Tax.lt narys vtbds2

V
Tax.lt narys nuo
2020-06-02
vtbds2
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2020-06-03 14:59 Bendra » KPO » #1424693

Benas rašė:
11. Kasos pajamų bei išlaidų orderiai pildomi tiksliai ir aiškiai rašalu, tušinuku arba techninėmis priemonėmis. Juose negali būti jokių trynimų, braukymų arba taisymų – net ir patvirtintų. Suma žodžiais pradedama rašyti didžiąja raide eilutės pradžioje.


Ačiū už atsakymą ir papildomas pastabas!

Iš tiesų man klausimas ir kilo būtent dėl galimybės 11tą punktą suprasti dviprasmiškai. Jei nesupyksite, norėčiau leisti sau šiek tiek užsiimti įstatymo interpretacija:
Jei gerai suprantu, 11. punktas yra skirtas apibrėžti apibendrintas dokumentų pildymo taisykles, o ne konkrečius rekvizitus (pvz.: reikalavimas nebraukyti ant dokumentų taikomas ir tiems rekvizitams, kurie nėra privalomi, t.y. ir "tikslinės paskirties šifrui", nes jis šiuo atveju yra to paties dokumento dalis). Iš pačios 11 punkto intencijos būtų galima sakyti, kad nurodymai, kaip turi būti pildomas dokumentas, yra taikomi, tik kai yra ką pildyti. Sumos rašymo žodžiais taisyklė, yra taikoma tik atvejams, kai poreikis tai rašyti kyla pagal kažkokius kitus nuostatus/taisykles: suma žodžiais rašoma tik mokėjimo žiniaraštyje ir KIO (jei to reikia ir prieš pasirašant pinigų gavėjui) ir tai daroma iš didžiosios raidės.

Galbūt kiek per daug laiko skiriu atrodytų beprasmiam išvedžiojimui, bet tiesiog įdomu išsiaiškinti, kadangi sumą žodžiais dažnai taip pat pildant techninėmis priemonėmis, atrodo, kad šis rekvizitas jau seniai yra tapęs beprasmiu.
2020-06-02 10:32 Bendra » KPO » #1424663
Sveiki,
peržiūrėjau kelis internetuose esančius KPO šablonus ir juose yra nemažai perteklinių rekvizitų. Norėčiau padaryti naują, kuriame liktų tik ta informacija, kuri dabar pagal įstatymus yra privaloma KPO.

Pats nesu buhalteris, bet skaitydamas dabartines ir senesnes kasos darbo taisykles niekur nerandu reikalavimo ant KPO rašyti sumą žodžiais, yra tik minima kad ant KIO turi būti įrašyta, pasirašant apie pinigų gavimą.

Didžiojoje dalyje įmonių sumą žodžiais ant KPO rašyti yra įprasta praktika ir norėčiau paklausti, galbūt praleidau kokią nors svarbią taisyklių dalį ar yra koks nors kitas įstatymas, kurio pagrindu šis rekvizitas yra privalomas?

Ačiū!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui