Tax.lt narys linutte79

L
Tax.lt narys nuo
2018-02-07
linutte79
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-10-17 09:58 Bendra » GPAIS » #1401856
Sveiki. Norėjau pasitikslinti, kas vedate siuntas prekiniais vienetais, ar vadovaujatės reikalavimu, kad siuntas galima vadinti prekiniais vienetais tik tada , kai invoisuose būna išvardinta visos pakuotės su jų svoriais (ne bendras visų pakuočių bruto ir neto, o pvz. popierinės dėžės - X kg, plastikinė plėvelė Y kg ir pan.)?
2018-05-30 11:03 Bendra » GPAIS » #1393262

liutute rašė:
kaip programoje, taip ir GPAIS suvedu, tiek kodus tiek pavadinimus, kitaip būtų totali painiava.

O programoje, turite mintyje buhalterinėje?
Aš lig šiol exely vedžiaus pakuotes, prekinių vienetų pavadinimus kopijavau iš invoiso. Dabar vesdama į GPAIS susimąsčiau, ar tinka taip. Ir su tais kodais, ar tinka rašyti jau gamintojo suteiktą, ar geriau savo sistemą numeracijos įvedinėt ?
2018-05-30 10:51 Bendra » GPAIS » #1393253
Laba diena,
Kaip jūs suvedinėjate prekinių vienetų pavadinimus, ar yra kokie reikalavimai? Ar verčiate į lietuvių kalbą, ar rašote kaip invoise įrašyta, dažniausiai anglų k.? Ar savo numeraciją suteikiate numerius iš eilės, ar geriau iš invoiso nurašyti (dažniausiai kiekviena prekė turi unikalų nr jau iš tiekėjo)?
2018-05-29 12:42 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #1393140
O gal yra kur parašyta konkrečiai, kad negalima? smile Visada įmonėj darėmes tas kopijas, dabar su ta asmens duomenų apsaugos reglamento atėjimu teks peržiūrėti perteklinę info. Jei tikrai asmens dokumentų kopijų daryti negalima, duokit žinot kuom remiantis..
2018-05-29 11:13 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #1393107
Laba diena,

Kas galėtų duoti nuorodą į rodyklę, kiek metų turi būti saugojami darbuotojų asmens dokumentų kopijos (pvz. paso, asmens kortelės, sodros knygelės), kvalifikacijos dokumentai ar jų kopijos. Suprantu, jei dokumentai yra asmens byloje-saugojama 10 metų. Bet jei asmens bylos buvo nesudaromos..? ačiū!
2018-04-09 14:37 Bendra » GPAIS » #1388838
Laba diena,

Tik dabar apsižiūrėjau, kad man, šalia "gamintoju ir importuotoju" reikia užsiregistruoti ir prie "atliekų darytojų" smile, nes dalis importuotos pakuotės išpakuotos lieka įmonėje (skaitosi sunaudota savoms reikmėms). Tai reiškia, kad apskaitą reikėjo vesti nuo 02.28, o ketvirtinę ataskaitą reikia GPIS patvirtinti iki 04.15.
Ar bus kokios sankcijos man pavėlavusiai vesti duomenis?
Ar galima GPAIS uždeklaruoti nevedant duomenų smulkmeniškai, o tiesiog bendru skaičiumi kiek tos savom reikmėm gavosi už (vedu savos formos žurnalą ir suvestines)?
Ar kas nors esat susidūrę?
2018-02-20 13:00 Bendra » Pakuotės mokestis » #1384908
Sveiki,

Niekaip nesurandu sau galutinio atsakymo, kas yra vienkartinė ir kas yra daugkartinė pakuotė.
"Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo" 2 str. apibrėžimas "Daugkartinė pakuotė-pakuotė, skirta naudoti pagal paskirtį daugiau negu vieną kartą" man nelabai ką paaiškina.
Importuojame prekes, kurios turi pirminę, kartais antrinę ir visada tretinę (transportavimo) pakuotę.
Dauguma atvejų - tai kartono dėžės.
Pvz. tretinė kartoninė dėžė vienu atveju importuojama ir perparduodama į LT rinką su tais pačiom prekėm, o kitu atveju - isškaidžius krovinuką keliems perpardavimams, ta transportavimjo dėžė lieka pas mus. Lig šiol skaičiau aš visas tokias pakuotes vienkartinėmis (nes jos iš principo skirtos/pagamintos vienam panaudojimui-konkrečiai prekei įpakuoti gamykloje ir transportuoti, o ne kaip koks medinis ar plastikinis padėklas skirtas tarnauti N perpakavimu ir transportavimų). Bet realybėje gaunas visaip: tas likusias dėžes būna ir daiktam sandėliuot panaudoji, arba parduodi kitas prekes įpakavus, gaunasi toks kaip antras (gal skaitos daugkartinis) panaudojimas. Užtai suabejojau, ar gerai darau priskirdama viską prie vienkartinio naudojimo..Negi tas pačias dėžes dar reikia skirstyti, kaip realiai panaudojai? Padėkit, kas susidūrėt su šia dilema, kaip jūs skirstot pakuotę šiuo atžvilgiu?Ačiū!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui