Tax.lt narys Sauleless

S
Tax.lt narys nuo
2023-03-22
Sauleless
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2023-04-07 10:32 Bendra » Mažoji bendrija » #1438576

Vaida rašė:
Sveiki. Planuojama sudaryti panaudos sutartį dėl automobilio naudojimo MB veikloje. Automobilis nebus naudojamas MB veikloje 100 proc., jis priklauso vadovui (nariui). Iki galo nėra aišku, kai pilsis kurą ar bus remontai vykdomi, kieno vardu sąskaitas išsirašinėti, kad tos sąnaudos būtų leidžiami atskaitymai. Kokia dokumentacija dar turėtų būt pildoma, kelionės lapai būtini? Automobilis krovininis mikroautobusas.

Labai svarbu kiekvienai Įmonei, turinčiai ir naudojančiai tarnybinius automobilius savo ekonominėje veikloje (tiek lengvuosius, tiek krovininius), turėti patvirtintą tarnybinių automobilių naudojimo tvarkos aprašą arba patvirtintas automobilių naudojimo bendrovėje taisykles, kuriose būtų aptartas tarnybinių (lengvųjų ir krovininių) automobilių naudojimas ir naudojimo kontrolė, automobilių saugojimas, ridos ir degalų apskaita, techninė priežiūra ir remontas bei darbuotojo atsakomybė. Toje tvarkoje gali būti aptarta ir pagal panaudos sutartį naudojami automobiliai. Toje tvarkoje apsirašę ir pasitvirtinę visas sąnaudas galėsite priskirti leidžiamiems atskaitymams. Iš savo ilgametės patirties, tiek auditas, tiek VMI visgi prašo kelionės lapų,tad aš juos turiu, parodau ir niekam daugiau klausimš nebekyla.
2023-03-27 13:21 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #1438419
Sveiki, pagal jūsų poreikį. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad darbdavys dažnai norisi matyti ataskaitas kiek buvo išmokėta dienpinigių. Tad patarčiau apskaitoje registruoti dienpinigius atskiroje sąskaitoje. Kaip pvz.
D63041- Dienpinigių sąnaudos/K4484- Kitos išmokos darbuotojams;
D63042- Kitos komandiruočių sąnaudos/K4484-Kitos išmokos darbuotojams;
2023-03-22 14:06 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #1438387

Osiuke8 rašė:
Sveiki, LT įmonė išnuomoja trumpalaikei nuomai ES valstybės apmokestinamajam asmeniui kilnojamąjį daiktą (pramoginį laivą), nuvežimas ir parvežimas įskaičiuotas į nuomos kainą, daikto perdavimo vieta - ES šalis. Kaip dėl PVM'o? niekaip neišsiaiškinam..


Ne PVM objektas Lietuvoje. Pagal PVMĮ13 str. 12d. Turite dėl prievolių pasidomėti toje ES valstybėje narėje, nes objektas jau ten. Ar neviršysite sumo, nuo kurios reikia registruotis ten PVM mokėtoju.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui