Tax.lt narys DainiusF

D
Tax.lt narys nuo
2004-10-20
DainiusF
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-10-20 12:41 Bendra » Ko reikia naujai ind. įmonei? » #114346
Mano įmonė užsiima dekoratyvinių augalų (medžių ir krūmų) auginimu. Šio proceso technologija tokia - perki sėklas, iš jų daigini daigelius, augini maždaug metus, tada kai kuriuos gali parduoti. Optimalus augalų amžius pardavimui yra 3m.+. Todėl, jei šį rudenį aš nupirksiu sėklas, visą žiemą jas ruošiu daiginimui (t.y. stratifikuosiu), pavasarį sudaiginsiu ir daigelius pasodinsiu į daigyklas, o šiek tiek vėliau vasarą persodinsiu į didesnius vazonus, tam, kad gerai peržiemotų, tai geriausiu atveju, stipriausius augalus galėsiu parduoti tik kitų metų rudenį. O išlaidų seka tokia: sėklos + kompostas + durpės + daigyklos + vazonai + trąšos + mokesčiai valstyb. augalų apsaugos inspekcijai už sertifikavimą, tai apytikriai 10 000 Lt. per pirmus metus. Įdėtų pinigų grąža greitai nenumatoma. Bet visas išlaidas reikia užfiksuoti korektiškai - gal paskui galėsiu susigrąžinti savo įdėtas santaupas, nemokėdamas dvigubų mokesčių (nes dabar "merkiami" pinigai jau vieną kartą apmokestinti tiek SoDra, tiek fiz. asmenų 33 % tarifu). Todėl ir klausiu, kaip galima pratempti tą laikotarpį iki tol, kol galima bus vykdyti pardavimus.
2004-10-20 11:27 Bendra » Ko reikia naujai ind. įmonei? » #114316
Gerb buhalteriai, prašau nepykti, kad kol kas nereikia jūsų paslaugų - jų reikia, tiesiog nėra kuo apmokėti. Todėl pradžioje ir reikia suktis pačiam. Pats turiu neblogai apmokamą darbą, individualią įmonę įkūriau tam, kad galėčiau vystyti savo privatų verslą. Šiuo metu, aš savo įmonę "šeriu" tik savo privačiais pinigais. Bet, nori ar nenori buhalteriją tvarkyti reikia. Netgi paramą įmonei savo pinigais reikia kažkaip apiforminti. Tai aš ir klausiu, kokių dokumentų reikia, kad galėčiau fiksuoti įmonės pajamas ir išlaidas (popieriuje), ir, kad tie dokumentai turėtų kažkokią galią. Apskaitos programą pirkti dar anksti.
2004-10-20 10:40 Bendra » Ko reikia naujai ind. įmonei? » #114296
Nepyk, bet tuomet tau reikia vadovėlio. Kokių dokumentų reikia - viena, bet ką su jais daryt - kita...

Pirmiausi reikia žinoti ką pildyti, o užpildyti, tai jau išmoksim.
2004-10-20 10:27 Bendra » Ko reikia naujai ind. įmonei? » #114288
Neseniai įregistravau savo ind. įmonę. Mokesčių mokėtojas jau esu, banko sąskaitą turiu. Kol kas buhalterinė veikla vangi - keletas pirkimų per mėn. Kokių reikia dokumentų buhalterinein apskaitai vesti (ūkinės veiklos op. žurnalas ir pan.)? Ar jie turi būti registruoti VMI? Aplamai - nuo ko pradėti buhalteriją? Buhalterio ar firmos samdyti negaliu, ir dar ilgai negalėsiu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui