Tax.lt narys pararakas

P
Tax.lt narys nuo
2017-11-29
pararakas
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-11-29 21:16 Pelno mokestis » individuali veikla, pajamos bei išlaidos » #1377063
Sveiki,
metų viduryje pradėjau vykdyti I.V. , užsiimu programavimu, tad darbui reikalingas kompiuteris - naudojau nuosavą, kurio pirkimo dokumentų neturėjau. Sugalvojau, kad verta atsinaujinti ir dalimis nusipirkau stacionarų kompiuterį - sąskaitas turiu ir noriu kompiuterį nurašyti kaip išlaidas, kadangi viskas pirkta daimis- jį reikia deklaruoti kaip amortizuojantį daiktą ar galima tiesiog nurašyti kaip išlaidas?

Turiu automobilį kurį kartais naudoju veiklos tikslais - važiuoju susitikti su klientais ir t.t., Draudimo išlaidos gana didelės tad visai protinga būtų nurašyti jas kaip išlaidas - kiek išlaidų galiu nurašyti? Automobilio nesu priregistraves VMI - ar tai reikia padaryti ir ar galima tai supildyti atgaline data? Neseniai apsidraudžiau, ir norėtusi iškart tai pasižymėti kaip išlaidas.

Taip pat gaunu pajamų iš kriptovaliutų kasinėjimo, pajamos nėra didelės - apie 30-40€/mėn, bet neatskaičius elektros, gaunu viską į bitcoin piniginę, pinigų nesigryninau, kaip deklaruojamos tokios pajamos, kokie mokesčiai taikomi?

Kvailas kalusimas dėl sąskaitų rinkimo - kadangi turiu I.V. - reikia kad sąskaitoje kurias išrašo man būtų įtrauktas pažymos numeris ar tik vardas ir pavardė?

Dėkoju!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui