Tax.lt narys GPAIS_integracijos

G
Tax.lt narys nuo
2019-03-25
GPAIS_integracijos
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2021-11-24 20:04 Bendra » GPAIS » #1433257
FB grupėje gpais buhalteriams, rasite daug atsakymų gpais tema
2021-01-21 12:05 Gyventojų pajamų mokestis » Deklaracija GPM312 » #1428955
Sukurta "Pildyk GPM312" programa, kuri iš Excel sukelia duomenis į VMI metinę GPM312 formą.
http://imaslengviau.eu/GPM312-programa/
#GPM312
2020-10-14 09:30 Bendra » Pakuotės mokestis » #1427213
#GPAIS
Sukurtas NEMOKAMAS palengvinimas GPAIS.
Parsisiųskite mygtuką į GPAIS sistemą, kurio pagalba bus galima formuoti suvestines, nekopijuojant duomenų.
Įdėjus į chrome naršyklę mūsų mygtukas atsiras jūsų GPAIS paskyroje, paspaudus vartotojo vardą. Jeigu norite sukaupti gpais suvestinės suminius duomenis pagal pakuotės rūšį, tiesiog nueikite į jums reikalingą suvestinę gpaise ir paspauskite mūsų mygtuką kaupti suminius duomenis.
Lauksime atsiliepimų :)
chrome.google.com/webstore/detail/gpaislengviau/...
Veikia tik su chrome naršykle!
2020-10-14 09:29 Bendra » GPAIS » #1427212
#GPAIS
Sukurtas NEMOKAMAS palengvinimas GPAIS.
Parsisiųskite mygtuką į GPAIS sistemą, kurio pagalba bus galima formuoti suvestines, nekopijuojant duomenų.
Įdėjus į chrome naršyklę mūsų mygtukas atsiras jūsų GPAIS paskyroje, paspaudus vartotojo vardą. Jeigu norite sukaupti gpais suvestinės suminius duomenis pagal pakuotės rūšį, tiesiog nueikite į jums reikalingą suvestinę gpaise ir paspauskite mūsų mygtuką kaupti suminius duomenis.
Lauksime atsiliepimų :)
chrome.google.com/webstore/detail/gpaislengviau/...
Veikia tik su chrome naršykle!
2020-02-16 19:38 Bendra » GPAIS » #1420811

rob35 rašė:
Sveiki,

noriu užduoti jums klausimą dėl kodų 48 ir 08 naudojimo daugkartinių padėklų importo/susigrąžinimo apskaitai pagrįstumo.

Dabar vyrauja pozicija, kad importuotus padėklus reikia apskaityti kodu 48, o susigrąžintus - 08.
VMI FR0524 taisyklės šiuos kodus apibrėžia taip: 48 - "medinė antrinė (tretinė) daugkartinė", 08 - "medinė tuščia".

Tarkim, importuota 10 t padėklų (48). Visi jie nukrauti ir susigrąžinti (08).
Suvedus juos į GPAIS pagal dabartinę praktiką, suvestinėje ties pakuotės rūšimi 48 susigrąžinimas rodomas 0 t, o ties pakuotės rūšimi 08 - 10 t. Bet pildant FR0524, 16 laukelyje rašant 48 kodą, ką pildome 20 laukelyje (susigrąžintas kiekis)? Manau, visi rašytų tą susigrąžintą kiekį - 10 t, nors GPAIS jie yra prie 08 kodo, ne prie kodo 48. Kol kas jokia "išmani" sistema tikriausiai (?) dar netikrina, ar GPAIS ir VMI duomenys tarpusavyje atitinka, visgi jau savaime keista, kad vienur susigrąžinimas vienu kodu, kitur - kitu. Kita vertus, jeigu FR0524 prie 48 kodo ties susigrąžinimu rašyti 0 t (kaip GPAIS suvestinėje), tuomet daryti atskirą eilutę kodui 08 ir prie jo rašyti 10 t susigrąžinimą, forma skaičiuos kad už 48 kodą yra neįvykdyta susigrąžinimo užduotis ir mokėtinas mokestis.

Tai veda link kito pasvarstymo. Suprantu, susigrąžinama yra pakuotė yra tuščia, nukrauta, galbūt dėl to kodas 08 kodas "tuščia medinė" ir atrodytų tinkamas. Bet - ar GPAIS susigrąžinimas neturėtų būti vedamas taip pat su kodu 48? Sprendžiant iš kelių detalių, tai galėtų būti kaip tik teisingas sprendimas, nes:
- VMI kodą 48 apibrėžia kaip "medinė antrinė (tretinė) daugkartinė" pakuotė. Atkreipkite dėmesį, čia nėra pasakyta, tuščia, pripildyta ar pan. Tai ar nereiškia, kad 48 kodu galima apskaityti tiek pripildytą daugkartinę (pvz., importo atveju), tiek 48 tuščią daugkartinę (pvz., susigrąžinimui). Ir, kita vertus, 08 kodas yra "medinė tuščia", čia net nėra parašyta "daugkartinė". Galbūt 08 kodu turėtų būti apskaitomi atvejai, kada ne daugkartinė medinė pakuotė susigrąžinama iš rinkos.
- FR0524 pasirinkus 48 kodą, prie to taip pat galima daryti įrašą apie susigrąžintą kiekį;
- GPAIS suvestinėje tuomet taip pat skaičiai susidėliotų teisingai (pvz., x t 48 importuota, x t 48 susigrąžinta).

Ar kas nors susidūrė ir gali patvirtinti, kad dabartinė praktika importuotus padėklus apskaityti 48 kodu, o susigrąžintus - 08 yra "patvirtinta" kur nors oficialiuose išaiškinimuose, teisės aktuose, inspektorių patikrinimų metu ir pan.? Ar čia ją savaime susiformavome ir vieni kitiems įteigėm?



Logiška būtų gpaise vesti 48 kodu susigrąžintą pakuotę.
Manau, kad dauguma remiasi GPAIS DUK:
2.1.23. Importuojamos prekės ant 10 daugkartinių medinių padėklų, prekės nuo visų padėklų nukraunamos, 3 mediniai padėklai a) su prekėmis arba b) be prekių eksportuojami, 7 padėklai pakrauti prekėmis patiekiami vidaus rinkai. Kaip vykdyti padėklų apskaitą GPAIS?

Padėklus rekomenduojame GPAIS apskaityti kaip atskirus prekinius vienetus, nesusiejant jų apskaitos su kitomis įmonėje apskaitomomis pakuotėmis. Rekomenduojami žingsniai vykdant apskaitą GPAIS:

Prekinių vienetų sąraše aprašomi 2 padėklai:
prekėmis užpildytas padėklas, kurio pavadinimas, pvz., „Pripildytas daugkartinis padėklas“, toliau pasirenkama: tipas – Daugkartinė neužstatinė, pakuotės kategorija – Transporto (tretinė), pakuotės rūšis – 48 - Medinė (antrinė) tretinė daugkartinė, prekinių vienetų skaičius pakuotėje – 1, pakuotės svoris, t – 1 padėklo svoris, pvz., 0,012 t.
tuščias padėklas, kurio pavadinimas, pvz., „Tuščias padėklas“, toliau pasirenkama: tipas – Daugkartinė neužstatinė, pakuotės kategorija – Nenurodoma, pakuotės rūšis – 08 - Medinė tuščia, prekinių vienetų skaičius pakuotėje – 1, pakuotės svoris, t – 1 padėklo svoris, pvz., 0,012 t.
Žurnale pildoma:
apie importuotus prekėmis užpildytus padėklus: pasirenkamas prekinis vienetas "Pripildytas daugkartinis padėklas", gavimo būdas – Importuota (įvežta), veiklos būdas – mažmeninė arba didmeninė prekyba, kiekis, vnt. – 10 vnt.;
apie susigrąžintus tuščius padėklus (įvertinus, kad prekių nukėlimas nuo padėklo reiškia padėklo susigrąžinimą): pasirenkamas prekinis vienetas „Tuščias padėklas“, gavimo būdas – Susigrąžinta, veiklos būdas – mažmeninė arba didmeninė prekyba, kiekis, vnt. – 10 vnt.;
apie 3 eksportuotus padėklus: pasirenkamas prekinis vienetas „Tuščias padėklas“, jei eksportuojami tušti padėklai, arba "Pripildytas daugkartinis padėklas", jei eksportuojamas prekėmis užpildytas padėklas, gavimo būdas – Pagaminta, veiklos būdas – Išvežimas iš LR rinkos, kiekis, vnt. – 3 vnt.;
apie 7 prekėmis užpildytus padėklus patiektus vidaus rinkai: pasirenkamas prekinis vienetas "Pripildytas daugkartinis padėklas", gavimo būdas – Pagaminta, veiklos būdas – mažmeninė arba didmeninė prekyba, kiekis, vnt. – 7 vnt. Pastaba: šie 7 padėklai lieka nesusigrąžinti, jei nesusigrąžinami iš klientų, kuriems buvo patiekti, ar jei neįsigyjami naudoti tušti padėklai iš, pvz., padėklų surinkimu užsiimančių įmonių.
2019-12-04 20:32 Bendra » GPAIS » #1418698
Greitas ir lengvas duomenų pateikimas iš Excel į GPAIS
https://gpaislengviau.eu/
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui