Tax.lt narys Ignassio

I
Tax.lt narys nuo
2004-09-22
Ignassio
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-09-23 10:11 Bendra » SOS Individualia veikla užsiimančio asmens apskaiotos dokumentai » #107953
dėkui už preliminarų atsakymą, bet tiksliai į mano klausimą neatsakėt. Tarkime tas pardavimas susijęs su tam tikra paslauga (trkime GSM operatoriaus SIM kortelių platinimas) neužtenka vien parduoti kortelę, tenka sudaryti ir abonento sutartį, agentas juk negali savo vardu pasirašyti sutarties... Jis atstovaus bendrovę. Taigi klausimas lieka atviras... kokus dokumentus reikėtų pildyti. Prekių priėmimo-perdavimo vardu ir kokius sdokumentus reikėtų išdavinėti sudarant sutartį su klientu?

Ačiū
2004-09-22 14:57 Bendra » akcijų pirkimo - pardavimo sutartis, jos specifika » #107754

o rašė:

Auksineraide rašė: Įsigijus akcijų, fizinis asmuo ar įmonė (priklausomai, kas įsigijo), turėtų gauti iš tos įmonės akcijų sertifikatą. Čia pagal akcinių bendrovių įstatymą.


Nieko nezinau..


INDOSAMENTAS.... INDOSAMENTO nepamirškit.
2004-09-22 14:38 Bendra » SOS Individualia veikla užsiimančio asmens apskaiotos dokumentai » #107740
Sveiki visi. Klausimas ilgas, bet atsakymo reikia konkretraus.
Asmuo, užsiimantis individualia veikla (svarbu, patento tai veiklai nereikia) sudaro komercinio atstovavimo sutartį su tam tikra bendrove. Nuo šiol juos vadinsio agentu ir bendrove. Sutarties esmė tokia. Šalys nesukuria darbo santykių. Agentas sudaro sutartis bendrovės vardu. Tarkime platina tam tikrą bendorvės produkciją ir už kiekvieną parduotą produktą gauna tam tikrą fiksuoto dydžio pinigų sumą. Klausimas: kai agentas parduoda bendrovės prekę 3am asmeniui (klientui), kokį dokumentą (įrodantį pinigų gavimą ir prekės perdavimą) jis turėtų išduoti klientui. Sąskaita ar kvitas netinka (bendt jau man taip atrodo), nes jis dokumentą išduoda ne savo vardu, o bendrovės vardu...

Kaip šią ssituaciją įvilkti į teisinius rėmus?

Kokius buhalterinius dokumentus patogiausia būtų pildyti tuo metu, kai agentas pareis į bendrovę su pinigais, atiduos visus už prekes gautus pinigus bendrovės kasininkei, pasiims naujų prekių ir gaus sutartimi numatytą atlyginimą???

Kaip paprastai tokiais atvejais daro bednrovės užsiimančios platinimu? Pvz. AVON? smile smile smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui