumentų, kad reikia.
Gal galite padėti?

2018-04-04 11:34 Įvairūs » Kolegos, gal kam reikia papildomo darbelio? » #1388412
Sveiki,

Ieškau papildomo darbo - konsultuoju verslo teisės (statybų teisės ir kt. nekilnojamojo turto) klausimais,
Rengiu/peržiūriu sutartis, konsultuoju kitais šeimos teisės, pavedėjimo ir darbo teisės klausimais),
kreiptis el.p.: nendriu.vejas@gmail.com.
2018-04-03 09:27 Įvairūs » Banko saskaitos perkelimas i kita UAB » #1388275
Sveiki,

Jūsų atveju norint atsakyti į klausimą, bus reikalinga detalesnė informacija.
Jeigu šiuo atveju pirkote UAB'o akcijas, niekas nepasikeitė, ir vis dar yra du skirtingi juridiniai asmenys.
Taigi, jeigu viena Jūsų įmonė su užsakovais turi kaip pvz. ilgalaikes sutartis, bus reikalinga jas persirašyti,
kad pinigai būtų pervedami į kitos įmonės sąskaitą (šiuo atveju veiklos pobūdis nenurodytas).
Be jokio pagrindo kitai įmonei atsiskaityti užsakovas gali nesutikti, jeigu kitai įmonei turi įsipareigojimų, kuriuos susitarta įvykdyti.

2018-02-21 09:11 Įvairūs » Užsieniečių įdarbinimas » #1384972

BoJ rašė:
Labas, turiu klausima del nacionalines vizos isdavimo, kai yra priduotas prasymas gauti leidima laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje :) kas nors buvo jau susidures? nes pridavem dokumentus skubos tvarka, sprendimo dar nera o nacionaline viza pasibaigs per 2savaites.



Sveiki, nieko guodžiančio pasakyti negaliu, kadangi leidimo gyventi išdavimas gali trukti apie pusę metų. Per tą laiką tikėtina pasibaigs nacionalinės vizos galiojimas ir tokiu pagrindu gali atsisakyti išduoti leidimą laikinai gyventi.
Nusimato bylinėjimasis su migracijos departamentu. jeigu norėsite pasitarti, el. p.: nendriu.vejas@gmail.com
2018-01-15 09:51 Bendra » DNSB papildomi darbai ir reikalavimai moketi ne pagal istatyma » #1380811
Sveiki,

Šiuo atveju Liftas yra bendro naudojimo objektas, taigi didesnė tikimybė, kad nubalsavus bendrijos nariams, teks apmokėti už kameros įrengimą.



vvilma rašė:
Sveiki. Gyvenu DNSB. Ir puikiai zinau, kad pagal įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais reikia moketi pagal buto kvadratura, bet taip pat sakoma kad . “Buto ir kitų patalpų savininkas (naudotojas) neprivalo apmokėti išlaidų, dėl kurių jis nėra davęs sutikimo ir kurios nesusijusios su įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytais privalomaisiais statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimais arba dėl kurių nėra priimtas butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimo sprendimas šio kodekso 4.84 ir 4.85 straipsniuose nustatyta tvarka.
Situacija tokia, kad namo pirmininkas prisigalvoja visokiu dalyku, tai jis nori lifte kameras pastatyti, tai kilimus deti bendrose namo patalpose ir pan... Ir gaunasi kad reikalauja jog visi gyventojai moketu ne lygiomis dalimis, o pagal buto kvadratus. Bet istayme nera numatyti sie darbai uz kuriuos reikia moketi pagal buto plota. Uz visus kitus darbus, kas nenumatyta istayme, t.y ka mes kaip bendrija isirengiame savo labui, patogumui, saugumui, komfortui ir t,.t.t. uz juos visi bendrijos gyventojai juk turi moketi lygiomis dalimis? Ar ne taip?
Ir dar kilo klausimas, jei man tokios paslaugos nereikia kaip kameros lifte, tai ar teisingai suprantu sia straipsnio dali, kad galiu isvis nemoketi, nes nereikia ir nesutinku? Ar visgi priklausys jei dauguma bendrijos nariu nubalsuos, tai reikes moketi tada?
“Sprendimai dėl atskirų bendrojo naudojimo objektų, kurie yra arba gali būti naudojami tenkinti ne visų daugiabučio namo savininkų, o tik jų dalies poreikius, nepažeidžiant kitų daugiabučio namo savininkų teisių ir bendrijos visuotinio susirinkimo sprendimų dėl bendrojo naudojimo objektų valdymo, naudojimo, remonto ar atnaujinimo ir tam reikalingų lėšų kaupimo ar skolinimosi, gali būti priimami tik tos dalies butų ir kitų patalpų savininkų ir yra privalomi tai daliai butų ir kitų patalpų savininkų. Tokie sprendimai priimami laikantis šių įstatų nustatytos susirinkimų šaukimo ir sprendimų priėmimo tvarkos.”
Aciu uz atsakyma ir sugaista laika.

2018-01-07 16:33 Bendra » Turiu klausima visiems » #1379998
Svieki,

Jeigu nuomos sutartyje yra tokia sąlyga, kad nuomos kaina priklauso nuo apyvartos (paprastai būna kintama dalis kainos) teks paruošti ir pateikti nuomotojui. Peržiūrėkite nuomos sutartį, gali būti įtraukta sąlyga, kad nepateikimas tokios informacijos laikomas esminiu sutarties pažeidimu.
ir pasekmės po to gali būti nelabai linksmos.



Rainis rašė:

Dorota1 rašė:

taip, kadangi nuomos kaina priklauso nuo apyvartos

Kažin, ar tikrai priklauso? Ką bendro gali turėti apyvarta ir nuomojamo ploto dydis ar kvm nuomos kaina? jokios logikos.
Tokias sutartis labai mėgsta sudarinėti pvz "Senukų" dukterinė įmonė. Surenčia per pusmetį kokią daržinę, nusistato nerealias nuomos kainas, reikalauja pateikti visokios absoliučiai nuomai nereikalingos informacijos. Turėjau tokią įmonę, į dalį klausimų leidau atsakyti, o į tokius, kaip apyvartą ar dar kažkas panašaus, ne. Yra geras rusiškas žodis atsakymams į perteklinius klausimus, ypač kai bandoma reikalauti net konfidencialios informacijos.
Taip kad į kvailus klausimus neatsakinėkite, jokių pažymų neruoškite. Patalpas jie išnuomos vistiek.


2017-12-13 11:21 Bendra » Atleidimas iš darbo už pravaikštas » #1378186

martynas05 rašė:
sveiki,
neteko būti tokioje situacijoje, todėl klausimėlis.

Skyriuje darbuotoja jau kelios pamainos neateina į darbą, atsakinga skambina, ta neatsiliepia.Tada paskambina iš kito numerio atsiliepia, aiškiai liežuvis taisyklingai nevartomas - viskas aišku moteriškė užgėrė, darbas dzin. Liepia atvykti į darbą pasiaiškinti, ta neatvyksta. Jokių laiškų nesiuntėme, skambinta kelis kartus sakyta, na nerūpi tai nerūpi. Galime atleisti už pravaikštas be laiškų siuntimo apie atleidimą? Ar visgi pirmiau būtina siųsti, įspėti, duoti terminą? smile



Sveiki, DK 58 str. 3 d. 1 p. nustato, kad šiurkščiu darbo pareigų pažeidimu gali būti laikomas neatvykimas į darbą visą darbo dieną ar pamainą be pateisinamos priežasties.
Pasiteisinti darbuotojui galimybė turėtų būti suteikta (o gal vėliau atsiras kokia nors pažymėlė iš gydymo įstaigos, kad "labai sirgo") . Išsiųskite reikalavimą pasiaiškinti registruotu paštu, ir žymėkite pravaikštas už visą nebuvimo darbe laiką, ir tik nesulaukus nustatytu terminu pasiaiškinimo, galėsite spręsti dėl atleidimo.
2017-12-06 11:23 Bendra » Antstoliai » #1377600

Jorita rašė:
Laba diena. Reikia patarimo. Darbuotojas baigia išmokėti skolą pagal vykdomąjį raštą , liko 8,51 euro,o į mėnesį pervedame 7,37 euro. Ar mes galime sumokėti visą likusią sumą (yra dar 2 vykdomieji raštai) ? Ir kokius dokumentus reikia pristatyti tiems anstoliams apie visą sumokėtą sumą? Kiek suprantu reikia siūsti tą vykdomąjį raštą, raštą su išmokėtom sumom... ( laisva forma tinka? ) ar ką daugiau? Labai lauksiu jūsų komentarų.


Pagal praktiką, antstolis pilnai išieškojęs skolą pats užbaigs vykdomąją bylą ir priims patvarkymą, kad išieškota pilnai.
Gali darbovietė informuoti antstolį, kad pilnai išieškojo pagal iš antstolio gautą patvarkymą;
Gali pats darbuotojas prašyti patvarkymo iš antstolio, jeigu maždaug per mėnesio laikotarpį negaus iš antstolio tokio patvarkymo (antstolis gautas lėšas turi paskirstyti ne vėliau kaip per 20 dienų).
2017-12-06 11:19 Apskaita & Auditas » Paskolos grąžinimas » #1377599

Raimiz777 rašė:
Visiems ačiū už atsakymus. Suma nesiekia 3000 eurų tad manau be notaro galima apsieit. O skolos grąžinimo raštas gali būti rašomas laisva forma ar visgi yra taikomi kokie nors reikalavimai.


Svarbu tokio pakvitavimo turinys, o ne forma šiuo atveju. Tik iš praktikos rekomenduoju, kad surašytų savo ranka pats kreditorius.
2017-12-06 10:04 Apskaita & Auditas » Paskolos grąžinimas » #1377586

Raimiz777 rašė:
Sveiki,
iš giminaičio paimta beprocentinė paskola. Pasirašytas skolos raštas su grąžinimo terminu. Abi šalys fiziniai asmenys. Skola negrąžinta, tačiau žodiniu susitarimu nutraukta. Praėjus keliems metams skolintojas prašo atgauti paskolintus pinigus, tačiau skolos rašto neberanda ar nebeturi. Noriu gražinti skolą, tačiau nežinau kaip pasielgti, kad nereikėtų skolos grąžinti dukart. Ar galimas paskolos grąžinimo rašto surašymas, kuriuo abi pusės patvirtintų, kad iki šio rašto pasirašymo dienos buvusios skolos gražintos ir iki to laikotarpio sudaryti skolos raštai (jeigu atsirastų) yra nebegaliojantys.
Jei taip galima, gal yra koks šabloninis dokumentas, kuriuo būtų galima remtis, nes norisi, kad jeigu ateityje kiltų problemų pasirašytas dokumentas turėtų teisinį statusą, o ne būtų tik šiaip popierius.


Sveiki, paimkite iš kreditoriaus (skolintojo), ranka surašytą raštelį, galite pavadinti paprastai pakvitavimu, kuriuo jis savo ranka tegu parašo - būtinai sumą ir skaičiais, ir žodžiais, - kad iš Jūsų gavo, Jūs esate pilnai atsiskaitęs ir neskolingas, jokių pretenzijų neturi ir ateityje nereikš. To turėtų užtekti, jeigu vėliau sugalvotų reikšti kažkokias pretenzijas.
2017-12-05 15:07 Apskaita & Auditas » UAB akcijų pardavimas » #1377474

MillaJ rašė:
Sveiki, Bendrovė svarsto galimybę pasirašyti su keliais darbuotojais, opcionų sutartis, skaitan ABĮ, iškylo klausimas, jeigu įmonę valdo vienintelis akcininkas ir įstatuose nėra nurodyta, kad Bendrovė gali išleisti darbuotojų akcijų statusą turinčių paprastųjų akcijų emisiją, o tuo labiau Bendrovė ir nenori leisti papildomos akcijų emisijos, ar akcininkas, gali parduoti savo akcijų procento dalį?
Galbūt, kas turėtų pasidalinti Opcionų sutarties pavyzdžiu, būčiau dėkinga:)



Sveiki, ABI vienareikšmiškai nurodyta, kad turi būti numatyta bendrovės įstatuose tokia galimybė.
Jeigu to aptarta nėra, nebus galima išleist darbuotojams akcijų (reikia keisti įstatus).
Kitas išeities taškas (nekeičiant įstatų) iš šios situacijos galėtų būti dalies akcijų pardavimas dabar, pvz.: su atpirkimo teise ir pan. reikėtų pasvarstyti, variantų tikrai galima surasti.

dirbu šioje srityje.
2017-12-05 14:56 Apskaita & Auditas » UAB akcijų pardavimas » #1377465

Antrininkass rašė:
Sveiki turi akcininkas 25 proc. akcijų ir parduoda kitam akcininkui kuris turi 75 proc. akcijų. Reikia surašyti pardavimo sutartį ir pateikti RC formą JAR-AF ir JAR-1



Sveiki, privaloma notarinė tokio sandorio forma.
Dėl konsultacijos galite rašyti nendriu.vejas@gmail.com
2017-12-05 11:03 Darbo teisė » direktoriaus atleidimas ir išregistravimas registrų centre » #1377433

nemos rašė:
Sveiki, gal galite atsakyti, Situacija:
1. registrų centre užregistruota, kad direktorius K.K.paskirtas rugsėjo 5 d.
2. akcininkas D.D. užregistruotas lapkričio 5 d.,
Tačiau rugsėjo 5 d. akcininkas D.D. vienintelio akcininko sprendimu paskiria direktoriumi K.K nuo rugsėjo 5 d.
Ar čia toks paskyrimas yra teisėtas ?


Įdomus variantas :) Jeigu D.D. akcijas nusipirko anksčiau (iki rugsėjo 5 d.), ir šiuo atveju buvo tiesiog pavėluota pranešti RC apie akcijų perleidimą, galima laikyti, kad teisėtai paskirtas naujas vadovas.
Bet norint atsakyti tiksliai, reikėtų žiūrėti visus dokumentus.

2017-12-04 17:52 Darbo teisė » direktoriaus atleidimas ir išregistravimas registrų centre » #1377397

Smintulee rašė:
Sveikos,
Prašau pakonsultuoti. Pagal kokį darbo kodekso straipsnį galima atleisti įmonės direktorių, paskiriant naujajį? kokia tai turėtų būti procedūra? smile



Niekas iš esmės nepasikeitė - akcininkai turi rinktis į susirinkimą. Jeigu akcininkų daugiau nei vienas, ir priimti sprendimą atšaukti senąjį direktorių iš pareigų ir paskirti naująjį. Jeigu vienas akcininkas - bus vienintelio akcininko sprendimas. Mano nuomone bus atleidžiamas pagal ABĮ pirmiausia, po to atsižvelgiant į darbo sutartimi prisiimtus įsipareigojimus, nurodyti ir atitinkamą DK straipsnį pagal situaciją.
2017-12-01 09:11 PVM » Skolų nurašymas / beviltiškos skolos » #1377183

Saule65 rašė:
Sveiki. du įmonės paslaugų pirkėjai likviduoti. Kaip man nusirašyti jų skolas?



Yra vyriausybės nutarimas dėl skolų pripažinimo beviltiškomis
www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/TAR.B56072AFD4EA
reikia žiūrėti, kokie reikalavimai nurašymui pagal skolos dydį.
2017-11-30 16:17 Įvairūs » Anstoliai » #1377155

Lietuvis123 rašė:
O ar galimas daiktas kad tas pats anstolis uz ta pacia skola nuraso ir vyrui ir zmonai nuo saskaitu?



Galimas tik tokiu atveju, jeigu skola solidari, arba jeigu skolininkas tik vienas iš sutuoktinių - tokiu atveju turi būti teismine tvarka pagal kreditoriaus pareiškimą nustatyta skolingo sutuoktinio dalis iš kito sutuoktinio gaunamo darbo užmokesčio. Priklauso nuo konkrečios situacijos, kas yra skolininkas.
2017-11-29 10:16 Pelno mokestis » Palūkanos » #1376995

auresvag rašė:
Sveiki,

kaip apskaičiuoti metines palūkanas, paskolinta suma per kelis kartus 69.000 eur
paskolos davėjas nustato 5,14 proc metines palūkanas..paskola grąžinta, liko tik palūkanos



aiškiausia būtų naudoti tokią formulę -
(paskolos suma) X 5,14 / 100 X (dienų skaičius, kiek iš viso buvo naudojamasi paskolos suma) / 365
2017-11-16 09:50 Bendra » Tos pačios pozijos atlyginimas » #1375911
Sveiki,

Svarbiausia, kad būtų išvengta bet kokio diskriminavimo lyties ir kitais pagrindais, - tai reiškia, kad vyrams ir moterims už tokį patį ar lygiavertį darbą mokamas vienodas darbo užmokestis. Jeigu skiriasi darbo užmokestis, turi būti objektyvūs kriterijai, kodėl skiriasi darbo užmokestis tas pačias pareigas ir funkcijas atliekantiems darbuotojams. Siekiant visiškai apsidrausti idealiausia būtų įmonėje pasitvirtinti darbo apmokėjimo nuostatus, ir darbuotojus išskirstyti kategorijomis pagal objektyvius kriterijus.
2017-11-10 09:38 Bendra » Klausimukas » #1375467
Sveiki, kaip teisininkas galiu pasakyti, kad galima daryti sudengimą, trišalę sutartį ar kt.,-
tai yra leidžiama ir normali praktika, tačiau tokioje situacijoje svarbu įsivertinti to tikrąsias priežastis, -
jeigu vėliau paaiškėtų, kad tokio veiksmo atlikimo momentu įmonė X buvo nemoki, ir įmonės klientai, kurie realiai gavo pinigus, apie tai žinojo,
įmonės X bankroto atveju bet kuris kreditorius, ar administratorius, gali kreiptis į teismą, prašyti pripažinti negaliojančiu tarp įmonės X, jos kliento ir fizinių asmenų sudarytas trišales sutartis/skolų užskaitymo aktus negaliojančiais ir taikyti restituciją, t.y. priteisti iš įmonės X klientų sumas įmonės X naudai.



Jonas9 rašė:
Sveiki,

Imone X uzsiima paslaugu teikimu fiziniams asmenims. Ar gali fiziniai asmenys/klientai padengti imones X turima skola kitai imonei Y, kad nereiktu klientams moketi imonei X i kasa, bet butu sandoris del imones X ir kliento paslaugu? Trisale sutartis ar kazkas pan...

2017-10-29 14:02 Bendra » baudos isskaiciavimas is darbuotojo DU » #1374595

vaidavaida15 rašė:
Mes turime tik atsiųstas foto.


Iš esmės negalite bausti, net jeigu bauda būtų Jūsų kompanijai išrašyta pagal pvz. sutartį su užsakovu.
yra buvusi jau ne viena byla pagal seną DK. Tačiau galite profilaktiškai paimti paiaiškinimą, po to darbuotoją pasirašytinai supažindinti su darbo tame objekte taisyklėmis. Priklausomai nuo pasiaiškinimo turinio (jeigu prisipažįsta padaręs nusižengimą, apie kurį kalbate), vadovas gali įspėti, kad darbuotojui per metus laiko padarius tokį patį pažeidimą, bus atleistas iš darbo. Jeigu brangi darbo vieta, turėtų padėti :)
2017-10-24 10:47 Bendra » Imones skola perduota antstoliui » #1374098
Sveiki, antstolis pradėjęs vykdyti išieškojimą, paprastai duoda terminą (dažniausiai 10 dienų).
Po to pradeda priverstinio vykdymo veiksmus, ir papildomai prie skolos sumos dar skaičiuojasi antstolio atlyginimas. Dėl to geriausia susimokėti iki raginime nurodyto termino.
Susitarimas dėl mokėjimo dalimis iš esmės priklauso nuo kreditoriaus valios (galima sudaryti taikos sutartį), jeigu skola didesnė, tačiau tuo atveju antstolis vis tiek nusiskaičiuos atlyginimą.
Taigi, pigiausias variantas pasidengti skolą per antstolio raginime nurodytą terminą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui